Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 456 1, 2, 3, 4, 5 ... 46  Następna strona
 [DYSKUSJA] Android na Wave (AndroBada)
1
Staż: 10%
Dołączył(a): 2011-01-12, 18:05
Online: 3d 13h 38m
Posty: 20
Podziękowań: 2
Podziękował: 3
Model: s8500
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-03-21, 17:37 
Myślę że to troche nie ma sensu, mozna to uznac za taka ciekawostke, poniewaz w sumie nie udalo go sie uruchomić bez czarnego ekrany? tzn jakaś aplikacje czy cos?
Ale ogólnie projekt godny pochwalenia ;)



Zobacz profil


 Re: AndroBada - czyli Polsko, Białorusko, Rosyjski projekt.
2
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-08-16, 22:37
Online: 173d 12h 58m
Posty: 1456
Lokalizacja: Białystok
Podziękowań: 369
Podziękował: 1351
Model: S8500, SGS+, 4X HD
Firmware: Zawsze najnowsze
Operator: T-Mobile, Play
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. S.O.O.A: Specjalne odznaczenie od Administracji
Napisane: 2011-03-21, 17:44 
Widzisz. Było by bez sensu jeśli by się nie uruchomił - znaczyło by to, że pliki które wgraliśmy można o kant tyłka obić. Udało się jednak doprowadzić telefon do stanu działania widząc jedynie black screen. Jak na razie jesteśmy najbliżej z wszystkich (nie licząc tych wszystkich FAIL-ów z screenami z Galaxy S i udawanym bootowaniem).

_________________
Obrazek
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Re: AndroBada - czyli Polsko, Białorusko, Rosyjski projekt.
3
EXPERT MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-10, 20:35
Online: 36d 6h 36m
Posty: 1067
Podziękowań: 103
Podziękował: 39
Model: S8500
Firmware: LB4
Operator: play
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-03-21, 17:49 
Patrząc na oznaczenie procesorów pomiędzy galaxy s a wave'm jest akurat to ten sam. Możliwe że w Wave jest inny sterownik niż w Galaxy ale jest to ten sam. Wiem bo akurat Wave dziś z ciekawości rozebrałem. Co do ramu to nie jestem pewny gdyż nie wiem gdzie się znajduje ta kostka. Ogólnie to na szybko wszystko robiłem (30 min zajęła mi cała operacja) i nawet zdjęcia cyknąć nie zdążyłem. Aktualnie potrzebny mi jest sprawny telefon tak więc go teraz nie rozbiorę na czynniki pierwsze.

_________________
Post roku? :)
Spoiler: Pokaż


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Re: AndroBada - czyli Polsko, Białorusko, Rosyjski projekt.
4
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-08-16, 22:37
Online: 173d 12h 58m
Posty: 1456
Lokalizacja: Białystok
Podziękowań: 369
Podziękował: 1351
Model: S8500, SGS+, 4X HD
Firmware: Zawsze najnowsze
Operator: T-Mobile, Play
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. S.O.O.A: Specjalne odznaczenie od Administracji
Napisane: 2011-03-21, 17:51 
Nawet jeśli jest ten sam to jednak coś mu obniża taktowanie. Tak samo z ram-em, może jest 1 kość, ale jeśli coś dzieli ją na 2 części to póki się nie dowiemy o co chodzi mamy związane ręce.

_________________
Obrazek
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Re: AndroBada - czyli Polsko, Białorusko, Rosyjski projekt.
5
EXPERT MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-10, 20:35
Online: 36d 6h 36m
Posty: 1067
Podziękowań: 103
Podziękował: 39
Model: S8500
Firmware: LB4
Operator: play
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-03-21, 18:03 
Sam fakt iż w ukrytym menu można wybrać taktowanie pomiędzy 100,200,400,800 mhz to udowadnia natomiast w innej opcji (już nie pamiętam jakiej) można zobaczyć (chyba?) maksymalne taktowanie procesora które się waha pomiędzy 998 a 1001 mhz. A ram może być podzielony również na różne sekcje np. 1mb na gry, 2 mb na oprogramowanie itd.

_________________
Post roku? :)
Spoiler: Pokaż


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Re: AndroBada - czyli Polsko, Białorusko, Rosyjski projekt.
6
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-08-16, 22:37
Online: 173d 12h 58m
Posty: 1456
Lokalizacja: Białystok
Podziękowań: 369
Podziękował: 1351
Model: S8500, SGS+, 4X HD
Firmware: Zawsze najnowsze
Operator: T-Mobile, Play
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. S.O.O.A: Specjalne odznaczenie od Administracji
Napisane: 2011-03-21, 18:05 
Widzisz... My tutaj piszemy o domniemaniu. Jeśli będziesz miał jakieś FAKTY (bo tylko na tym chcemy bazować) to prosimy o wypowiedź w tym wątku.

_________________
Obrazek
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Re: AndroBada - czyli Polsko, Białorusko, Rosyjski projekt.
7
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-06-18, 23:11
Online: 57d 23h 13m
Posty: 1925
Lokalizacja: Polska?
Podziękowań: 230
Podziękował: 12
Model: Wave&WaveM
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. bada-os.info: Administrator oraz redaktor bloga bada-os.info
Napisane: 2011-03-21, 18:23 
Jest taktowanie 1GHz :roll: Gdzieś na forum jest nawet kod, którym można było sprawdzić obecne taktowanie ;)
:arrow: poradniki-instrukcje/taktowanie-procesora-w-wave-t510-10.html#p2491

To samo z pamięcią RAM - nawet jeżeli byłyby to dwie kości, to na 256MB Android działa normalnie.

Wszystko ok, tylko te Wasze 'domniemania' nie mają żadnych podstaw, bo to logiczne, że każdy system ma inne sterowniki :roll:

Więc jak widać - nie wszystko 'wydmuchaliście'. Bo przecież usuwając system, powinny także zostać usunięte zabezpieczenia? Więc to jakieś trochę bez sensu :roll:

_________________
Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Re: AndroBada - czyli Polsko, Białorusko, Rosyjski projekt.
8
EXPERT MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-11-09, 09:48
Online: 15d 1h 53m
Posty: 649
Podziękowań: 32
Podziękował: 7
Model: SGS2
Firmware: 2.3.6
Operator: Play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-03-21, 18:30 
Sterowniki na pewno są inne i nie ma możliwości wgrania tego samego romu co na galaxy s, samsung zawsze dawał inny moduł gsm/3g lub cokolwiek innego tak aby sterowniki też nie były zgodne, a w 3 osoby to rzeczywiście ciężko, możne powinniście nawiązać jakaś współprace z ludźmi z xda, bo bez dobrego programisty w końcu i tak staniecie w miejscu.

_________________
Motywy na WAVE za free na blogu : click!


Zobacz profil


 Re: AndroBada - czyli Polsko, Białorusko, Rosyjski projekt.
9
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-10-25, 21:18
Online: 32d 20h 21m
Posty: 2147
Podziękowań: 412
Podziękował: 553
Model: HTC 8X
Firmware: WP8 DGR3
Operator: PLAY
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum (2) Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Uploader: Umieszcza nowe pliki w dziale Download.
Napisane: 2011-03-21, 18:36 
Ciekawy projekt, coś się rusza. Bliżej niż dalej.
Może coś wyniknie z biegiem czasu



Zobacz profil


 Re: AndroBada - czyli Polsko, Białorusko, Rosyjski projekt.
10
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-08-16, 22:37
Online: 173d 12h 58m
Posty: 1456
Lokalizacja: Białystok
Podziękowań: 369
Podziękował: 1351
Model: S8500, SGS+, 4X HD
Firmware: Zawsze najnowsze
Operator: T-Mobile, Play
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. S.O.O.A: Specjalne odznaczenie od Administracji
Napisane: 2011-03-21, 18:59 
cytuj_ikona Matej napisał(a):
Jest taktowanie 1GHz :roll: Gdzieś na forum jest nawet kod, którym można było sprawdzić obecne taktowanie ;)
:arrow: poradniki-instrukcje/taktowanie-procesora-w-wave-t510-10.html#p2491


Bardzo fajnie. Pokazałeś mi cyferki w menu serwisowym które nijak mają się do naszych obserwacji.

cytuj_ikona Matej napisał(a):
To samo z pamięcią RAM - nawet jeżeli byłyby to dwie kości, to na 256MB Android działa normalnie.


Oczywiście. Działa i na 128 ram. Problem w tym, że nowy system nie jest w stanie połapać podzielonej pamięci.

cytuj_ikona Matej napisał(a):
Wszystko ok, tylko te Wasze 'domniemania' nie mają żadnych podstaw, bo to logiczne, że każdy system ma inne sterowniki :roll:


Po to wzięliśmy rom z Galaxy S by było możliwie jak najprościej.

BTW : Czy to temat o narzekaniach? Ja wiem, że łatwo pogadać głupoty, powytykać palcami, ale samemu do roboty to się nie chce brać.

cytuj_ikona Qniak napisał(a):
możne powinniście nawiązać jakaś współprace z ludźmi z xda, bo bez dobrego programisty w końcu i tak staniecie w miejscu.


Też o tym myśleliśmy, aczkolwiek gdy już to zrobimy stracimy władzę nad projektem, wszystkie zasługi pójdą na XDA, a w momencie gdy będziemy chcieli walczyć o swoje czeka nas BAN oraz opinia najgorszych.

_________________
Obrazek
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!


Zobacz profil Gadu-Gadu


Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 456 1, 2, 3, 4, 5 ... 46  Następna strona
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl | PaladinsDecks.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download