Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 71 Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
FULL S8530XPKH3 [08.2011] bada 2.0.1
41
Staż: 5%
Dołączył(a): 2011-09-11, 09:39
Online: 11h 33m
Posty: 13
Model: s8500
Firmware: 1.2 KF3
Operator: Plus
Napisane: 2011-09-11, 18:40 
Oj faktycznie! Tak się zająłem tym flashowaniem, że nie sprawdziłem dokładnie gdzie pisze :) Na przyszłość się poprawie ;) Teraz już wiem od czego to XOE. Jak narazie zaczyna mi przeszkadzać problem z instalowaniem aplikacji przez apps, za każdym razem reset, albo akurat takie wybieram co nie chcą współpracować ;)



Zobacz profil


FULL S8530XPKH3 [08.2011] bada 2.0.1
42
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-08-10, 18:42
Online: 34d 13h 47m
Posty: 2407
Lokalizacja: Mielec
Podziękowań: 211
Podziękował: 142
Model: GT-S5330
Firmware: S5330XXLD1
Operator: Play
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-09-11, 18:46 
Nie XOE tylko XEO
:P

[ Post napisany z urządzenia mobilnego. ] Obrazek

_________________
Dobrze, że nie wiesz co u mnie, bo pękło by Ci serce..


» Wszystkie wideotesty techManiaK-a w jednym miejscu


Zobacz profil Gadu-Gadu


FULL S8530XPKH3 [08.2011] bada 2.0.1
43
Staż: 65%
Dołączył(a): 2011-07-28, 16:15
Online: 3d 15h 2m
Posty: 100
Podziękowań: 9
Podziękował: 4
Model: Samsung Wave II
Napisane: 2011-09-21, 16:24 
Siemka!
Jako, że też zassałem soft i wgrałem to wypadałoby się wypowiedzieć :)
Mam go 2 dni i to co mogę powiedzieć to:
Nawet fajny interfejs, bardzo fajna klawiaturka i naprawdę ( może to dziwnie zabrzmi ale tak jest ) fajnie dobrane do "kliku" wibracje :)
Minusem jest to, że dość często zamula i zaliczyłem 6-7 resetów. GPS-a jeszcze nie sprawdzałem ale filmy w avi chodzą płynnie.
Są wady, to na pewno, ale jest to jednak jeszcze wersja beta więc cuda nie można wymagać :)
Mam pytanie. Kolega parę postów wcześniej napisał, że stabilna wersja bad-y będzie dostępna w październiku poprzez kies. Czy będzie to też oficjalnie dla naszych fal i jak to będzie??? W sensie czy to przez kiesa nam zmieni soft'a ?

Pozdrawiam :D



Zobacz profil


FULL S8530XPKH3 [08.2011] bada 2.0.1
44
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-06-18, 23:11
Online: 57d 20h 18m
Posty: 1925
Lokalizacja: Polska?
Podziękowań: 230
Podziękował: 12
Model: Wave&WaveM
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. bada-os.info: Administrator oraz redaktor bloga bada-os.info
Napisane: 2011-09-21, 17:01 
Przez Kiesa owszem, będzie, ale nie jest powiedziane, że w październiku :roll:
A aktualizacja - taka sama jak było to wcześniej.

_________________
Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


FULL S8530XPKH3 [08.2011] bada 2.0.1
45
Staż: 10%
Dołączył(a): 2011-09-23, 07:46
Online: 1d 4h 4m
Posty: 16
Model: S8530
Firmware: S8530XPKH3
Operator: PLUS
Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum
Napisane: 2011-09-23, 08:29 
U mnie soft chodził dobrze, miałem jedynie problem z kontaktami i blue screen. Zastosowałem się do wskazówek:
1. Obniżenie debuga aby nie waliło BSOD:
*#7092463*# >> debug >> debug level >> low >> save
2. Zmiana region code (problem z kontaktami +48):
z klawy: *#5239870*# >> Pre-configuration >> wpisać: *#27236*# i wybrać XEO (uwaga reset)

Niestety zaskutkowało to tym, że telefon się cały czas automatycznie resetuje. Pokazuje mi się logo bada, ikonka karty sim i od razu reset. I tak w kółko. Wgrywam ROM od nowa, zobaczymy co to da.

PS
U mnie GPS działał poprawnie. Z neta ściągałem bez problemu mapy, wytyczałem trasy itp. Niestety przy próbie nawigacji wołało o kupno koncesji :)

PS2
Po wgraniu ROMu od nowa wszystko działa. Być może przyczyną było to, że za pierwszym razem debug i XEO robiłem z zainstalowaną kartą SIM. Za drugim razem zrobiłem wszystko na fonie bez karty SIM.



Zobacz profil Gadu-Gadu


FULL S8530XPKH3 [08.2011] bada 2.0.1
46
Staż: 5%
Dołączył(a): 2011-05-27, 19:05
Online: 2d 3h 31m
Posty: 9
Model: S8530
Firmware: Jk2
Operator: T-Mobile
Napisane: 2011-09-23, 17:20 
A ja wgrywając tego softa omal nie uwaliłem fona... Nie mam pojęcia co źle zrobiłem. Wgrywałem już softy parę razy, ale tylko przy tym zdarzyło mi się iż po wgraniu boota, nastąpił reset a po nim na wyświetlaczu pojawił się niebieski ekran. W multiloaderze wystąpił błąd "Serial Port Detect Error". Spanikowany odłączyłem telefon, szybko wyjąłem baterie i odczekałem chwilkę. Następnie włożyłem baterie z powrotem i próbowałem włączyć telefon. Wyświetliła się ikonka jakby telefonu i komputera a między nimi znak zapytania. Po tym próbowałem wgrać mojego poprzedniego softa, czyli JK2. Na szczęście udało się :)
Nie wiem gdzie tkwił błąd, może ktoś z Was wie? Jeśli tak proszę o odpowiedź, zapewne zapobiegnie to problemu innych użytkowników.



Zobacz profil Gadu-Gadu


FULL S8530XPKH3 [08.2011] bada 2.0.1
47
Staż: 65%
Dołączył(a): 2011-07-28, 16:15
Online: 3d 15h 2m
Posty: 100
Podziękowań: 9
Podziękował: 4
Model: Samsung Wave II
Napisane: 2011-09-27, 14:58 
Mialem tak samo z tym ekranem i ikonką i wystarczyło odłączyć fona, wyłączyć fona włączyć jeszcze raz w trybie downloadingu, wgrać system i voila!



Zobacz profil


FULL S8530XPKH3 [08.2011] bada 2.0.1
48
Staż: 5%
Dołączył(a): 2011-05-27, 19:05
Online: 2d 3h 31m
Posty: 9
Model: S8530
Firmware: Jk2
Operator: T-Mobile
Napisane: 2011-09-29, 20:24 
@up

zastosowalem sie do twoich rad lecz niestety wystapil kolejny problem: ERR: apps erase.
Coz, pozostalo mi czekac na finalna wersje wgrywana przez KIESa.



Zobacz profil Gadu-Gadu


FULL S8530XPKH3 [08.2011] bada 2.0.1
49
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-08-10, 18:42
Online: 34d 13h 47m
Posty: 2407
Lokalizacja: Mielec
Podziękowań: 211
Podziękował: 142
Model: GT-S5330
Firmware: S5330XXLD1
Operator: Play
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-09-29, 22:16 
Proponuję Ci zostawić go na 15-20 minut bez baterii i spróbować znowu. Pamiętaj do 2.0 używaj ML 5.65 ;)

[ Post napisany z urządzenia mobilnego. ] Obrazek



Zobacz profil Gadu-Gadu


FULL S8530XPKH3 [08.2011] bada 2.0.1
50
Staż: 0%
Dołączył(a): 2011-09-26, 17:59
Online: 2h 31m
Posty: 1
Model: s8530
Firmware: bada
Operator: plus
Napisane: 2011-10-01, 00:23 
cytuj_ikona filur1 napisał(a):
A ja wgrywając tego softa omal nie uwaliłem fona... Nie mam pojęcia co źle zrobiłem. Wgrywałem już softy parę razy, ale tylko przy tym zdarzyło mi się iż po wgraniu boota, nastąpił reset a po nim na wyświetlaczu pojawił się niebieski ekran. W multiloaderze wystąpił błąd "Serial Port Detect Error". Spanikowany odłączyłem telefon, szybko wyjąłem baterie i odczekałem chwilkę. Następnie włożyłem baterie z powrotem i próbowałem włączyć telefon. Wyświetliła się ikonka jakby telefonu i komputera a między nimi znak zapytania. Po tym próbowałem wgrać mojego poprzedniego softa, czyli JK2. Na szczęście udało się :)
Nie wiem gdzie tkwił błąd, może ktoś z Was wie? Jeśli tak proszę o odpowiedź, zapewne zapobiegnie to problemu innych użytkowników.


musiałeś pomieszać pliki w multiloaderze H3 z innym softem, ja też przez pomyłke tak zrobiłem i miałem to samo ;p



Zobacz profil


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 71 Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download