Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4
bada 2.0 USTAWIENIA W SAMSUNG WAVE 3
1
Staż: 0%
Dołączył(a): 2012-07-07, 14:05
Online: 1h 31m
Posty: 3
Model: Samsung Wave 3
Firmware: Bada 2.0
Operator: T-Mobile
Napisane: 2012-07-07, 14:50 
Witajcie.

Jakis tydzien temu zakupilem wave3.
Mam w zwiazku z tym pytanie- jak macie poustawiane rzeczy aby zoptymalizowac zuzycie baterii?

Dodam, ze chcialbym miec wlaczona "pogode". Kilka pytan:

1. jak macie zaznaczona "lokalizacje" w ustawieniach, ktore opcje wlaczone? czy wlaczenie lokalizacji jest niezbedne do aktualizowania sie pogody na ekranie domowym?
2. jak macie ustawiony tryb pracy sieci? ja zmienilem z automatycznego na 900/1800 bo czesto podczas rozmowy zrywalo mi polaczenia- jest lepiej ale i tak co jakis czas sie to zdarza, czy to przypadlosc tego danego telefonu?

3. i ogolnie co wlaczyc co wylaczyc aby zoptymalizowac zuzycie baterii?

4. a moze jest jakis sposob kody aby zwiekszyc pojemnosc czy zoptymalizowac czas pracy telefonu?

5. chcialem troszke zwiekszyc glosnosc na glosniku podczas dzwonienia telefonu, jednak standardowy kod z forum ktory wbijam nie wchodzi nim do menu serwisowego gdzie moglbym znalezc opcje...

6. jak macie ustawiony wyswietlacz, czy macie wlaczona funkcje automatycznej jasnosci??? ja na ta chwile wylaczylem bo denerwowalo mnie zbytnie przyciemnianie w domu, mam stala wartosc wlaczona 7/10, czy to tez sporo jak na zuzywanie sie baterii?


Pomozcie prosze jak poustawiac sensownie ten telefon aby nie zarl baterii. Niby nic nie mam powlaczanego, ladowalem na noc baterie bylo 100%, rano wstawje a tu 87% i zupelnie nie wiem na czym tak pochlonelo, skoro zona ma ten sam telefon, te same ustawienia a jej w nocy schodzi maks. 6% baterii.



Zobacz profil


bada 2.0 USTAWIENIA W SAMSUNG WAVE 3
2
EXPERT MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-06-12, 16:57
Online: 19d 7h 25m
Posty: 518
Lokalizacja: Kraków
Podziękowań: 37
Podziękował: 30
Model: Xperia L
Firmware: Android 4.1.2
Operator: Play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2012-07-07, 19:01 
Jeśli chodzi o moje odczucia to najbardziej baterię zżera cały czas aktywna transmisja danych po sieci. Osobiście mam to wyłączone i uaktywniam jedynie w tedy kiedy potrzebuje. Najlepiej wyłącz tą funkcję a interwał synchronizacji dla wszystkich usług ustaw sobie na ręcznie. Co do ustawień lokalizacji to wszystkie opcje aktywne i nie próbowałem ich wyłączać aby przetestować żywotność baterii przy takim ustawieniu, ale wątpie aby po ich dezaktywacji bateria nagle dostała dużego kopa



Zobacz profil


bada 2.0 USTAWIENIA W SAMSUNG WAVE 3
3
Staż: 0%
Dołączył(a): 2012-07-07, 14:05
Online: 1h 31m
Posty: 3
Model: Samsung Wave 3
Firmware: Bada 2.0
Operator: T-Mobile
Napisane: 2012-07-07, 20:46 
cytuj_ikona Przemek13 napisał(a):
Jeśli chodzi o moje odczucia to najbardziej baterię zżera cały czas aktywna transmisja danych po sieci. Osobiście mam to wyłączone i uaktywniam jedynie w tedy kiedy potrzebuje. Najlepiej wyłącz tą funkcję a interwał synchronizacji dla wszystkich usług ustaw sobie na ręcznie. Co do ustawień lokalizacji to wszystkie opcje aktywne i nie próbowałem ich wyłączać aby przetestować żywotność baterii przy takim ustawieniu, ale wątpie aby po ich dezaktywacji bateria nagle dostała dużego kopa


gdzie taką transmisję danych po sieci wyłączyc?

zapraszam też inne osoby do pomocy i odpowiedzi na moje pytania wcześniejsze



Zobacz profil


bada 2.0 USTAWIENIA W SAMSUNG WAVE 3
4
EXPERT MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-06-12, 16:57
Online: 19d 7h 25m
Posty: 518
Lokalizacja: Kraków
Podziękowań: 37
Podziękował: 30
Model: Xperia L
Firmware: Android 4.1.2
Operator: Play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2012-07-07, 20:56 
wchodzisz w ustawienia/sieć i odznaczasz "transmisja danych po sieci"
Pamiętaj, że jeśli to wyłączysz to wtedy nie masz w ogóle połączenia z siecią i jeśli nie masz dostępu do sieci poprzez wifi to pogodynka nie będzie się automatycznie aktualizować



Zobacz profil


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Androidpolska.pl | Blog galaktyczny.pl | Smitebuild.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download