Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9
bada 2.0 Błąd. Telefon nie chce się włączyć. Pomocy.
1
Staż: 10%
Dołączył(a): 2011-05-13, 18:52
Online: 21h 54m
Posty: 18
Podziękował: 3
Napisane: 2012-01-07, 03:39 
Cześć wszystkich mam taki problem chciałem sobie zmienić oprogramowanie w tel. jednak teraz telefon nie chce się włączyć.
Miałem to oprogramowanie: 116/bada-2-0-xxkk5-fosamobi-t8314.html
Chciałem wgrać to oprogramowanie : 116/bada-2-0-s8500-xxkl6-fosamobi-2012-t9050.html , jednak nie mogłem bo wyskakiwał jakiś błąd, więc postanowiłem.
Że wgram to oprogramowanie : 116/bada-2-0-s8500xxkl6-custom-t9024.html
Wszystko się wgrało z tego ostatniego oprogramowania, lecz gdy chce włączyć tel. na ekranie pojawia się "Firmware upgrade encountered an issue. Please select recovery mode in Kies & try again" , nie robiłem żadnej kopii zapasowej w kiesie, kies nawet nie wykrywa mi tel. Nie wiem co mam zrobić, proszę kogoś bardziej doświadczonego o pomoc. z Góry dziękuję.



Zobacz profil


bada 2.0 Błąd. Telefon nie chce się włączyć. Pomocy.
2
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-09-14, 03:58
Online: 170d 19h 9m
Posty: 5199
Podziękowań: 1351
Podziękował: 350
Model: Wave S8500
Firmware: XPKJ1 - bada 2.0
Operator: Orange/Orange Free
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum (2) Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum.
Napisane: 2012-01-07, 03:47 
Możesz wciąż wejść w Download Mode? Jeśli tak to wgraj soft jeszcze raz. Kiesa i wszystkie jego procesy powyłączaj w menadżerze zadań.

_________________
Obrazek


Zobacz profil

Autor postu otrzymał podziękowanie

bada 2.0 Błąd. Telefon nie chce się włączyć. Pomocy.
3
Staż: 10%
Dołączył(a): 2011-05-13, 18:52
Online: 21h 54m
Posty: 18
Podziękował: 3
Napisane: 2012-01-07, 04:00 
Tak mogę wejść w Download Mode, właśnie mam zamiar wgrać ten soft : 116/bada-2-0-s8500xxkl6-t8950.html , myślisz, że to dobry pomysł ?

-- 2012-01-07, 04:00 --

w multiloaderze wyświetliło się coś takiego :
Download Start Ch[0]
BootLoader 1703.9KB OK[0.7s]
Dbl 281.5KB OK[0.8s]
Wait reset !!
FOTA 1806.0KB OK[0.9s]
Amss 13166.1KB OK[5.2s]
Apps 26738.7KB OK[12.6s]
Error : Rsrc1 Write [14.1s]



Zobacz profil


bada 2.0 Błąd. Telefon nie chce się włączyć. Pomocy.
4
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-09-14, 03:58
Online: 170d 19h 9m
Posty: 5199
Podziękowań: 1351
Podziękował: 350
Model: Wave S8500
Firmware: XPKJ1 - bada 2.0
Operator: Orange/Orange Free
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum (2) Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum.
Napisane: 2012-01-07, 04:10 
Jak wywali błąd na którymś pliku to próbuj ponownie. Odznacz tylko Boot Change, bo Bootloader się już wgrał. I nie odłączaj telefonu tylko daj znowu w ML Port Search i Download.

_________________
Obrazek


Zobacz profil


bada 2.0 Błąd. Telefon nie chce się włączyć. Pomocy.
5
Staż: 10%
Dołączył(a): 2011-05-13, 18:52
Online: 21h 54m
Posty: 18
Podziękował: 3
Napisane: 2012-01-07, 07:26 
Już po problemie, dzięki za pomoc.



Zobacz profil


bada 2.0 Błąd. Telefon nie chce się włączyć. Pomocy.
6
Staż: 30%
Dołączył(a): 2011-03-25, 05:49
Online: 2d 23h 34m
Posty: 43
Podziękowań: 2
Podziękował: 13
Model: S8500
Firmware: jk1
Operator: T-Mobile
Napisane: 2012-03-19, 21:08 
Pojawił mi się ten sam problem, tylko wciąż mogę wejść w download mode, za to po podłączeniu komp, ani multiloader nie widzą wave'a ;/ Jakieś sugestie??



Zobacz profil


bada 2.0 Błąd. Telefon nie chce się włączyć. Pomocy.
7
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-08-10, 18:42
Online: 34d 13h 47m
Posty: 2407
Lokalizacja: Mielec
Podziękowań: 211
Podziękował: 142
Model: GT-S5330
Firmware: S5330XXLD1
Operator: Play
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2012-03-20, 14:12 
Wyjmij baterię na 10 minut i spróbuj wejść w DM.
Jeśli nie pójdzie to bez DM nic nie zrobisz i zostaję naprawa BOXem>>>czytaj serwis lub jakiś komis.

_________________
Dobrze, że nie wiesz co u mnie, bo pękło by Ci serce..


» Wszystkie wideotesty techManiaK-a w jednym miejscu


Zobacz profil Gadu-Gadu


bada 2.0 Błąd. Telefon nie chce się włączyć. Pomocy.
8

Napisane: 2012-03-20, 15:48 
kasin,
Jaki ML używasz i czy zainstalowałeś sterowniki od ML?





bada 2.0 Błąd. Telefon nie chce się włączyć. Pomocy.
9
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-08-10, 18:42
Online: 34d 13h 47m
Posty: 2407
Lokalizacja: Mielec
Podziękowań: 211
Podziękował: 142
Model: GT-S5330
Firmware: S5330XXLD1
Operator: Play
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2012-03-21, 17:13 
Haha. :D
Nie doczytałem dokładnie.. Myślałem, że pisze "nie mogę wejść w DM". ;)
Sorki za błąd.

_________________
Dobrze, że nie wiesz co u mnie, bo pękło by Ci serce..


» Wszystkie wideotesty techManiaK-a w jednym miejscu


Zobacz profil Gadu-Gadu


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Androidpolska.pl | Blog galaktyczny.pl | Smitebuild.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download