Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 1, 2  Następna strona
 [full][XXLC1]LitePack 1.0[cała paczka]
1
Przyjaciel
Dołączył(a): 2012-05-26, 13:17
Online: 8d 3h 25m
Posty: 130
Lokalizacja: Choszczno
Podziękowań: 32
Podziękował: 27
Model: Wave533/5230/A971
Firmware: LitePack/S60 9.5/
Operator: CM9Nightly; Play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada.
Napisane: 2013-07-04, 07:56 
Lite Pack 1.0-S5330XXLC1


Wersję dla XXLD1 ,możliwe że rozpocznę po zakończeniu wszelkich prac nad tym modem

SKRINSZOTY:

Wersja Ultra Lite
Spoiler: Pokaż


Opcjonalne Czarne menu dla wszystkich wersji(screeny z wersji UltraLite):
Spoiler: Pokaż


Pozostałe wersje różnią się od siebie nieznacznie pod względem ilości wolnego miejsca[do 10.5 MB].


Tweaki:
Spoiler: Pokaż


Tweaki poszczególnych wersji:

Ultra Lite[Patrz SocialLess i LivePanelLess]


SocialLess:
Spoiler: Pokaż


LivePanelLess:
Spoiler: Pokaż


Social:
Spoiler: Pokaż


Do zrobienia:
Spoiler: Pokaż


Download:

1.Autorun.iso:
Spoiler: Pokaż

Link:


2.LitePack:
Spoiler: Pokaż

Link:


3.SAPPS Patch-dla Ultra lite[wgrywamy zamiast standardowych plików pfs lub pfsfix ,update tylko tego pliku powinien być możliwy - +około 2.5 Mb do romu ,naprawia bug z niechcącym się czasem aktualizować SAAPS]:
Spoiler: Pokaż

Link:
[url]db.tt/SG08UvsU  [/url]
     


4.(Opocja)Czarne Tło
Spoiler: Pokaż

Link:


Prosiłbym o znalezione bugi(nie naprawiałem żadnych binarek ,więc znane bugi VP nadal są w LP)
proszę o wrażenia z romu ,jako że wyszła jego pierwsza wersja/edycja.:



1.Wersja Live Panel Less i Ultra Lite:

#-wejdźcie w ekran główny i obróćcie telefon do poziomu.
##rozwiązanie
#####-tylko i wyłącznie dogranie fix-a/SAAPS Patch fix w postaci dodania Live Panel ,niestety -zainstaluj jako update
2.Wszystkie wersje:
#-SAAPS niechce się zaktualizować POMOCY!!!
###rozwiązanie
#####-Pobierz SAAPS Patch zainstaluj jako update


Ostatnio edytowano 2013-08-28, 19:20 przez shuttwind215, łącznie edytowano 7 razy _________________
Jeśli pomogłem daj plusa.Tak jak on!
s5620.pl/showthread.php?tid=240
Obrazek


Zobacz profil

Autor postu otrzymał podziękowanie

 [full][XXLC1]LitePack 1.0[PATCH SAAPS i SS]
2
Staż: 0%
Dołączył(a): 2011-05-03, 15:57
Online: 3h 13m
Posty: 1
Model: 533
Operator: Play
Napisane: 2013-08-24, 14:39 
miałbyś może pomysł, jak to zainstalowac na 533? ->
Link:


;) podoba mi się bardzo a nie wiem jak ;/

pomogłbyś zainstalowac to na wave 533 ?
Link:


Od moderatora maniek0928:
Poprawilem post i linki wstawiamy w Code



Zobacz profil


 [full][XXLC1]LitePack 1.0[PATCH SAAPS i SS]
3
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-12-28, 14:06
Online: 79d 6h 43m
Posty: 5930
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękowań: 1439
Podziękował: 556
Model: Lumka 1520
Firmware: W10M RS2
Operator: T-Mobile
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. (3) Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada. Newsman: Laur dla osób, które dbają, aby na forum były nowe tematy do dyskusji. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Uploader: Umieszcza nowe pliki w dziale Download. Tizen Expert: Ekspert w dziedzinie znajomości systemu Tizen.
Napisane: 2013-08-24, 15:53 
yakub1234, to są modyfikacje przeznaczone dla Wave, Wave II i Wave 3.



Zobacz profil Gadu-Gadu


 [full][XXLC1]LitePack 1.0[cała paczka]
4
Staż: 90%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-01-01, 12:13
Online: 5d 18h 10m
Posty: 140
Lokalizacja: Mława
Podziękowań: 19
Podziękował: 20
Model: 533
Firmware: LD1
Operator: Play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2013-08-25, 20:31 
Dasz radę w przyszłości dodać do tego czarne tło w menu?

_________________
Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


 [full][XXLC1]LitePack 1.0[cała paczka]
5
Przyjaciel
Dołączył(a): 2012-05-26, 13:17
Online: 8d 3h 25m
Posty: 130
Lokalizacja: Choszczno
Podziękowań: 32
Podziękował: 27
Model: Wave533/5230/A971
Firmware: LitePack/S60 9.5/
Operator: CM9Nightly; Play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada.
Napisane: 2013-08-25, 21:36 
SATURN173, Zobaczę co da się z tym zrobić ;) ,pliki RICH UI znajdują się w pfs i ffs ,więc myślę ,że nie będzie problemu z modyfikacją i wrzuceniem ,sporo zabawy natomiast będzie z Hex Editorem ;).

_________________
Jeśli pomogłem daj plusa.Tak jak on!
s5620.pl/showthread.php?tid=240
Obrazek


Zobacz profil


 [full][XXLC1]LitePack 1.0[cała paczka]
6
Staż: 90%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-01-01, 12:13
Online: 5d 18h 10m
Posty: 140
Lokalizacja: Mława
Podziękowań: 19
Podziękował: 20
Model: 533
Firmware: LD1
Operator: Play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2013-08-25, 22:03 
To fajnie bo próbowałem podmienić pliki odpowiadające za kolor tła z LD1 ale znikały napisy w menu i z powrotem pojawiał się widget

_________________
Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


 [full][XXLC1]LitePack 1.0[cała paczka]
7
Przyjaciel
Dołączył(a): 2012-05-26, 13:17
Online: 8d 3h 25m
Posty: 130
Lokalizacja: Choszczno
Podziękowań: 32
Podziękował: 27
Model: Wave533/5230/A971
Firmware: LitePack/S60 9.5/
Operator: CM9Nightly; Play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada.
Napisane: 2013-08-25, 23:08 
EDIT
SATURN173, Masz namyśli coś takiego ;)
Obrazek

-- 2013-08-25, 23:08 --

Jutro wrzucę opcjonalne PFSy z czarnym tłem dla wszystkich wersji.

_________________
Jeśli pomogłem daj plusa.Tak jak on!
s5620.pl/showthread.php?tid=240
Obrazek


Zobacz profil


 [full][XXLC1]LitePack 1.0[cała paczka]
8
Staż: 90%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-01-01, 12:13
Online: 5d 18h 10m
Posty: 140
Lokalizacja: Mława
Podziękowań: 19
Podziękował: 20
Model: 533
Firmware: LD1
Operator: Play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2013-08-26, 09:43 
Dokładnie to. Dzięki

_________________
Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


 [full][XXLC1]LitePack 1.0[cała paczka]
9
Przyjaciel
Dołączył(a): 2012-05-26, 13:17
Online: 8d 3h 25m
Posty: 130
Lokalizacja: Choszczno
Podziękowań: 32
Podziękował: 27
Model: Wave533/5230/A971
Firmware: LitePack/S60 9.5/
Operator: CM9Nightly; Play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada.
Napisane: 2013-08-26, 22:48 
Mam problem z trybem landscape i edit zuploaduje jak chociaż landscape będzie gotowy.

_________________
Jeśli pomogłem daj plusa.Tak jak on!
s5620.pl/showthread.php?tid=240
Obrazek


Zobacz profil


 [full][XXLC1]LitePack 1.0[cała paczka]
10
Staż: 90%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-01-01, 12:13
Online: 5d 18h 10m
Posty: 140
Lokalizacja: Mława
Podziękowań: 19
Podziękował: 20
Model: 533
Firmware: LD1
Operator: Play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2013-08-26, 23:26 
Tak też było według poradnika na forum, że dało radę zmienić kolor ale w trybie "edit" lub landscape też był ten problem

_________________
Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 1, 2  Następna strona
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl | PaladinsDecks.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download