Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...

Partnerzy:
glowanet
badaforums badaitalia badaturkiey badaIRM badaget.de badablog.hu

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Adblock OFF
baner mireo
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 644 ]  1, 2, 3, 4, 5 ... 65  Następna strona
MOD Bada 2.0 S8500XXKL6 by Kamilio2406
Post1
Przyjaciel
Online: 24d 3h 29m
Podziękowania: 134
Model: WAVE S8500
Firmware: S8500ZCLC2 v2.0 FULL
Operator: PLAY
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum
Napisane: 2011-12-31, 16:55 
Zostań Przyjacielem i wyłącz reklamy!
Special FX Camera
Witam wszystkich zmęczonych już użytkowników :-P Jak wiece Samsung zdążył nas już przyzwyczaić do ciągłej zmiany terminów oficjalnego wydania BADY 2.0 na nasze VAWY... Jednak pamiętny dzień 31.12.2011 roku będzie zapamiętany jako "uroczysta" data nie tylko na przypadający sylwester ale na ukoronowanie blisko rocznego oczekiwania na wydanie najnowszego systemu.
Co można powiedzieć w kilku zdaniach o najnowszym Systemie? Otóż poza narzekaniami na długie czekanie na jego oficjalne wydanie :P można stwierdzić iż system prezentuje się całkiem przyzwoicie :) Jednak po finalnej wersji spodziewałem się nieco więcej a dzisiejsze wydanie systemu było raczej zaprezentowane na siłę by pokazać, że dotrzymują terminu wydania BADY w 2011 roku. Sam system nie ma aż tak dużej stabilności i szybkości jakiej oczekuje się od SATBILNEJ wersji. Jednak cieszmy się tym co mamy, mając jednocześnie nadzieję, że to co nie udało się dopracować Samsungowi w tym roku, poprawi w nadchodzącym a kolejne aktualizacje będą już tylko lepsze :)
Korzystając z okazji życzę wam jak i sobie wszystkiego najlepszego w nadchodzącym 2012 roku, aby forum jak i BADA 2.0 była sukcesywnie rozwijana a nasze telefony oby z zadowoleniem posłużyły jak najdłużej!!!! :D

Na zakończenie roku dodaję jak obiecałem (również dotrzymuję słowa :P ) 2 wersje modyfikacji systemu. Wersja FULL posiada wszystko to co udostepniałem do tej pory wraz z grafiką, motywami, widgetami, grami JAVA itp. Wersja LITE jest mocno okrojona lub wręcz pozbawiona powyższych dodatków do systemu co dla niektórych osób będzie napewno istotną kwestią.

Obie wersje nie są jednak pozbawione samych modyfikacji systemu. Wymienie niektóre z nich, które są zauważalne "gołym okiem":P :
1. Posiadają Polar Office, Facebook i Twitter można spokojnie dograc przez Samsung APPS.
2. Posiadają możliwość nagrywania rozmów (w standardzie niedostępne dla naszego kraju).
3. Posiadają Social Hub BASIC_PLUS z możliwością aktywacji do PREMIUM z poziomu telefonu.
4. Dodałem jako skróty na puplicie:
a) Oryginalne PALRINGO znane z wersji BADA 1.2
b) Navi Gate (Google Maps)
c) Opera Mini 6.5 - najnowsza polska wersja językowa w pełni wspierana przez Samsunga z autorotacja itp. (wersja zmodyfikowana przez Altaira)
5. Dodałem opcję KOMUNIKATOR jako skrót na pulpicie (tutaj dokładnie nie wiem na jakiej zasadzie on działa) - domyślnie była to mocno ukryta opcja w systemie
6. Dodałem opcję SZUKAJ jako skrót na pulpicie (również mocno ukryta) - polecam tę opcję ponieważ można spokojnie wyszukiwać pliki na naszym telefonie, karcie, nazwy funkcji itp :)
7. Działa opcja Kies AIR, Allshare itp.
8. Dodałem konfiguracje internetowe dla poszczególnych operatorów: M-Bank, Polsat Cyfrowy, TuBiedronka, Vectra, FreeM, Mobilking.
9. Naprawiłem opcję przypisywania konfiguracji dla poszczególnych funkcji w telefonie w sposób automatyczny (wcześniej trzeba było ręcznie wprowadzać niektóre ustawienia w menu: USTAWIENIA>SIEĆ>KONFIGURACJA PROFILI)
10. Poprawienie łapania 1 fixa w GPS (modyfikacja skopiowana z softu FOSAMOBIEGO - zastosował w nim inne linki serwerów dla pobierania pozycji satelit GPS'a stąd odczuwalna różnica)
11. Jak najbardziej działają motywy pobierane z Samsung APPS czy instalowane ręcznie przez Stune
12. Polaris Office na pokładzie :)

Pozostłe rzeczy są raczej niezauważalne a jedynie dopasowują soft do wykonanych modyfikacji. Poniżej zamieszczam linki:

Soft S8500XXKL6 by Kamilio2406
Update z 31 grudnia 2011 roku (Wersja 2.0 FULL) - TESTOWAŁEM I DZIAŁA:
Link:
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby zobaczyć zawartość.

*******************************************************************************************************************************************
Update z 31 grudnia 2011 roku (Wersja 2.0 LITE) - NIE TESTOWAŁEM JEJ (ze względu na przygotowania do Sylwka :) ):
Link:

*******************************************************************************************************************************************
Miłego użytkowania :-) HAPPY NEW YEAR!!!

EDIT:
Udostępniam wersję 3.0 zmodyfikowanego softu. Zmiany w wersji 3.0 w porównaniu do wersji 2.0:
1. Zwiekszone rezerwacje pamięci RAM dla uruchomionych aplikacji JAVA:
Link:

2. Zwiększone rezerwacje w pamięci RAM dla ładowanych stron w przeglądarce:
Link:

3. Dodanie autorun do folderu ISO. Obecnie są pliki autorun.iso oraz kies_autorun.iso tak jak w sofcie WAVE 3
4. Dodanie plików HD z Bada 1.2 dla Shp.app (DIF00111104.DIF ; DLL00111104.DLL ; MD5SUMS)
5. Dodanie kolejnych konfiguracji internetowych dla pozostalych funkcji w telefonie, poza tymi wcześniej dodanymi (już nie trzeba pamiętać o ręcznej konfiguracji :) )
6. Poprawione błędne (wygasle) linki po Samsungu dla usługi Social Hub Premium (temat jakiś czas temu poruszony na forum bada-world.pl)
7. Dodanie kilku motywów
8. Dodane kilku widgetów do samodzielnej instalacji w folderze OTHER
9. Dodanie ceryfikatów: głownego i Java operatora PLUS GSM
10. Dodanie numerów poczty gloswej dla polskich operatow :) Juz nie trzeba wprowadzac tego recznie :)
11. Ddoanie NaviExpert w najnowszej wersji 7.1.1 PL jako skrót na pulpit
12. Dodanie gierki Turlajace się kostki (narazie jednak nie potrafię jej odpalic. Jest jedynie w systemie)
13. Dodanie aplikacji Nimbuzz PL (świetny, międzynarodowy komunikator w języku polskim)
14. Aktualizacja Palringo do najnowszej wersji 3.20 PL
15. Poprawione błędy związane z Region Code (z tłumaczeniem było coś nie tak po tym jak w innych region code poza Polska miały aktywowane profile Social Hub Premium. Wówczas po Hard Resecie potrafiły wskakiwać niektóre linki z fancuskiego Social Hub) - taki bug jest właśnie w sofcie Fosamobiego (testowane)
16. Edytowany plik RC1:
a) zmiana niektórych dzwięków podczas wykonywania zdjęć
b) delikatna zmiana koloru tla w sms na bardzo jasny, kremowy kolor (bardzo słabo zauważalny)
c) zmiana ekranu blokady wygaszacza taki jaki byl w sofcie H3 (cieńszy napis zegara i nieco inna czcionka datownika itp)
17. Polaris Office na pokładzie
18. Twitter i Facebook działają poprawnie!
19. Wygląd sms przy pierwszym uruchomieniu przypomina ten z BADA 1.2 jednak kiedy wybierzemy styl z BADA 2.0 nie idzie już wrócić do stylu z BADA 1.2 (nie wiem narazie jak to rozwiązać by można było wybierać pomiędzy stylami wyglądu SMS jak to było w sofcie BADA 1.2)

Co napewno nie zostało zmienione:
1. Dalej laguje górna belka w menu głównym (narazie nie doszedłem, który plik jest za to odpowiedzialny w systemie)
2. Czasem motywy się krzaczą (po tym jak załaduje się jakiś motyw wykorzystujący FLASH, kolejen się sypią nie ważne czy mają FLASH czy też nie) - to nie wina modyfikacji bo na czystym również tego doświadczyłem (na wszystkich betach)

Update z 8 stycznia 2012 roku (Wersja 3.0 FULL) - TESTOWANY:
Link:

EDIT2:
Udostępniam wersję 3.3 zmodyfikowanego softu. Zmiany w obecnej wersji w stosunku do wersji 3.0
1. Motywy działają poprawnie nawet po kilkudniowym testowaniu :) Wcześniej krzaczyły się po załadowaniu potywu zawierającego FLASH
2. Część plików dodane z softu BADA 2.0 - S8530XXLA1/S8530OXDLA1, które sprawiają wrażenie, że soft działa nieco szybciej ale to może byc tylko wrażenie, gdyż już nieraz wcześniejsze softy działały różnie od wgrania. Jednemu szybciej, drugiemu bez zmian itd...
3. Za każdym razem wykrywa najnowsze aktualizacje (u mnie jednak następuje restart telefonu podczas aktualizacji - może u was pójdzie?)
4. Drobne poprawki w pliku konfiguracyjnym dla ładowania ustawień operatorów
5. Zmniejszenie ilości MOTYWÓW w wersji FULL.

Oprócz wyżej wymienionych zmian soft zawiera wszystkie wcześniejsze zmiany zawarte w wersji 3.0. Wydanie FULL zawiera modyfikacje + MOTYWY + zainstalowane gry JAVA + zainstalowane w standardzie WIDGETY + WIDGETY samodzielnie do zainstalowania + zestaw TAPET.
Wersja LITE zawiera tylko modyfikacje. Jest pozbawiona pozostałych TAPET itp rzeczy.

Co napewno nie zostało zmienione:
1. Dalej laguje górna belka w menu głównym (narazie nie doszedłem, który plik jest za to odpowiedzialny w systemie)

Update z 22 stycznia 2012 roku (Wersja 3.3 FULL) - TESTOWAŁEM I DZIAŁA:
Link:

Update z 22 stycznia 2012 roku (Wersja 3.3 LITE) - NIE TESTOWANA:
Link:

cytuj_ikona Cytuj:
Zmiana region code (problem z kontaktami +48) - W DODATKU PAMIĘTAJCIE BY ZAWSZE PISAĆ W KSIĄŻCE ADRESOWEJ +48 PRZED NUMEREM TELEFNU:
Kod z klawiatury: *#5239870*# >> Pre-configuration >> wpisujemy: *#27236*# i wybramy XEO

Ostatnio edytowano 2012-01-22, 02:59 przez Kamilio2406, łącznie edytowano 14 razy _________________
S8500ZCLC2 INU by Kamilio2406 PL v.2.0 & Custom Rom Kamilio2406_final na Galaxy S+ (i9001)

Podziękowania przyznane za post: 22

Zostań Przyjacielem i wyłącz reklamy!
Adblock OFF
MOD FINALNA Bada 2.0 S8500XXKL6 by Kamilio2406
Post2
MEMBER!
Online: 4d 16h 8m
Podziękowania: 10
Model: iPhone 3GS
Firmware: 5.0.1
Operator: Play
Napisane: 2011-12-31, 17:06 
paLRingo

Post3
70%
Online: 21d 2h 22m
Podziękowania: 13
Model: s8500
Firmware: Turko LD1
Operator: T-Mobile
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-12-31, 17:11 
Kamilio2406 a ja mam pytanko o widgety z 1.2. Poprzenosiłeś je do 2.0, a nie da się wyciągnąć samego widgetu i dograć do zainstalowanego już systemu - chodzi mi o terminarz, bo nie chce mi sie od nowa wgrywać bady :P

Niby na forum jest jakiś, ale mi na 2.0 nie chce działać, a ten co miałem na 1.2 był zajefajny ;P

Ostatnio edytowano 2011-12-31, 17:14 przez pigula630, łącznie edytowano 2 razy _________________
OS: BADA / CPU: ARM Cortex-A8 / MOBO: ??? / RAM: 512MB / GPU: PowerVR SGX540 / HDD: 2GB + ADATA 16GB class 10 / DISPLAY: 3.3" WVGA (480x800) Super AMOLED

Post4
Super moderator
Online: 144d 21h 7m
Podziękowania: 1215
Model: Wave S8500
Firmware: XPKJ1 - bada 2.0
Operator: Orange/Orange Free
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum.
Napisane: 2011-12-31, 17:12 
cytuj_ikona Kamilio2406 napisał(a):
Opera Mini 6.5 - najnowsza polska wersja językowa w pełni wspierana przez Samsunga z autorotacja itp. (wersja zmodyfikowana przez Trzebiat'a)

To ja coś modyfikowałem? Dobrze wiedzieć xD Ale to chyba nie ja, prędzej wxtester :P
Kamilio2406, czy jest to ograniczenie w ilości aplikacji w Historii - Moje pobrane czy pozbyłeś się tego?

Post5
Przyjaciel
Online: 56d 3h 45m
Podziękowania: 20
Model: Wave S8500-GT
Firmware: LA1
Operator: heyah
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum
Napisane: 2011-12-31, 17:13 
@jedi
I WAVY jeśli już, bo poprawna odmiana wygląda tak: Wave'y.

http://www.last.fm/user/grusio

Post6
Moderator
Online: 49d 23m
Podziękowania: 178
Model: S8500
Firmware: JVLD1 danielos20
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. (2)
Napisane: 2011-12-31, 17:15 
Podziękowanie dodam jak pojawi się link i sprawdzę czy działa firmware, wtedy edytuję post i dodam swoje spostrzeżenia :).
Zmieniałeś ilość pamięci RAM jaką może zarezerwować przeglądarka ? Wspominałeś o tym przy KK5 albo KK7, że samsung to zmienił na gorsze względem starszych kompilacji bada 2.0.

Względem starszych wersji beta, np. KI1 nie wszystko jest lepiej. Odblokowywanie ekranu kiepsko reaguje, jest opóźnienie ok. 1 sekundy, często się zacina gdy jakiś program jest w tle. Belka w menu laguje, a w programach działa płynnie jeśli jest dostępna za to szybciej ekran się wygasza po wciśnięciu przycisku blokady lecz to żadne pocieszenie, przeglądarka działa stabilniej, rzadziej strony przestają się wczytywać bez powodu itd. ale szybciej i częściej wyskakuje komunikat o zbyt dużej stronie. Widgety są nagminnie zamykane nawet korzystając z Samsung Apps. To wszystko sprawnie działało w KI1, dlaczego zawsze muszą coś naprawić a w zamian coś innego zepsuć ? To co mieli naprawić tworząc bada 2.0 to zarządzanie pamięcią RAM, nie zrobili tego. Kto chce tworzyć gry i aplikacje z takim API, problemami z RAM ?

Względem bada 1.2 w nagrodę usunęli ustawienia z poziomu aplikacji systemowych, żeby zmienić ustawienia w kontaktach, przeglądarce, odtwarzaczu (choćby equalizer) muzycznym trzeba wyjść lub zminimalizować i wędrować przez menu do ustawień całego telefonu. Usunęli rozpoznawanie muzyki ale dodali odtwarzanie po folderach. Usunęli możliwość przewijania stron internetowych za pomocą przycisków zmiany głośności, usunęli całkowicie profile w dźwiękach.

Ostatnio edytowano 2012-01-01, 14:09 przez Damix, łącznie edytowano 1 raz _________________
Jeśli pomogłem to kliknij po prawej stronie mojego postu -->Obrazek
Do wszystkiego można się przyzwyczaić...

Post7
Przyjaciel
Online: 2d 16h 24m
Podziękowania: 2
Model: Wave S8500
Firmware: Bada 2
Operator: Orange
Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum (2)
Napisane: 2011-12-31, 17:31 
A czemu ja widzę tylko
cytuj_ikona Cytuj:
..........Wkrótce link...........

Post8
Moderator
Online: 49d 23m
Podziękowania: 178
Firmware: JVLD1 danielos20
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. (2)
Napisane: 2011-12-31, 17:33 
Bo ok. 19 dopiero zdąży się to uploadować na serwer. ;)

Post9
SUPER MEMBER!
Online: 10d 9h 46m
Podziękowania: 21
Firmware: LB4(NEXUS)
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-12-31, 17:34 
bo kamillio ma wolny upload :p
[ Post napisany z urządzenia mobilnego. ] Obrazek

Post10
0%
Online: 15h 41m
Napisane: 2011-12-31, 17:38 
A teraz podstawowe pytanie jak trzyma BATERIA na tym Oficjalnym Sofcie??

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 644 ]  1, 2, 3, 4, 5 ... 65  Następna strona