Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 LionDroid[kitkat 4.4.4]
51
Staż: 65%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-08-14, 13:03
Online: 22h 41m
Posty: 101
Lokalizacja: Żary
Podziękował: 16
Model: Wave S8500
Firmware: XXKF3
Operator: T-Mobile
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2014-10-18, 00:11 
nie rozumiem przesłania tego postu ale wszystkie randomowe kombinacje nie działają

+zassałem z neta armlinux_boot wrzuciłem, telefon sie uruchomił
wyłączyłem próbuje wejsc do recovery a tu:
Link:
FOTA OUTPUT ENABLED
debug: 0xFFFFF
debug: 0x0
loading kernel image to buf......

i takie tam pierdołki
pytanie brzmi co teraz?



Zobacz profil Gadu-Gadu


 [Usunięte]
52
Ten post został usunięty przez maniek0928 2014-10-28, 18:00.

 LionDroid[kitkat 4.4.4]
53
Staż: 0%
Dołączył(a): 2014-12-16, 00:03
Online: 1h 15m
Posty: 1
Model: s8530
Firmware: bieda
Operator: orange
Napisane: 2014-12-16, 16:19 
Witam z gory przepraszam bo jestem w tym jeszcze zielony i chcialem wgrac androida na wave s8530 lecz niestety proby koncza sie niepowodzeniem, zgrywam te 2 pliki na karte pamieci (zimage oraz cm11...) i poprzez ML wgrywam fote i tel sie wylacza i nie ma zadnych oznak i nie daje sie wejsc w recovery, prosze o pomoc



Zobacz profil


 LionDroid[kitkat 4.4.4]
54
MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-11-17, 14:51
Online: 3d 22h 18m
Posty: 171
Podziękowań: 4
Podziękował: 10
Model: s8500
Firmware: Bada+Veyron
Operator: heyah
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2015-02-04, 18:46 
Prubował ktos z was jak działa lion v3 ? lepszy niz veyron czy jak v2 dobry tylko na poczatku????



Zobacz profil


 LionDroid[kitkat 4.4.4]
55
SUPER MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2013-11-23, 17:17
Online: 4d 4h 48m
Posty: 385
Podziękowań: 13
Podziękował: 1
Model: BlackBerry Z30
Firmware: BBOS 10.3.1
Operator: Virgin Mobile
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2015-02-04, 23:53 
Crative - nie napisałeś czy wgrywasz boota. Robisz to?
Jesteś w stanie wyjść w recovery wgl?

Maniex - nic na ten temat nie wiem :/
Może coś pod tematem na xda będzie.



Zobacz profil


 [Usunięte]
56
Ten post został usunięty przez maniek0928 2015-02-07, 16:52.

 LionDroid[kitkat 4.4.4]
57
Staż: 0%
Dołączył(a): 2012-01-24, 03:49
Online: 11h 3m
Posty: 5
Napisane: 2015-03-18, 18:17 
Hej, mam problem z tym softem- z połączeniami i rozmowami, strasznie przerywa dźwięk a czasami po rozłączeniu nie mogę się ponownie połączyć, muszę odczekać. Wie ktoś jak to naprawić ?



Zobacz profil


 LionDroid[kitkat 4.4.4]
58
Staż: 5%
Dołączył(a): 2011-04-16, 15:51
Online: 21h 38m
Posty: 13
Podziękował: 3
Model: S8500
Firmware: LA1
Operator: Play
Napisane: 2015-03-29, 09:55 
Wszystko pięknie, tylko jest jeden mały problem. Po zainstalowaniu softu i podłączeniu telefonu przez USB do komputera, nie wykrywa go. Jak temu zaradzić?



Zobacz profil


 LionDroid[kitkat 4.4.4]
59
Staż: 0%
Dołączył(a): 2015-04-01, 17:36
Online: 32m
Posty: 1
Model: S8500
Firmware: BADA 2.0
Operator: T-Mobile
Napisane: 2015-04-01, 20:18 
Proszę o poprawę opisu wgrania tego bo przecież ewidentnie coś jest nie tak skoro od
6'ciu str. i od poł roku nikt nie może tego normalnie wgrać...
Postępuje krok po kroku tak jak w instrukcji i "nie idzie"
Po download'zie Boot z folderu "BOOTFILES_S8500XXKL5" i FOTA z pliku "FBOOT_S8500.fota" tel wchodzi w recovery i wywala błąd cytuje:
"Ładuje partycje
ERROR:
boot.img not found or broken

Please re-copy boot.img
to external SD card"


PS Dla przykładu postępując według tego opisu:



Wszystko idzie bezproblemowo.

Konkluzja moja jest taka, że w tym temacie coś jest nie tak z plikami bootowania... ew. przecież tel wyraźnie informuje że potrzebny jest plik .img

Przecież, czy ktoś to zrobił według tej instrukcji i działa ?


Pozdrawiam i liczę na jakiś odzew...



Zobacz profil


 LionDroid[kitkat 4.4.4]
60
Staż: 10%
Dołączył(a): 2012-08-29, 19:04
Online: 20h 55m
Posty: 18
Podziękował: 3
Model: samsung wave s 8500
Firmware: bada 2.0
Operator: plus
Napisane: 2015-04-09, 19:46 
witam czemu po odpaleniu wywala mi ze proces android zostal zatrzymany?mowa o wave 1



Zobacz profil


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl | PaladinsDecks.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download