Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 1, 2  Następna strona
 Jak wrócić z bada 2.0 do 1.2 lub 1.0 T-Mobile Wave GT-S8500
1
Staż: 0%
Dołączył(a): 2012-11-12, 21:44
Online: 2h 11m
Posty: 6
Podziękował: 2
Napisane: 2012-11-12, 21:56 
Cześć,

Na forum jest ogrom informacji w tym temacie, ale nie ogarniam tego. Mam problem z tel. jak w temacie, chciałem dobrze i zaktualizowałem telefon żonie do 2.0 i się zaczęło..... ;(
Chciałbym wrócić do poprzedniego oprogramowania Bada 1.0 lub 1.2 ale brandowane przez T-Mobile. Znalazłem na forum instrukcję

poradniki-instrukcje/wgrywanie-oprogramowania-t4260.html

tylko nie mogę znaleźć odpowiedniego brandowanego oprogramowania. Doczytałem, że musi to być wersja full ale wszędzie są oznaczenia kodowe np typu (S8500BRKG1/S8500ERAKG1 (ERA)), które nic mi nie mówią. Proszę podajcie jakiś konkretny link, z którego mogę pobrać oprogramowanie układowe.



Zobacz profil


 Jak wrócić z bada 2.0 do 1.2 lub 1.0 T-Mobile Wave GT-S8500
2

Napisane: 2012-11-12, 22:17 
LuKiMaT,
tu jest taki ale link działa tylko z chomika
116/s8500brjh2-full-era-t292.html





 Jak wrócić z bada 2.0 do 1.2 lub 1.0 T-Mobile Wave GT-S8500
3
Przyjaciel
Dołączył(a): 2011-03-21, 09:55
Online: 73d 5h 17m
Posty: 3156
Podziękowań: 329
Podziękował: 212
Model: SGS3
Firmware: SlimBean 4.2.2
Operator: Red bull Mobile
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada. Andro Expert: Expert w dziedzinie instalowania i modyfikacji systemu Android.
Napisane: 2012-11-12, 22:19 
Soft Full czyli taki który posiada bootloader i Plik FFS. Nakładki tego nie mają.
KG1 to akurat jest soft full, więc mozesz go wgrac.
Ale, Najlepszy jest KF3

_________________
"Nie walcz z idiotami, mają przewagę liczebną"

» Wszystkie wideotesty techManiaK-a w jednym miejscu


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Jak wrócić z bada 2.0 do 1.2 lub 1.0 T-Mobile Wave GT-S8500
4

Napisane: 2012-11-12, 22:25 
LuKiMaT,
zobacz jeszcze tu
Link:




Autor postu otrzymał podziękowanie

 Jak wrócić z bada 2.0 do 1.2 lub 1.0 T-Mobile Wave GT-S8500
5
Staż: 0%
Dołączył(a): 2012-11-12, 21:44
Online: 2h 11m
Posty: 6
Podziękował: 2
Napisane: 2012-11-13, 00:15 
Jaka jest różnica pomiędzy tymi firmware?

1. Link: firmware 1

i

2. Link: firmware 2



Zobacz profil


 Jak wrócić z bada 2.0 do 1.2 lub 1.0 T-Mobile Wave GT-S8500
6
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-12-28, 14:06
Online: 78d 7h 45m
Posty: 5917
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękowań: 1438
Podziękował: 556
Model: GT-S8600/Lumia 920
Firmware: B-W 6.5.3/WP 8.0GDR3
Operator: T-Mobile
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. (3) Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada. Newsman: Laur dla osób, które dbają, aby na forum były nowe tematy do dyskusji. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Uploader: Umieszcza nowe pliki w dziale Download. Tizen Expert: Ekspert w dziedzinie znajomości systemu Tizen.
Napisane: 2012-11-13, 01:26 
@up

Pierwszy link to brandowana Bada 1.0 z T-Mobile a drugi to czysty niebrandowany soft od Samsunga z ostatnią (i najbardziej dopracowaną) kompilacją Bady 1.2.

_________________
Wszystko na temat systemu Tizen OS znajdziesz na ogólnopolskim forum tizenos.com.pl!


» Wszystkie wideotesty techManiaK-a w jednym miejscu


Zobacz profil Gadu-Gadu

Autor postu otrzymał podziękowanie

 Jak wrócić z bada 2.0 do 1.2 lub 1.0 T-Mobile Wave GT-S8500
7
Staż: 0%
Dołączył(a): 2012-11-12, 21:44
Online: 2h 11m
Posty: 6
Podziękował: 2
Napisane: 2012-11-20, 23:14 
Dzięki za pomoc ostatecznie znalazłem Bade 1.2 T-Mobile ten co był pierwotnie ;).



Zobacz profil


 Jak wrócić z bada 2.0 do 1.2 lub 1.0 T-Mobile Wave GT-S8500
8
EXPERT MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-07-11, 10:40
Online: 47d 3h 27m
Posty: 1249
Lokalizacja: p-rz
Podziękowań: 148
Podziękował: 108
Model: HTC 8S/S8500/S7230
Firmware: WP8.1/CM11/BadaLG1v2
Operator: Orange
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada. Newsman: Laur dla osób, które dbają, aby na forum były nowe tematy do dyskusji.
Napisane: 2012-11-20, 23:26 
LuKiMaT, dlaczego zrezygnowałeś z 2.0? Co się "zaczęło" ?

_________________
Moderator http://bada-world.pl/ & http://forum.android.com.pl/
Pomogłem, przydał Ci się mój link albo wskazówka ? Kliknij podziękuj :)
Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Jak wrócić z bada 2.0 do 1.2 lub 1.0 T-Mobile Wave GT-S8500
9
Staż: 0%
Dołączył(a): 2012-11-12, 21:44
Online: 2h 11m
Posty: 6
Podziękował: 2
Napisane: 2012-11-20, 23:59 
Telefon jest żony no i nie spodobał się jej wygląd ;-), zgłosiła też uwagę odnośnie braku możliwości podświetlenia ekranu przyciskami na przednim panelu telefonu tak jak ma to miejsce w badzie 1.2 (w 2.0 można tylko podświetlić ekran przyciskiem blokady). Moim zdaniem 2.0 jest bardziej intuicyjna, jakoś jest to bardziej poukładane i przyjazne dla użytkownika. Rzekłbym nawet że bada 2.0 jest bardziej zbliżona do Androida.



Zobacz profil


 Jak wrócić z bada 2.0 do 1.2 lub 1.0 T-Mobile Wave GT-S8500
10
EXPERT MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-07-11, 10:40
Online: 47d 3h 27m
Posty: 1249
Lokalizacja: p-rz
Podziękowań: 148
Podziękował: 108
Model: HTC 8S/S8500/S7230
Firmware: WP8.1/CM11/BadaLG1v2
Operator: Orange
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada. Newsman: Laur dla osób, które dbają, aby na forum były nowe tematy do dyskusji.
Napisane: 2012-11-21, 00:08 
Z wyglądu jest bardzo podobna do androida . Była jakaś wersja 2.0 że można było podświetlać przyciskami na przednim panelu, wystarczylo poszukac.
; ). Ja bym nie zmieniał juz softu. No ale.. każdy lubi coś innego ;)

_________________
Moderator http://bada-world.pl/ & http://forum.android.com.pl/
Pomogłem, przydał Ci się mój link albo wskazówka ? Kliknij podziękuj :)
Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 1, 2  Następna strona
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Androidpolska.pl | Blog galaktyczny.pl | Smitebuild.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download