Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 76 Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
FULL S8600XXKJC - Open
61
Staż: 0%
Dołączył(a): 2013-04-08, 21:10
Online: 2h 7m
Posty: 2
Podziękował: 3
Model: S8600
Napisane: 2013-04-08, 21:30 
Mam problem. Pół dnia próbuje wgrać ten soft i nic... Po zakończonym wgrywaniu pojawia się komunikat: "Firmware upgrade encountered an issue. Please select recovery mode in Kies & try again." Znalazłam na forum tematy w których inni użytkownicy mieli już tego typu problemy. Zastosowałam wasze rady ale u mnie na nic one się mają.

Do wgrania softu używam ML 5.67, działam na Windowsie 8. Wgrywałam soft z opcją Master Rom i bez niej. Ściągnęłam inną wersję softu, ale to też nie pomogło. Naturalnie kilkakrotnie restartowałam komputer, a aplikacje typy Kies mam wyłączone. Mam oczywiście wgrane sterowniki USB. Próbowałam zmieniać kabel USB, a nawet gniazdo USB do którego podpinam Wave. Po nieudanym wgraniu softu włączenie Kiesa i próba połączenia się z telefonem niestety też nic nie daje. Karta SIM i pamięć są naturalnie wyjęte z telefonu. Stosuję zalecaną przez was kolejność włączania telefonu w trybie download, podpięcia kabla, włączenia ML i ręcznego wyłączenia telefonu po skończonym wgraniu przy opcji Master Rom.

Co jeszcze mogę zrobić? Kończą już mi się pomysły, a przyznam że telefon będzie mi jutro raczej niezbędny xD .



Zobacz profil


FULL S8600XXKJC - Open
62
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-12-15, 21:54
Online: 92d 3h 2m
Posty: 2746
Lokalizacja: Stalowa Wola
Podziękowań: 680
Podziękował: 50
Model: S8500
Firmware: MC Finally
Operator: Orange
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada.
Napisane: 2013-04-08, 21:35 
Anawika, daj screen z multiloadera jak masz dodane pliki i co pozaznaczane przed wgrywaniem i po wgraniu

-- 2013-04-08, 21:35 --

i w W3 nigdy nie wgrywa sie z opcja Master Rom

_________________
Obrazek


Zobacz profil


FULL S8600XXKJC - Open
63
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-02-06, 23:59
Online: 31d 1h 5m
Posty: 1456
Lokalizacja: Głuszyca
Podziękowań: 166
Podziękował: 141
Model: SM-G930F
Firmware: 6.0.1
Operator: PLAY
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2013-04-08, 21:35 
full download i boot change ma być zaznaczone opcja master rom jest zbędna :D i ocywiście wszystkie pliki w odpowiednich miejscach musisz wstawić

_________________
Jeśli Pomogłem To Kliknij Śmiało PODZIĘKUJ

Obrazek Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


FULL S8600XXKJC - Open
64
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-12-15, 21:54
Online: 92d 3h 2m
Posty: 2746
Lokalizacja: Stalowa Wola
Podziękowań: 680
Podziękował: 50
Model: S8500
Firmware: MC Finally
Operator: Orange
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada.
Napisane: 2013-04-08, 21:37 
chyba ktoś nie doczytał

UWAGA!!!! ABSOLUTNIE NIE WOLNO ZAZNACZAĆ W DOWNLOADERZE OKIENKA "MASTER ROM" PRZY WGRYWANIU ROMU FULL . Uwaga ta dotyczy tylko modelu S8600 Wave 3 (w S8500 nie miało to znaczenia) i wszystkich ROM-ów na ten model. W przypadku zaznaczenia tej opcji telefon NIE zrestartuje się po flaszowaniu i wyświetli komunikat o błędzie, który większość jak sądzę przyprawi o dreszcze. Komunikat taki wyświetli się również przy próbie "ręcznego" restartu. Wtedy jednak neleży po pierwsze: nie wpadać w panikę, po drugie: spokojnie wyjąć baterię na kilka sekund i powtórzyć procedurę flaszowania bez zaznaczania opcji "MASTER ROM"

_________________
Obrazek


Zobacz profil

Autor postu otrzymał podziękowanie

FULL S8600XXKJC - Open
65
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-02-06, 23:59
Online: 31d 1h 5m
Posty: 1456
Lokalizacja: Głuszyca
Podziękowań: 166
Podziękował: 141
Model: SM-G930F
Firmware: 6.0.1
Operator: PLAY
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2013-04-08, 21:39 
więc na spokojnie wszystko powtórz od początku :D a wgrywałeś soft bez opcji master rom ? jak tak to ten sam komunikat w telefonie był ?

_________________
Jeśli Pomogłem To Kliknij Śmiało PODZIĘKUJ

Obrazek Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu

Autor postu otrzymał podziękowanie

FULL S8600XXKJC - Open
66
Staż: 0%
Dołączył(a): 2013-04-08, 21:10
Online: 2h 7m
Posty: 2
Podziękował: 3
Model: S8600
Napisane: 2013-04-08, 21:52 
Poszło :D!

Wcześniej też próbowałam bez opcji Master Rom i nie chciało zaskoczyć. Robiłam niby to samo co teraz, ale bez sukcesu. Ważne że tym razem się udało :).

Bibol, przyznam szczerze że starałam się dość dokładnie prześledzić instrukcję wgrywania softów, nie znalazłam tam info aby na Wave III nie zaznaczać opcji Master Rom (możliwe że to przeoczyłam), wręcz przeciwnie - jest info że:
cytuj_ikona Cytuj:
W przypadku wgrywania bady 2.0 można dodatkowo zaznaczyć opcję MASTER ROM (czasami pomaga to uniknąć jakichś błędów w działaniu oprogramowania). W takim wypadku telefon po wgraniu oprogramowania pozostanie w trybie Download Mode. Aby z niego wyjść, najlepiej przytrzymać przycisk wyłączania telefonu do czasu aż się zresetuje (lepiej nie wyłączać go poprzez wyjęcie baterii).


Tak przy okazji spytam: jeśli będę chciała teraz wgrać jakiś update na ten soft, to mogę wybrać obojętnie jaki dla S8600, czy mają to być update'y dedykowane do tego konkretnego softu?



Zobacz profil


FULL S8600XXKJC - Open
67
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-12-15, 21:54
Online: 92d 3h 2m
Posty: 2746
Lokalizacja: Stalowa Wola
Podziękowań: 680
Podziękował: 50
Model: S8500
Firmware: MC Finally
Operator: Orange
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada.
Napisane: 2013-04-08, 21:56 
Anawika, instrukcja była tworzona bardziej dla w1 i 2 , info o Master można znalesc w tematach z softami na W3

_________________
Obrazek


Zobacz profil


FULL S8600XXKJC - Open
68
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-12-28, 14:06
Online: 79d 6h 43m
Posty: 5930
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękowań: 1439
Podziękował: 556
Model: Lumka 1520
Firmware: W10M RS2
Operator: T-Mobile
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. (3) Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada. Newsman: Laur dla osób, które dbają, aby na forum były nowe tematy do dyskusji. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Uploader: Umieszcza nowe pliki w dziale Download. Tizen Expert: Ekspert w dziedzinie znajomości systemu Tizen.
Napisane: 2013-04-08, 21:56 
Nie przeoczyłaś :) W poradniku nie ma nic na ten temat. Trzeba będzie go zaaktualizować gdyż nie zaznaczanie Master Rom dotyczy kilku modeli Wave, nie tylko Wave 3.

Generalnie możesz wgrać prawie każdy update. Nie można tylko tych przeznaczonych dla chin (z oznaczeniem ZC) oraz niektórych brandingów: np. dla Włoch. Reszta bez problemu pójdzie.



Zobacz profil Gadu-Gadu

Autor postu otrzymał podziękowanie

FULL S8600XXKJC - Open
69
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-12-15, 21:54
Online: 92d 3h 2m
Posty: 2746
Lokalizacja: Stalowa Wola
Podziękowań: 680
Podziękował: 50
Model: S8500
Firmware: MC Finally
Operator: Orange
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada.
Napisane: 2013-04-08, 22:00 
jesli wgrasz KJC to możesz wgrywac update wszystkie oprócz Tmobile bo chyba one opierają sie na Full KK7(jesli chodzi o update dostepne ta na forum)

_________________
Obrazek


Zobacz profil


FULL S8600XXKJC - Open
70
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-12-28, 14:06
Online: 79d 6h 43m
Posty: 5930
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękowań: 1439
Podziękował: 556
Model: Lumka 1520
Firmware: W10M RS2
Operator: T-Mobile
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. (3) Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada. Newsman: Laur dla osób, które dbają, aby na forum były nowe tematy do dyskusji. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Uploader: Umieszcza nowe pliki w dziale Download. Tizen Expert: Ekspert w dziedzinie znajomości systemu Tizen.
Napisane: 2013-04-08, 22:02 
Bibol, na siłę też się da i nic złego się nie stanie :)

Jak pisałem wyżej: nie można wgrywać update'ów przeznaczonych na rynek chiński oraz niektórych softów przeznaczonych dla włoch (telefon będzie się restartował po uruchomieniu). W przypadku reszty nie będzie żadnego problemu.



Zobacz profil Gadu-Gadu


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 76 Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl | PaladinsDecks.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download