Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 64 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
bada 2.0 duzy rachunek za internet
1
Staż: 80%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-02-12, 14:59
Online: 3d 20h 51m
Posty: 125
Podziękowań: 3
Podziękował: 5
Model: S8530, GT-P3110
Firmware: 2.0XXLA1, Android 4
Operator: Plus
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2012-03-09, 09:11 
witam. jestem posiadaczem s8530 z systemem xxla1 w plusie. otrzymalem 4 razy wyższy rachunek, zaś na infolini powiedzieli że to wszystko wina internetu (nie miałem wlaczonego limitu danych teraz mam)

problem jednak w tym, że mam pakiet 100mb a zuzylem do tej pory 15 mb (widgety miałem wyylaczone ) czytałem, że to sprawa poleceń głosowych, ale czy te połączenia nie są rejestrowane w liczniku danych? poza tym 100 zł za sam internet, to by wyszło jakieś astronomiczne sumy w mb. ktoś już miał taka sytuację? bo boję się używać telefonu a nie chce go jeszcze wymieniać. pozdrawiam

_________________
Samsung S8530 Wave II / Samsung Galaxy Tab 2 7.0 1,00GHz x2, 1 GB ram/ Lenovo Y580 i5 3210 2x2,5-3,1 GHz, 8 GB RAM, Nvidia Geforce GTX 660 M


Zobacz profil


bada 2.0 duzy rachunek za internet
2
Staż: 45%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-08-31, 19:57
Online: 7d 11h 31m
Posty: 68
Podziękowań: 2
Podziękował: 1
Model: GT-S8530
Firmware: XXLA1 bada 2.0
Operator: PLAY
Napisane: 2012-03-09, 09:23 
Jeśli masz wykupiony pakiet mb to według mnie nie powinno Ci naliczać żadnych dodatkowych kosztów nawet jeśłi masz na stałe załączoną transmisję danych. Co do licznika to nie zawsze jest on zgodny z rzeczywistością. Najlepiej sprawdzać sobie wklepując kod operatora z klawiatury sprawdzający stan mb.


Ostatnio edytowano 2012-03-09, 09:30 przez Martinezku, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil


bada 2.0 duzy rachunek za internet
3
Staż: 80%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-02-12, 14:59
Online: 3d 20h 51m
Posty: 125
Podziękowań: 3
Podziękował: 5
Model: S8530, GT-P3110
Firmware: 2.0XXLA1, Android 4
Operator: Plus
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2012-03-09, 09:27 
Dobrze, ale to nie rozwiązuje problemu - bo wynika z tego, że przekroczyłem to 100 mb o wiele, wiele razy za dużo - a czemu ja mam płacić za pusty przebieg ? Tak samo mógłbym nie mieć w ogóle włączonego pakietu danych, skoro i tak nie korzystam z niego ja, tylko sama bada 2.0

Ale problem pozostaje wraz z pytaniem - jakim cudem zużyło mi znacznie więcej niż 100 mb internetu, skoro licznik danych pokazuje 15 mb zużytych? (12 odebranych, 3 wyslane) ??

_________________
Samsung S8530 Wave II / Samsung Galaxy Tab 2 7.0 1,00GHz x2, 1 GB ram/ Lenovo Y580 i5 3210 2x2,5-3,1 GHz, 8 GB RAM, Nvidia Geforce GTX 660 M


Zobacz profil


bada 2.0 duzy rachunek za internet
4
MEMBER!
Dołączył(a): 2011-03-03, 21:08
Online: 17d 14h 48m
Posty: 210
Podziękowań: 16
Podziękował: 10
Model: Lumia 800
Operator: Play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2012-03-09, 10:37 
Bada 2.0 co ok. 20 minut pobiera 10 kb danych z internetu, czasem coś wysyła. Powinno być to rejestrowane u Ciebie w bilingu połączeń - przynajmniej tak jest w playu. Niestety Play zaokrągla sobie te 10 kb do 100 kb i dlatego mb tak szybko znikają z pakietu.



Zobacz profil


bada 2.0 duzy rachunek za internet
5
Staż: 90%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-24, 18:38
Online: 16d 19h 29m
Posty: 134
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękowań: 22
Podziękował: 1
Model: S8500
Firmware: B 2.0XXLA1(XEO)
Operator: Play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2012-03-09, 10:48 
T-mobile też zaokrągla do 100kB osobno wychodzące osobno przychodzące. Niestety wszystkie bzdety typu widgety , polecenia głosowe czy nawet rozpoznawanie muzyki w Bada 1.2 powodują duże straty. Każde połączenie zużywa dajmy na to 3KB wychodzące i 10kB dane przychodzące czyli w sumie 13kB a telekomy odliczają za to 200kB.
Tak naprawdę to przy takim sposobie liczenia lepiej wygląda korzystanie z przeglądarki gdzie liczona jest sesja od otwarcia do zamknięcia przeglądarki czyli przykładowo zużyjesz 237kB wychodzących i 810 przychodzących to policzą odpowiednio 300kB i 900kB

_________________
Sowy nie są tym czym się wydają


Zobacz profil


bada 2.0 duzy rachunek za internet
6
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-09-14, 03:58
Online: 170d 19h 9m
Posty: 5199
Podziękowań: 1351
Podziękował: 350
Model: Wave S8500
Firmware: XPKJ1 - bada 2.0
Operator: Orange/Orange Free
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum (2) Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum.
Napisane: 2012-03-09, 11:53 
pawelkonrad, wchodzę sprawdzić dział "Do pobrania » Oprogramowanie układowe » Wave II (S8530)" i muszę przyznać, że ciekawie nazwałeś ten soft - "duzy rachunek za internet". Tylko linku nie widzę. A, racja... ZŁY DZIAŁ... Przecież jest cały ogromny dział "Problemy i pytania w sprawach"... Przenoszę...

_________________
Obrazek


Zobacz profil


bada 2.0 duzy rachunek za internet
7
SUPER MEMBER!
Dołączył(a): 2010-12-11, 01:04
Online: 2d 19h 54m
Posty: 280
Podziękowań: 8
Podziękował: 30
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2012-03-09, 15:27 
Wystarczy zablokować internet i włączać go ręcznie kiedy potrzebujesz.
Zablokowanie sieci nie wpływa na mms.



Zobacz profil

Autor postu otrzymał podziękowanie

bada 2.0 duzy rachunek za internet
8
Staż: 80%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-02-12, 14:59
Online: 3d 20h 51m
Posty: 125
Podziękowań: 3
Podziękował: 5
Model: S8530, GT-P3110
Firmware: 2.0XXLA1, Android 4
Operator: Plus
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2012-03-09, 16:47 
I tak właśnie zrobiłem - mam nadzieję, że pomoże. ;) Napisałem też do samsunga - bo słyszałem, że już kilka osób tak zrobiło, więc im więcej skarg tym lepiej

EDIT: Nic to nie pomogło. Bo przez większy czas nie świeciło się E lub Edge, a teraz po wykonaniu rozmowy świecił się symbol E i ciagle sie swieci (nie ma strzalki co prawda migajacej, ale niepokoi mnie to)

_________________
Samsung S8530 Wave II / Samsung Galaxy Tab 2 7.0 1,00GHz x2, 1 GB ram/ Lenovo Y580 i5 3210 2x2,5-3,1 GHz, 8 GB RAM, Nvidia Geforce GTX 660 M


Zobacz profil


bada 2.0 duzy rachunek za internet
9
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-09-14, 03:58
Online: 170d 19h 9m
Posty: 5199
Podziękowań: 1351
Podziękował: 350
Model: Wave S8500
Firmware: XPKJ1 - bada 2.0
Operator: Orange/Orange Free
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum (2) Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum.
Napisane: 2012-03-09, 16:50 
To, że jest ikonka E/G/3G/3G+ świadczy jedynie, że jesteś w zasięgu EDGE/GPRS/3G/3G+. Jak pobiera dane to przy ikonie jest strzałka.

_________________
Obrazek


Zobacz profil


bada 2.0 duzy rachunek za internet
10
SUPER MEMBER!
Dołączył(a): 2010-12-11, 01:04
Online: 2d 19h 54m
Posty: 280
Podziękowań: 8
Podziękował: 30
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2012-03-09, 17:04 
cytuj_ikona pawelkonrad napisał(a):
I tak właśnie zrobiłem - mam nadzieję, że pomoże. ;) Napisałem też do samsunga - bo słyszałem, że już kilka osób tak zrobiło, więc im więcej skarg tym lepiej

Wątpię, pamiętam już kilka takich akcji - o wirtualna klawiaturę qwerty do Samsunga Monte użytkownicy prosili ponad dwa lata. Samsung łaskawie ją wydał, dopiero gdy ktoś napisał w javie program z qwerty.
Zresztą wg mnie to nie problem - Ci którzą chcą mieć telefon cąły czas na łączu (np. do synchronizacji maila) to nie robi różnicy tych kilka kilobajtów. Ci, którzy sprawdzają ręcznie pocztę raz na kilka godzin moga blokować dane po użyciu (dość szybki dostęp)

cytuj_ikona pawelkonrad napisał(a):
EDIT: Nic to nie pomogło. Bo przez większy czas nie świeciło się E lub Edge, a teraz po wykonaniu rozmowy świecił się symbol E i ciagle sie swieci (nie ma strzalki co prawda migajacej, ale niepokoi mnie to)

Pomogło, pomogło. Sam się wkrótce przekonas zna bilingu.
Ikonka na wyświetlaczu oznacza tylko w jakim jesteś zasięgu - przecież poza internetem z telefonu wykonujesz też inne czynności, np. rozmowy, sms - w 3g masz lepszą jakość rozmów i znacznie szybsza wysyłkę sms (zauważalne tylko jeśli wysyłasz długie wiadomości).



Zobacz profil


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 64 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Androidpolska.pl | Blog galaktyczny.pl | Smitebuild.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download