Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
UPDATE GT-S8600 - Poland (Play) S8600XXLI1/S8600PRTLC4
31
Staż: 0%
Dołączył(a): 2012-01-10, 19:52
Online: 2h 52m
Posty: 1
Napisane: 2013-05-08, 21:30 
witam,
czy z takim softem można spokojnie reklamować tel w play
<sw ver>
s8600xxli1
<CSC VER>
S8600PRTLC4

zainstalowalem S8600XXKJC OXA i update z tego tematu, zmieniłem region code
wg instrukcji zmieszczonej powyżej



Zobacz profil


UPDATE GT-S8600 - Poland (Play) S8600XXLI1/S8600PRTLC4
32
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-12-28, 14:06
Online: 79d 5h 39m
Posty: 5929
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękowań: 1439
Podziękował: 556
Model: Lumka 1520
Firmware: W10M RS2
Operator: T-Mobile
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. (3) Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada. Newsman: Laur dla osób, które dbają, aby na forum były nowe tematy do dyskusji. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Uploader: Umieszcza nowe pliki w dziale Download. Tizen Expert: Ekspert w dziedzinie znajomości systemu Tizen.
Napisane: 2013-05-08, 23:05 
@up
Tak, spokojnie możesz.

_________________
Wszystko na temat systemu Tizen OS znajdziesz na ogólnopolskim forum tizenos.com.pl!


Zobacz profil Gadu-Gadu


UPDATE GT-S8600 - Poland (Play) S8600XXLI1/S8600PRTLC4
33
Staż: 15%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2013-03-04, 23:07
Online: 1d 11h 56m
Posty: 21
Lokalizacja: Brodnica
Podziękowań: 1
Podziękował: 7
Model: wave 3
Firmware: Türko CFW v4 by hero
Operator: Play
Napisane: 2013-05-21, 19:15 
Tak ten soft jak najbardziej, soft ten rozpoznawany jest w KIS, oczywiście możesz oddać telefon na reklamację jak masz nakładkę Playa



Zobacz profil Gadu-Gadu


UPDATE GT-S8600 - Poland (Play) S8600XXLI1/S8600PRTLC4
34
Staż: 5%
Dołączył(a): 2012-04-09, 19:53
Online: 1d 22h 11m
Posty: 12
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 2
Model: S8600
Firmware: XXLI1
Operator: Orange
Napisane: 2013-06-15, 22:34 
Drodzy Forumowicze,
Właśnie przesiadłem się z Wave I na Wave 3, stąd też mam parę pytań. Piszę w tym temacie, bo właśnie na takiej wersji softu aktualnie działam.
Użytkowanie miałem zacząć od przeskoku na nowy soft od Turko v4.1, ale postanowiłem na początku sprawdzić obecny. Tym bardziej, że w sofcie Turko co chwilę ktoś znajduje jakieś wady.
Natomiast złego słowa na ten soft powiedzieć nie mogę. Wszystko działa bardzo płynnie, nic nie laguje, GPS łapie fixa również szybko, nic telefonu nie wiesza, wszystko działa. Jestem w szoku! Dlatego zależy mi na tym, żeby nie ingerować w świetnie działający system i nie przywracać od nowa kopii z Kiesa.

Są jednak dwa mankamenty, które mnie irytują:
1. Ekran blokady Wave 3, który nie pokazuje od razu informacji o nieprzeczytanym smsie.
2. Tylko cztery ikony na górnej belce.

Stąd też moje pytania:
1. Czy dogrywając w Multiloaderze tylko plik .rc1, zmieni się coś więcej oprócz wyglądu i czy jest to w 100% bezpieczne, bez ingerencji w resztę systemu? Czego wygląd zmienia plik .rc1, czy to jest tylko górna belka, czy też klawiatura itd.? W sekcji modyfikowanych belek są fajne opcje, ale wgranie jej to jakaś bardziej skomplikowana operacja?
2. Jeśli powiadamianie o nieodczytanym smsie ma działać na ekranie blokady, to czy trzeba go zmienić na wersję Wave I? Czy to też załatwia plik .rc1?

Dla tych, którzy mają wątpliwości czy warto zmieniać Wave I na III, podpowiem: ZDECYDOWANIE TAK! Też miałem wątpliwości, ale teraz jestem okrutnie zadowolony z wyboru. Większy ekran, przejrzystość, no i przede wszystkim ta płynność działania, która na I też powinna w ten sposób wyglądać. Na Wave I przeszedłem przez chyba 8 dopracowanych modów Bady 2 i niestety każdy z nich miał jakieś niedoróbki i z czasem ich płynność stawała się coraz gorsza, o restartach od czasu do czasu nie wspominając.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam



Zobacz profil


UPDATE GT-S8600 - Poland (Play) S8600XXLI1/S8600PRTLC4
35
Super moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-10-05, 17:56
Online: 148d 20h 4m
Posty: 4089
Podziękowań: 1303
Podziękował: 895
Model: ,s3,4,5,htc-820,idol
Firmware: Najnowsze
Operator: Orange
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. Liczymy (Obrazki): Nagroda za napisanie postu zawierającego obrazek z liczbą 500, 1000, itd. Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum (4) Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Uploader: Umieszcza nowe pliki w dziale Download. S.O.O.A: Specjalne odznaczenie od Administracji
Napisane: 2013-06-15, 22:46 
virusjm,
o ekranie na W3 jest opisane na forum, taką ma wade
oryginalnie są cztery ikonki na belce ale jest poradnik jak dołożyć piątą ikonkę i są też pliki do wgrania gotowe z pięcioma przyciskami
plik rc1 zmienia to co w dziale z modyfikacjami widać
Wystarczy troszkę poszukać i wszystko się znajdzie :)

_________________
W życiu piękne są tylko chwile. :)
Spoiler: Pokaż




Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


UPDATE GT-S8600 - Poland (Play) S8600XXLI1/S8600PRTLC4
36
Staż: 5%
Dołączył(a): 2012-04-09, 19:53
Online: 1d 22h 11m
Posty: 12
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 2
Model: S8600
Firmware: XXLI1
Operator: Orange
Napisane: 2013-06-15, 22:53 
Wiem, ale jest to temat rzeka tutaj. Dlatego wolałem spytać konkretnie, żeby mieć pewność. Czyli wgrywanie pliku .rc1 zmieni i ekran blokady i belkę górną? I nie naruszy oprogramowania i danych w telefonie?



Zobacz profil


UPDATE GT-S8600 - Poland (Play) S8600XXLI1/S8600PRTLC4
37
Super moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-10-05, 17:56
Online: 148d 20h 4m
Posty: 4089
Podziękowań: 1303
Podziękował: 895
Model: ,s3,4,5,htc-820,idol
Firmware: Najnowsze
Operator: Orange
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. Liczymy (Obrazki): Nagroda za napisanie postu zawierającego obrazek z liczbą 500, 1000, itd. Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum (4) Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Uploader: Umieszcza nowe pliki w dziale Download. S.O.O.A: Specjalne odznaczenie od Administracji
Napisane: 2013-06-15, 22:56 
Nie naruszy, możesz wgrywać :)

_________________
W życiu piękne są tylko chwile. :)
Spoiler: Pokaż




Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu

Autor postu otrzymał podziękowanie

UPDATE GT-S8600 - Poland (Play) S8600XXLI1/S8600PRTLC4
38
Staż: 5%
Dołączył(a): 2012-04-09, 19:53
Online: 1d 22h 11m
Posty: 12
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 2
Model: S8600
Firmware: XXLI1
Operator: Orange
Napisane: 2013-06-16, 00:21 
Wgrałem kilka plików rc1, ale po każdej operacji, ciągle zostaję 4 ikony na górnej belce, tylko jakoś dziwnie rozjechane. Czy powinienem dorzucić też plik csc od danego softu? Ta operacja również nie naruszy systemu i danych w telefonie?
Jeśli dogranie csc nie jest rozwiązaniem, to co powinienem zrobić? Może macie pod ręką jakiś link do działającego rc1 z oprogramowaniem z Playa LI1?

-- 2013-06-16, 00:21 --

Czy może jest to kwestia, że Play ma kod PRT, a tam jest tylko XEO i czcionki się nie dogrywają? Nie mówcie mi tylko, że trzeba po tym hard reset robić. ;)



Zobacz profil


UPDATE GT-S8600 - Poland (Play) S8600XXLI1/S8600PRTLC4
39
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-12-28, 14:06
Online: 79d 5h 39m
Posty: 5929
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękowań: 1439
Podziękował: 556
Model: Lumka 1520
Firmware: W10M RS2
Operator: T-Mobile
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. (3) Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada. Newsman: Laur dla osób, które dbają, aby na forum były nowe tematy do dyskusji. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Uploader: Umieszcza nowe pliki w dziale Download. Tizen Expert: Ekspert w dziedzinie znajomości systemu Tizen.
Napisane: 2013-06-16, 11:07 
Samo rc1 nie wystarczy by dodać piątą opcję na belkę.
Oprócz zmodyfikowanego rc1 trzeba wgrać przerobiony ShpApp, CSC i apps_compressed.bin.
W dziale 'Modyfikowanie ROM'ów' jest poradnik na temat belki z pięcioma opcjami.

_________________
Wszystko na temat systemu Tizen OS znajdziesz na ogólnopolskim forum tizenos.com.pl!


Zobacz profil Gadu-Gadu


UPDATE GT-S8600 - Poland (Play) S8600XXLI1/S8600PRTLC4
40
Staż: 5%
Dołączył(a): 2012-04-09, 19:53
Online: 1d 22h 11m
Posty: 12
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 2
Model: S8600
Firmware: XXLI1
Operator: Orange
Napisane: 2013-06-16, 23:44 
Ufff, ze zmianą ekranu blokady już mi się udało, ale zmiana belki na 5 ikon jeszcze nie.
Znalazłem instrukcję przerobienia ShpApp, ale tylko do Wave I i II, a już nigdzie nie widzę, że trzeba i jak przerobić apps_compressed.bin.



Zobacz profil


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl | PaladinsDecks.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download