Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 [bada 2 - S8500/30] Sims 3
41
Staż: 20%
Dołączył(a): 2011-03-10, 00:23
Online: 1d 14h 12m
Posty: 33
Podziękował: 2
Model: s8500
Firmware: 2.0 LA1
Operator: orange
Napisane: 2012-02-23, 19:43 
wyszukiwarka znalazla ale ten na pulpicie :P
Link:


tak to wyglada w praktyce na pierwszym screenie jest dokladna lokacja :P
na 2gim jest w pierwszym folderze asphalt 6 a 2gi to ten podfolder gdzie znajduje sie reszta aplikacji



Zobacz profil


 [bada 2 - S8500/30] Sims 3
42
Super moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-13, 16:07
Online: 133d 22h 8m
Posty: 5340
Lokalizacja: Ze świata
Podziękowań: 1008
Podziękował: 477
Model: Note 3
Firmware: Android 5.0
Operator: Virgin Mobile
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy (Obrazki): Nagroda za napisanie postu zawierającego obrazek z liczbą 500, 1000, itd. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Andro Expert: Expert w dziedzinie instalowania i modyfikacji systemu Android.
Napisane: 2012-02-23, 19:57 
r0m3k, usuń grę. Zobacz ile masz wolnego miejsca na karcie. Zainstaluj grę i zobacz czy się coś zmieniło :P
Jakiej marki ta karta?
Jeszcze można podmienić plik w grze zainstalowanej w pamięci telefonu przez sTune, tylko trzeba znaleźć jej folder.

_________________
Obrazek

Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


 [bada 2 - S8500/30] Sims 3
43
Staż: 20%
Dołączył(a): 2011-03-10, 00:23
Online: 1d 14h 12m
Posty: 33
Podziękował: 2
Model: s8500
Firmware: 2.0 LA1
Operator: orange
Napisane: 2012-02-23, 20:25 
karta kingstone 8gb
a sam folder z grą nie zajmuje miejsca na karcie a gra dziala, dzwieki sa i przyciski poza teksturami :<



Zobacz profil


 [bada 2 - S8500/30] Sims 3
44
Super moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-13, 16:07
Online: 133d 22h 8m
Posty: 5340
Lokalizacja: Ze świata
Podziękowań: 1008
Podziękował: 477
Model: Note 3
Firmware: Android 5.0
Operator: Virgin Mobile
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy (Obrazki): Nagroda za napisanie postu zawierającego obrazek z liczbą 500, 1000, itd. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Andro Expert: Expert w dziedzinie instalowania i modyfikacji systemu Android.
Napisane: 2012-02-23, 20:28 
Zainstaluj w pamięci telefonu i poszukaj folderu n4166zq8ri przez sTune i podmień ten plik.

_________________
Obrazek

Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu

Autor postu otrzymał podziękowanie

 [bada 2 - S8500/30] Sims 3
45
Staż: 0%
Dołączył(a): 2012-04-19, 09:30
Online: 4h 19m
Posty: 1
Model: S8500 Wave I
Firmware: LA1
Operator: PLAY
Napisane: 2012-04-21, 22:29 
Mam Samsung Wave 1 S8500 z softem XXLC1 i po tej podmianie pliku gra działa dobrze. To jest po prostu szok, że Samsung i EA sami nie są w stanie zobaczyć tych błędów i ich naprawić...



Zobacz profil


 [bada 2 - S8500/30] Sims 3
46
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-12-17, 10:45
Online: 14d 20h 55m
Posty: 558
Podziękowań: 58
Podziękował: 28
Model: s8600 / Lumia 800
Firmware: XXLC3
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika Newsman: Laur dla osób, które dbają, aby na forum były nowe tematy do dyskusji. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum.
Napisane: 2012-04-21, 23:25 
@up: To nie tyle błąd ile niedopatrzenie proceduralne. W założeniu EA Simsy miały być kompatybilne tylko z Wave 3, tylko ktoś się rozpędził i przy wrzucaniu do sklepu zaznaczył kompatybilność dla I/II/3.
Nie zmienili tego do tej pory podejrzewam dlatego, że skarg w tym temacie otrzymali mniej - ze względu na rozpowszechnione na forach obejście problemu przez podmianę plików.

W przypadku Need For Speed:HP tak różowo już nie było, bo tu podmiana pliku nie daje tak dobrego rezultatu, to podjęli interwencję i i cofnęli kompatybilność dla Wave I i II w sklepie.

Czyli to raczej jest problem komunikacji: Programiści nie dali znać sprzedawcom, że dokonują gruntownych zmian w oprogramowaniu (bo to update narobił tego problemu z teksturami), a aplikacja była testowana przy certyfikacji na jedyny model jaki w czasie wydania był do tego przystosowany czyli Wave 3 (wtedy jeszcze o badzie 2.0 na WI i II oficjalnie nie było mowy).

_________________
Moje aplikacje:

Andrunaway
Obrazek


Zobacz profil


 [bada 2 - S8500/30] Sims 3
47
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-09-14, 03:58
Online: 170d 19h 23m
Posty: 5197
Podziękowań: 1352
Podziękował: 350
Model: Wave S8500
Firmware: XPKJ1 - bada 2.0
Operator: Orange/Orange Free
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum (2) Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum.
Napisane: 2012-04-21, 23:33 
Camel, nie da się tak zaznaczyć. Aplikacje zgłasza się ogólnie dla danej rozdzielczości. A jeśli jest przeznaczona tylko na konkretny model, to trzeba dodatkowo poinformować w uwagach do aplikacji o takim fakcie. Dopiero wtedy ustawią, że będzie dostępna dla tego konkretnego modelu. Po prostu Samsung Apps odwala fuszerkę i nie sprawdza aplikacji czy działają prawidłowo na wszystkich modelach, skoro nie dali jej tylko na W3, to znaczy, że nie było takiej informacji w uwagach, czyli spieprzyli testowanie na W1 i W2.
Ostatni akapit to bzdura ;) Pierwsza aplikacja na badę 2.0 (mój motyw) była w Samsung Apps dostępna jeszcze przed premierą Wave 3 i była dostępna dla W1 i W2. To wina tylko i wyłącznie Samsung Apps i Seller Office, bo skoro nie było informacji od zgłaszającego aplikację (EA), że działa jedynie na W3, to nie powinna ona przejść certyfikacji.

_________________
Obrazek


Zobacz profil

Autor postu otrzymał podziękowanie

 [bada 2 - S8500/30] Sims 3
48
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-12-17, 10:45
Online: 14d 20h 55m
Posty: 558
Podziękowań: 58
Podziękował: 28
Model: s8600 / Lumia 800
Firmware: XXLC3
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika Newsman: Laur dla osób, które dbają, aby na forum były nowe tematy do dyskusji. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum.
Napisane: 2012-04-22, 00:17 
@up: Co do pierwszego akapitu Twojej wypowiedzi, muszę się zgodzić.

Co do drugiego zgodziłbym się częściowo: Uwaga na temat kompatybilności (czy tam wskazanie wersji API) mogła odnosić się jedynie do bady 2.0, a nie konkretnego GPU - z taką uwagą mogło nie być przeszkód, żeby grę przetestować i puścić na Wave 3, co jednak dalej było pewnym niedoinformowaniem.

No a co do motywów ... może się mylę, ale to chyba najbardziej tolerancyjne aplikacje na Badę jakie tylko mogą być... przejście z rozkładu ikon 3x4 do 4x4 jest bez zarzutu, motyw datowany na wrześień 2010 r. chodzi na Wave 3 kompletnie bezproblemowo, podobnie Twoje Cantello (zwykłe, nie pro - zachowało nawet błyszczące ornamenty na elementach interfejsu :)), więc siłą rzeczy w wydaniu 1.x i 2.0 właściwie się nie różnią (poza tym że w dwójce mniej... da się zmienić) - pozatym motywy w Samsung Apps chociażby ze względu na swoją liczebność to jednak inna bajka ;)


Ostatnio edytowano 2012-04-22, 00:55 przez Camel, łącznie edytowano 1 raz _________________
Moje aplikacje:

Andrunaway
Obrazek


Zobacz profil


 [bada 2 - S8500/30] Sims 3
49
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-09-14, 03:58
Online: 170d 19h 23m
Posty: 5197
Podziękowań: 1352
Podziękował: 350
Model: Wave S8500
Firmware: XPKJ1 - bada 2.0
Operator: Orange/Orange Free
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum (2) Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum.
Napisane: 2012-04-22, 00:53 
Camel, nie rozumiem za bardzo. Sims 3 jest na badę 2.0. Zgłoszona dla rozdzielczości WVGA. Obowiązkiem Seller Office jest sprawdzenie, czy aplikacja działa prawidłowo na wszystkich modelach z tą rozdzielczością. WVGA - S8500, S8530, S8600. WQVGA - 525, 533, 575, 578, 723. Nie ma zmiłuj. Skoro aplikacja działa jedynie na W3, to nie powinna w takim stanie (jako dostępna na wszystkie Wave'y o rozdzielczości WVGA) przejść certyfikacji. W takiej sytuacji powinni odrzucić aplikację i wymusić od sprzedawcy (EA) żeby poprawił aplikację by działała prawidłowo na wszystkich modelach, na które ją zgłasza. Albo wymusić decyzję o tym, czy aplikacja ma być dostępna jedynie dla W3 skoro nie działa na pozostałych. Lub samemu zaakceptować aplikację w takiej wersji i zablokować możliwość jej pobierania jedynie na W3. Te dupki z Seller Office odrzucają głupi motyw gdy na ikonie aplikacji do Samsung Apps (tej, która jest wyświetlana w sklepie, nie w samym motywie) znajdzie się logo "bada", a właściwie słowo "bada" napisane tą oryginalną czcionką, a pozwalają na to, żeby do sklepu trafiła niesprawdzona, niedziałająca aplikacja. To jest kpina. Dalej podtrzymuję, że ci idioci pracujący w Seller Office jako testerzy to banda niekompetentnych baranów.

_________________
Obrazek


Zobacz profil


 [bada 2 - S8500/30] Sims 3
50
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-12-17, 10:45
Online: 14d 20h 55m
Posty: 558
Podziękowań: 58
Podziękował: 28
Model: s8600 / Lumia 800
Firmware: XXLC3
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika Newsman: Laur dla osób, które dbają, aby na forum były nowe tematy do dyskusji. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum.
Napisane: 2012-04-22, 01:37 
Trzebiat: Jak wyżej dopisałem. Nad procesem tworzenia motywów Samsung ma większą kontrolę, bo sam dostarcza narzędzia i wszystko dzieje się na ich warunkach - mieli swoje założenia, że nie wiele się w tej kwestii zmieni i to zrealizowali. W przypadku aplikacji C++ jedyne, o co Samsung może się pokusić to jakieś ramy, w które może opakować potężny język programowania - więc w tym wypadku testowanie wymaga stabilnej wersji OSu. Jedyną taką w okresie updatu Simsów do API 2.0 była Bada na Wave3 i nic więcej. Ponowne testowanie aplikacji przy "odblokowaniu" siłą rzeczy musiało być wybiórcze i simsy widocznie ominęło...

_________________
Moje aplikacje:

Andrunaway
Obrazek


Zobacz profil


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl | PaladinsDecks.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download