Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 113 Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
ROM [WIP][NAND] Omni 4.4.4
71
Staż: 60%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-22, 10:59
Online: 7d 21h 24m
Posty: 89
Podziękowań: 5
Podziękował: 11
Model: 8500
Firmware: BADA 2.0 XXKL6
Operator: orange
Napisane: 2014-11-06, 23:32 
- Download ROM
- Download Kernel
- Download boot.img and copy it to SD card
- Copy whole .zip to SD Card.
- Flash FOTA using Multiloader.
- After reboot it will open android recovery
** Install -> choose zip with ROM -> Swipe to Confirm Flash -> Home
** Wipe -> Advanced wipe -> Check "data" -> Repair or change File Sytem -> Change File System -> Ext4 -> Swipe to change ->Back -> Back >Back -> Back
** Reboot -> System

_________________
Obrazek
Obrazek


Zobacz profil


ROM [WIP][NAND] Omni 4.4.4
72
Super przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-12-19, 04:05
Online: 9d 9h 54m
Posty: 303
Lokalizacja: Szydłowiec
Podziękowań: 28
Podziękował: 9
Model: IPHONE 6 K3-note
Firmware: Ios Android - bada
Operator: T-Mobile
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada. Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum (2)
Napisane: 2014-11-08, 15:34 
jaceks1

Dzięki już poradziłem sobie ale dzięki dodam ze ten carbonRom nie wart jest instalacji kamera jak się włączy po jakimś czasie wywala błąd i problem z czytaniem karty na debugowaniu, poza tym fajny ale do omni 444 trochę mu zostało trasy. A pro po tej nowej wersji omni z 09.09.2014 nie idzie tego zainstalować hm może coś nie tak zrobiłem ? Więc może napiszecie jak jak to zainstalować te update systemu ? xD

-- 8 listopada 2014, o 14:32 --

Witam podaje linka do strony z omni jest to nowe wydanie z instalacją instalacji oraz Romem i foty jak i co zrobić xD omni wersja Omni 4.4.4 Wave I-II - 25.10.2014 xD
Link:


Pozdrawiam.

_________________
Żeby się poznać, trzeba się przyjrzeć sobie w działaniu z innymi.


Polecam !!!

[img][img]https://www.rapideo.pl/images/baner/buttonRapideo.png[/img][/img]


Zobacz profil Gadu-Gadu


ROM [WIP][NAND] Omni 4.4.4
73
MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-11-17, 14:51
Online: 3d 22h 18m
Posty: 171
Podziękowań: 4
Podziękował: 10
Model: s8500
Firmware: Bada+Veyron
Operator: heyah
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2014-11-09, 21:59 
Zauwazalne są te zmiany po aktualizacji???



Zobacz profil


ROM [WIP][NAND] Omni 4.4.4
74
Staż: 30%
Dołączył(a): 2013-12-11, 00:51
Online: 6d 17h 17m
Posty: 43
Model: Wave
Firmware: KitKat 4.4
Operator: Plus
Napisane: 2014-11-10, 21:44 
Ja nie zauważyłem różnicy... Działa wam GPS na OMNI?



Zobacz profil


ROM [WIP][NAND] Omni 4.4.4
75
Staż: 60%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-22, 10:59
Online: 7d 21h 24m
Posty: 89
Podziękowań: 5
Podziękował: 11
Model: 8500
Firmware: BADA 2.0 XXKL6
Operator: orange
Napisane: 2014-11-10, 23:20 
mi działał poprawnie na CarbonRom

_________________
Obrazek
Obrazek


Zobacz profil


ROM [WIP][NAND] Omni 4.4.4
76
MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-11-17, 14:51
Online: 3d 22h 18m
Posty: 171
Podziękowań: 4
Podziękował: 10
Model: s8500
Firmware: Bada+Veyron
Operator: heyah
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2014-11-11, 21:12 
Wiecie jak zrobic zeby ekran sie wybudzal tylko poprzez nacisniecie klawisza blokady a nie kazdym przyciskiem bo ciagle mi sie wlancza w kieszeni ,nigdzie nie widze tej bardzo potrzebnej opcji ...

-- 2014-11-11, 20:12 --

Juz ogarnełem ten problem ;] jakby kogos denerwowało tak jak i mnie wybudzanie ekranu poprzez wcisniecie diamentu lub którego kolwiek przycisku to pisac pomoge



Zobacz profil


ROM [WIP][NAND] Omni 4.4.4
77
Staż: 0%
Dołączył(a): 2014-06-26, 15:11
Online: 4h 36m
Posty: 4
Podziękował: 1
Napisane: 2014-11-11, 22:05 
Maniex, a na forum nie możesz wyjawić co zrobić z tymi przyciskami aby nie wybudzały ekranu ?



Zobacz profil


ROM [WIP][NAND] Omni 4.4.4
78
MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-11-17, 14:51
Online: 3d 22h 18m
Posty: 171
Podziękowań: 4
Podziękował: 10
Model: s8500
Firmware: Bada+Veyron
Operator: heyah
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2014-11-12, 20:33 
Alez moge ;) Sposób na wyłączenie wzbudzania telefonu przyciskiem diament i zielona słuchawka:
Wchodzimy w Root Explorer do / system / usr / keylayout
następnie zmieniamy: Mount jako R/W.
Otwieramy w edytorze tekstu plik: s5pv210-keypad.kl i w linii zaczynającej się od HOME i MENU usuwamy: WAKE_DROPPED
Wybieramy zapisz , zamknij i uruchamiamy telefon ponownie.



Zobacz profil

Autor postu otrzymał podziękowanie

ROM [WIP][NAND] Omni 4.4.4
79
Staż: 0%
Dołączył(a): 2011-06-14, 16:12
Online: 5d 6h 56m
Posty: 4
Podziękował: 1
Model: wave
Napisane: 2014-11-30, 20:40 
Witam. Mam problem z wgraniem tego andka robilem wszystko jak nalezy recovery sie uruchomilo zrobilem to co w instrukcji ale wyskoczyl blad jak poprzednikowi wiec wgralem bade od nowa a mianowicie: Amazing TurkoCFW V8 S8500 by hero355, teraz gdy wlaczam lub wylaczam telefon pojawia mi sie logo samsung wave bada droid to co przy wgrywaniu andka a zaraz potem to od bady tak samo przy wylaczaniu, gdy próbuje znowu wgrac andka :Boot i Fote po restarcie mam tylko to logo samsung wave badadroid i tak wisi czekalem naprawde dlugo i dalej nic, wie ktos moze co jest grane :/



Zobacz profil


ROM [WIP][NAND] Omni 4.4.4
80
Staż: 0%
Dołączył(a): 2011-06-14, 16:12
Online: 5d 6h 56m
Posty: 4
Podziękował: 1
Model: wave
Napisane: 2014-12-01, 14:58 
Próbowalem wgrac ale mialem problem jak kolega b7ackjoker wiec wgralem bade od nowa, ale przy wlaczaniu i wylaczaniu telefony mam najpierw to logo samsung badadroid takie na niebiesko a pozniej to od bada, po wlaczeniu tel funkcjonuje normalnie, a gdy ponownie probuje wgrac androida tel po wgraniu boot i foty wisi na tym samym logo badadroid i nic sie nie dzieje jakies pomysly?



Zobacz profil


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 113 Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl | PaladinsDecks.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download