Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 1, 2  Następna strona
bada 2.0 Wi-Fi - błąd uwierzytelnienia
1
Staż: 10%
Dołączył(a): 2012-04-18, 21:37
Online: 14h 13m
Posty: 15
Podziękował: 4
Model: wave 3
Operator: play
Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum
Napisane: 2012-04-21, 18:43 
Taran 20 przycisk wciśnięty! opinia dodana, bez obaw:) lekko tylko zaśmieciłem tym postem, przepraszam

-- 2012-04-21, 18:43 --

Nie wiem czy to odpowiedni dział jednak nie znalazłem takiego typowego pt "pomoc techniczna". Mój problem z Wave'em 3 dotyczy też wifi. W domu mam wifi do którego bez problemu podłączam wszelkie inne telefony i laptopy czy netbooki. Wave 3 się nie łączy. Po wpisaniu hasła pojawia się komunikat "błąd uwierzytelniania". Dotyczy to tylko tego domowego routera gdyż do innych routerów się podłącza. Jeśli przypadkiem podczas podłączanie się do jakiegoś routera wpiszę błędne hasło to pojawia się taki komunikat "nieprawidłowy klucz sieci" natomiast przy tym konkretnym moim domowym routerze mam komunikat " błąd uwierzytelniania" . Bardzo proszę o poradę.



Zobacz profil


bada 2.0 [bada 2.0] Sztuczki i wskazówki
2
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-07, 19:06
Online: 36d 1h 15m
Posty: 1387
Lokalizacja: Kamień Pomorski
Podziękowań: 345
Podziękował: 243
Model: Wave GT-S8500
Firmware: XELF1 + ICS
Operator: Plus
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum (2) Uploader: Umieszcza nowe pliki w dziale Download.
Napisane: 2012-04-21, 18:45 
wojszy,
Jeśli masz przycisk WPS na routerze spróbuj połączyć się w trybie WPS (klikasz przycisk i nie musisz wpisywać hasła) lub zrestartuj router i spróbuj się połączyć.

_________________
Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


bada 2.0 [bada 2.0] Sztuczki i wskazówki
3
Staż: 10%
Dołączył(a): 2012-04-18, 21:37
Online: 14h 13m
Posty: 15
Podziękował: 4
Model: wave 3
Operator: play
Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum
Napisane: 2012-04-21, 19:04 
Maciek0097 to niestety nie pomogło. Nie mam takiego przycisku WPS, restart też nie pomógł(rozumiem że miałem go odłączyć i włączyć ponownie po minimum minucie?). Komunikat b/z tzn błąd uwierzytelniania



Zobacz profil


bada 2.0 [bada 2.0] Sztuczki i wskazówki
4
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-07, 19:06
Online: 36d 1h 15m
Posty: 1387
Lokalizacja: Kamień Pomorski
Podziękowań: 345
Podziękował: 243
Model: Wave GT-S8500
Firmware: XELF1 + ICS
Operator: Plus
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum (2) Uploader: Umieszcza nowe pliki w dziale Download.
Napisane: 2012-04-21, 19:11 
wojszy,
To nie wiem jak Ci pomóc. Spróbuj jeszcze raz zrestartować router, telefon, lub poszukać tego przycisku. Skoro masz bade 2.0 to na pewno w telefonie masz taką funkcję.

_________________
Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


bada 2.0 [bada 2.0] Sztuczki i wskazówki
5
Staż: 10%
Dołączył(a): 2012-04-18, 21:37
Online: 14h 13m
Posty: 15
Podziękował: 4
Model: wave 3
Operator: play
Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum
Napisane: 2012-04-21, 19:21 
Tak tak, widzę ten przycisk WPS w telefonie ale na ruterze go nie mam. Restarty telefonu i routera nie pomogły niestety



Zobacz profil


bada 2.0 [bada 2.0] Sztuczki i wskazówki
6
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-11-12, 21:31
Online: 154d 8m
Posty: 3619
Lokalizacja: okolice Warszawy
Podziękowań: 488
Podziękował: 258
Model: GT-S8500
Firmware: XXLG1
Operator: Orange Free na Kartę
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Widget Dev: Developer widgetów dla systemu bada. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. S.O.O.A: Specjalne odznaczenie od Administracji
Napisane: 2012-04-21, 19:27 
cytuj_ikona wojszy napisał(a):
Taran 20 przycisk wciśnięty! opinia dodana, bez obaw:) lekko tylko zaśmieciłem tym postem, przepraszam

-- 2012-04-21, 18:43 --

Nie wiem czy to odpowiedni dział jednak nie znalazłem takiego typowego pt "pomoc techniczna". Mój problem z Wave'em 3 dotyczy też wifi. W domu mam wifi do którego bez problemu podłączam wszelkie inne telefony i laptopy czy netbooki. Wave 3 się nie łączy. Po wpisaniu hasła pojawia się komunikat "błąd uwierzytelniania". Dotyczy to tylko tego domowego routera gdyż do innych routerów się podłącza. Jeśli przypadkiem podczas podłączanie się do jakiegoś routera wpiszę błędne hasło to pojawia się taki komunikat "nieprawidłowy klucz sieci" natomiast przy tym konkretnym moim domowym routerze mam komunikat " błąd uwierzytelniania" . Bardzo proszę o poradę.

A 3 kategoria to co to jest Twoim zdaniem?

_________________
ObrazekObrazekObrazek Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


bada 2.0 [bada 2.0] Sztuczki i wskazówki
7
Staż: 10%
Dołączył(a): 2012-04-18, 21:37
Online: 14h 13m
Posty: 15
Podziękował: 4
Model: wave 3
Operator: play
Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum
Napisane: 2012-04-21, 19:32 
To przepraszam i proszę o przeniesienie pytania do odpowiedniego działu



Zobacz profil


bada 2.0 [bada 2.0] Sztuczki i wskazówki
8
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-07, 19:06
Online: 36d 1h 15m
Posty: 1387
Lokalizacja: Kamień Pomorski
Podziękowań: 345
Podziękował: 243
Model: Wave GT-S8500
Firmware: XELF1 + ICS
Operator: Plus
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum (2) Uploader: Umieszcza nowe pliki w dziale Download.
Napisane: 2012-04-21, 19:36 
wojszy, Pytania nie przeniesiesz. Niech już tu zostanie. :)
A co do tego z tym routerem to kompletnie nie mam pojęcia co jest nie tak. Nie masz przypadkiem zabezpieczenia na MAC adresy?

_________________
Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


bada 2.0 [bada 2.0] Sztuczki i wskazówki
9
Staż: 10%
Dołączył(a): 2012-04-18, 21:37
Online: 14h 13m
Posty: 15
Podziękował: 4
Model: wave 3
Operator: play
Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum
Napisane: 2012-04-21, 19:41 
Maciek0097 a gdzie szukać tego zabezpieczenia? tzn czy je mam czy nie? w telefonie czy gdzieś w panelu sterowania? Proszę o cierpliwość, jestem techniczny nienachalnie ;)



Zobacz profil


bada 2.0 Wi-Fi - błąd uwierzytelnienia
10
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-07, 19:06
Online: 36d 1h 15m
Posty: 1387
Lokalizacja: Kamień Pomorski
Podziękowań: 345
Podziękował: 243
Model: Wave GT-S8500
Firmware: XELF1 + ICS
Operator: Plus
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum (2) Uploader: Umieszcza nowe pliki w dziale Download.
Napisane: 2012-04-21, 20:40 
wojszy, No tu już jest wyższa szkoła jazdy. Chodzi o zabezpieczenia sieci w routerze. Ale raczej wątpię. Dlatego niestety nie wiem jak Ci pomóc. Może ktoś rozwiąże Twój problem.
Chyba, że spróbujesz zrobić Hard Reset/zmienić softa. Powinno pomóc.

_________________
Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 1, 2  Następna strona
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download