Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7
 Samsung Wave I zacina się na Androidzie.
1
Staż: 0%
Dołączył(a): 2016-01-15, 18:11
Online: 13m
Posty: 1
Model: Samsung S8500
Firmware: Bada
Operator: Play
Napisane: 2016-01-15, 18:19 
Siema.

Mam Samsunga S8500 z Badą 2.0. Chciałem wrzucić na niego jakiegoś Androida, ale jakiego bym nie wrzucił to działa bardzo wolno a po kilku ponownych uruchomieniach nie działa już prawie wcale.
Macie jakiś pomysł z czym to może być związane? Bateria, jakieś błędy. Skoro na mojego Wave-a pojawiają się coraz to nowe wersje Androida tzn. że raczej powinny one działać więc kwestią nie jest chyba fakt, że są to nowe wersje Androida.
Rzucajcie jakieś pomysły, które mogą naprowadzić mnie na powód takiego stanu rzeczy.
Dzięki z góry.



Zobacz profil


 Samsung Wave I zacina się na Androidzie.
2
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-12-02, 21:10
Online: 26d 8h 33m
Posty: 717
Lokalizacja: Knurów
Podziękowań: 54
Podziękował: 32
Model: S8500
Firmware: Android 4.4.4 Galaxy
Operator: Play
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada. Andro Expert: Expert w dziedzinie instalowania i modyfikacji systemu Android.
Napisane: 2016-01-31, 22:01 
Wgrywasz go na karte pamieci czy w tel? Bo jak na karte możliwe że masz za wolną kartę. Jak na tel to spróbuj grać na karte ale jak masz w miarę szybką ale jak wolną to szukaj jakiegos w miare mniejszego andka nie jakiegos cm. Wgraj mu 6.0 zobacz czy bedzie lepiej latał ;)

_________________
Pomoc w Sprawie wgrania Androida na Urządzenia Samsung S8500 oraz S8530 i całą serie Galaxy proszę pisać na pw na forum lub na gg 43096901


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Samsung Wave I zacina się na Androidzie.
3
Staż: 15%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-09-03, 19:32
Online: 19h 10m
Posty: 22
Model: S8500
Firmware: 1.0 JE2
Operator: Plus
Napisane: 2016-02-02, 14:42 
Witam, u mnie juz nie odpowiada samsung App, chciałem wrzucić jakikilwiek system chodzi mi o windows phone lub andka ale zeby byl najstabilniejszy i bez używania karty SD, pomożecie, szukam jakiś plików ale juz większośc nie działa :( pozdrawiam

_________________
Fly or Die ...


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Samsung Wave I zacina się na Androidzie.
4
Staż: 0%
Dołączył(a): 2011-10-20, 10:20
Online: 2h 1m
Posty: 3
Podziękował: 1
Napisane: 2016-02-03, 09:01 
miałem reset telefonu jakies 3 tyg temu. AppS nie działa i telefon na ten moment nie ma smiesznej aplikacji żeby latarke wlaczyc... to pokazuje, ze wystarczy ludziom wylaczyc serwery z micro i andro i kaplica... instalki gdzies na dysku to jedyna szansa żeby w kakalo ludzi nie zrobili...



Zobacz profil


 Samsung Wave I zacina się na Androidzie.
5
Staż: 0%
Dołączył(a): 2011-07-29, 11:32
Online: 6h 53m
Posty: 3
Model: s8500
Firmware: XXJL2
Operator: Play
Napisane: 2016-02-04, 23:27 
przyłączam się i podłączam
jaki najstabilniejszy android na dzień dzisiejszy do Samsung Wave I S8500
aby działało najlepiej wszystko co ma telefon, przede wszystkim rozmowy odbieranie i dzwonienie :) a także takie jak WiFi i GPS moze nawet router...



Zobacz profil


 Samsung Wave I zacina się na Androidzie.
6
Staż: 40%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-02-11, 15:58
Online: 7d 3h 3m
Posty: 57
Lokalizacja: Wrocław
Podziękowań: 1
Podziękował: 5
Model: Samsung Wave 8500
Firmware: S8500XXLL1_BibolLL1
Operator: Play
Napisane: 2016-02-14, 12:55 
http://forum.xda-developers.com/samsung ... g-t3176759
Zapoznajcie się z tym tematem jak dla mnie najstabilniejszy :-)



Zobacz profil Gadu-Gadu


 Samsung Wave I zacina się na Androidzie.
7
Staż: 15%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-09-03, 19:32
Online: 19h 10m
Posty: 22
Model: S8500
Firmware: 1.0 JE2
Operator: Plus
Napisane: 2016-04-10, 15:51 
thx :D a czy coś wiecie czy można załadować windowsa mobile czy to juz inna architektura soft- hardware jest wymagana ? pozdrawiam

-- 22 mar 2016, o 16:36 --

Witam
Zainstalowałem tego GearC CM 11 i lipa, wywala błąd typu "niestety proces com.android.phone został zatrzymany" GPS'a i ustawienia sieci komórkowej nie widać, Czy jest możliwośc instalacji wersji androida 4.1 najprostsza najstabilniejsza. I czy ktoś już wgrał na wava CM 12 lub 13 ? :D pozdrawiam

-- 22 mar 2016, o 19:13 --

Zrobiłem reinstalacje i narazie śmiga, pytanie czy można usunąć pliki z foldery telefonu z którego instalowałem system, super SU i google addon ? to ponad 200 MB

-- 22 mar 2016, o 22:03 --

wszystko ok ale Aero2 nieogarnia podobno CM11 ma z tym problem, ktoś pomoże ? pozdro

-- 23 mar 2016, o 12:47 --

kolejny problem tym razem czasami wyskoczy błąd lunchera Trebuchet i prędkość systemu nie powala :) taki uwagi , hymm czyta tu to ktoś czasem ? pozdrawiam
PS. czasami czuje się tu jak bym gdzieś na jakiejś odległej planecie lub pojeździe kosmicznym wysyłał wiadomość w zaświaty i otchłań kosmosu z nadzieja że ktoś ją odbierze za milion lat :D :D

-- 23 mar 2016, o 18:34 --

dziennik pokładowy , lot 453 , 16 lat wędrówki w otchłani kosmosu,
Pytanie: może ktoś podesłać linka do najstabilniejszej wersji androida 4.1 cos co mało zajmuje i jest mega stabilne, zależy mi na tym aby działało Aero2 i GPS - potrzebuje tego do Yanosika :) pozdrawiam

-- 10 kwi 2016, o 14:51 --

Dzień dobry
Doleciałem do krańca kosmosu , okazało się że ten CM11 działa nie miałem siły kolejny raz go instalować, czasami wykrywa GPS z samego urządzenia czasami nie, trudno aero2 śmiga b.dobrze i Yanosik tańczy zbójnickiego, ostatnie pytanie, czy te pliki instalacyjne z których instalowałem system wgrywając je do pamięci telefonu można usunąć odzyskując kilkaset MB wolnej przestrzeni dodatkowo, potrzebuje jej do odkrywania kolejnych światów :D, pozdrawiam

_________________
Fly or Die ...


Zobacz profil Gadu-Gadu


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl | PaladinsDecks.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download