Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10
 Bada 2.0 Kontakty +48 i bez
1
Staż: 5%
Dołączył(a): 2011-02-06, 19:59
Online: 1d 52m
Posty: 13
Podziękował: 3
Model: S723
Firmware: EPMJL1
Operator: Plus
Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum
Napisane: 2012-01-10, 23:53 
Zainstalowałem sobie bade 2.0 wszystko super.
Ale problem mam z kontaktami.
Mianowicie jeśli mam numer z +48 to w przychodzących smsach widzę normalnie odbiorcę np. Zenek
jeśli natomiast nie mam +48 mam sam numer zamiast nadawcy.

Podczas połączeń natomiast numery z +48 nie wyświetlają nazwy odbiorcy...

W czym tkwi problem? Muszę coś przestawić? Bo nie widzi mi się do każdego kontaktu przepisywać numer i dodawać drugi z +48 lub bez.

Jeśli temat się już pojawił to przepraszam.



Zobacz profil


 Bada 2.0 Kontakty +48 i bez
2
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-08-05, 00:28
Online: 9d 1h 23m
Posty: 325
Lokalizacja: Wrocław
Podziękowań: 56
Podziękował: 77
Model: Szajsung łejw 8500?
Firmware: 2.0
Operator: Heyah
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2012-01-11, 00:32 
Zmiana Product Code - z poziomu klawiatury: *#5239870*# >> Pre-configuration >> wpisać: *#27236*# i wybrać XEO, w efekcie następuje Hard Reset, więc najlepiej zrobić to od razu po wgraniu oprogramowania.

_________________
Zapraszam

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=14557483


Zobacz profil Gadu-Gadu

Podziękowania przyznane za post: 2

 Odp: Bada 2.0 Kontakty +48 i bez
3
Przyjaciel
Dołączył(a): 2010-11-13, 19:38
Online: 2d 4h 49m
Posty: 43
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował: 3
Model: Galaxy Note2
Operator: Orange
Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum
Napisane: 2012-01-11, 08:17 
@up

Mam ten sam problem, tylko że mój telefon od początku ma region XEO więc nie mam czego zmienić. Co proponujesz w takim przypadku?

Wysłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk

! po co cytujesz post wyżej? ludendorf

_________________
Pozdrawiam
Marcin Szczepara


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Bada 2.0 Kontakty +48 i bez
4
Staż: 90%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-24, 18:38
Online: 16d 19h 29m
Posty: 134
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękowań: 22
Podziękował: 1
Model: S8500
Firmware: B 2.0XXLA1(XEO)
Operator: Play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2012-01-11, 08:42 
Product code masz XEO, ale lokalizację czyli CSC masz zapewne KOR.
Niestety przy upgrade do bada 2.0 często się tak dzieje że nasz wave przyjmuje lokalizację KOR zamiast XEO.
Zapewne nie obejdzie się bez procedury zmiany CSC z KOR na XEO z twardym resetem.
Kies i Stune pokazują product code (name) XEO a nie aktualną wartość CSC

_________________
Sowy nie są tym czym się wydają


Zobacz profil


 Bada 2.0 Kontakty +48 i bez
5
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-12-27, 18:20
Online: 28d 15h 26m
Posty: 728
Podziękowań: 114
Podziękował: 152
Model: Wave 1, Galaxy Note
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Widget Dev: Developer widgetów dla systemu bada. Newsman: Laur dla osób, które dbają, aby na forum były nowe tematy do dyskusji.
Napisane: 2012-01-11, 16:29 
A to taki problem dodac +48 ? Chyba szybciej niz hard reset i z mniejszymi szkodami .



Zobacz profil


 Bada 2.0 Kontakty +48 i bez
6
Staż: 65%
Dołączył(a): 2010-11-18, 20:18
Online: 28d 19h 7m
Posty: 97
Podziękowań: 20
Firmware: XXKL6
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2012-01-11, 16:42 
@up
Tylko, że jak doda +48 przed numerami, to przestanie mu identyfikować po nazwie połączenia głosowe, o czym zresztą pisał sam autor tego wątku.



Zobacz profil


 Bada 2.0 Kontakty +48 i bez
7
Staż: 5%
Dołączył(a): 2011-02-06, 19:59
Online: 1d 52m
Posty: 13
Podziękował: 3
Model: S723
Firmware: EPMJL1
Operator: Plus
Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum
Napisane: 2012-01-11, 19:10 
MalyGlod święta racja!! Warna powinienem dostać za niedoczytanie na forum w dziale z softami ;) .
Zmieniłem product code z KOR na XEO i wszystko śmiga wyśmienicie!
Jeśli o mnie chodzi to problem uznaję za rozwiązany.



Zobacz profil


 Bada 2.0 Kontakty +48 i bez
8
Przyjaciel
Dołączył(a): 2010-11-13, 19:38
Online: 2d 4h 49m
Posty: 43
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował: 3
Model: Galaxy Note2
Operator: Orange
Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum
Napisane: 2012-01-12, 22:11 
MalyGlod dziękuje za pomoc, twój przepis zadziałał.

ludendorf cytowałem ponieważ odnosiłem się do wypowiedzi kolegi MalyGlod, bez nerwów. :P

_________________
Pozdrawiam
Marcin Szczepara


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Bada 2.0 Kontakty +48 i bez
9
Staż: 0%
Dołączył(a): 2012-01-18, 17:09
Online: 2h 47m
Posty: 1
Model: Wave s8500
Firmware: XXKF3
Operator: Orange
Napisane: 2012-01-18, 17:17 
Witam.,

Mam podobny problem z kontaktami tylko po upgrade oprogramowania do XXKF3. Mój problem polega na tym, że nie mogę zmienić z KOR na XEO, ponieważ po wspianiu: *#5239870*# >> Pre-configuration >> wpisać: *#27236*# msam tylko do wyboru KOR oraz DBT ( które mam zaznaczone ). Co w tym przypadku zrobić ??



Zobacz profil


 Bada 2.0 Kontakty +48 i bez
10
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-08-05, 00:28
Online: 9d 1h 23m
Posty: 325
Lokalizacja: Wrocław
Podziękowań: 56
Podziękował: 77
Model: Szajsung łejw 8500?
Firmware: 2.0
Operator: Heyah
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2012-01-18, 19:51 
tutaj znajdziesz odpowiedź:

firmware/brak-xeo-w-region-code-t8998.html

_________________
Zapraszam

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=14557483


Zobacz profil Gadu-Gadu


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl | PaladinsDecks.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download