Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Dodawanie lokalizacji fotoradarów dla NDrive
31
Staż: 20%
Dołączył(a): 2012-02-07, 19:39
Online: 1d 3h 12m
Posty: 33
Podziękowań: 5
Podziękował: 2
Model: wave s8500
Firmware: bada 1.2 KG1
Operator: Y-mobile
Napisane: 2012-02-25, 19:25 
Hubal, ale mam po prostu wrzucic te katalogi do folderu alerts db nic nie zmieniajac tylko wyrzucajac ten co byl stary 172 czy jak :cry2: :cry2:



Zobacz profil


 Dodawanie lokalizacji fotoradarów dla NDrive
32

Napisane: 2012-02-25, 20:11 
czorny27,
wrzuć do:pbe461664n> Data>Ndrive> i albo podmienisz foldery albo skopiuj pliki z folderów, które Ci podrzuciłem i wrzuć do takich samych u Ciebie





 Dodawanie lokalizacji fotoradarów dla NDrive
33
Staż: 20%
Dołączył(a): 2012-02-07, 19:39
Online: 1d 3h 12m
Posty: 33
Podziękowań: 5
Podziękował: 2
Model: wave s8500
Firmware: bada 1.2 KG1
Operator: Y-mobile
Napisane: 2012-02-25, 21:50 
Hubal, pbe461664n zakladam ze ten plik to caly od ndrive tak???
jesli tak to podmienilem wlasnie cale foldery z moich w ndrive i nic sie nie dzialo zadnej aktualizacji przy odpaleniu navi mi nie wskazalo
podminilem cale foldery o takich samych nazwach jak rozpakowalem z twojej paczki czyli alerts_dbi i speedcams moje wycialem i Twoje wkleilem i nic zero aktualizacji przy uruchomieniu



Zobacz profil


 Dodawanie lokalizacji fotoradarów dla NDrive
34

Napisane: 2012-02-25, 21:59 
czorny27,
aktualizacji Ci nie pokaże tylko podczas jazdy będzie informować o radarach




Autor postu otrzymał podziękowanie

 Dodawanie lokalizacji fotoradarów dla NDrive
35
Staż: 20%
Dołączył(a): 2012-02-07, 19:39
Online: 1d 3h 12m
Posty: 33
Podziękowań: 5
Podziękował: 2
Model: wave s8500
Firmware: bada 1.2 KG1
Operator: Y-mobile
Napisane: 2012-02-25, 22:36 
Hubal, juz wszystko gra przypadkiem nie usunalem jednego pliku alerts i dlatego nie współgralo radary stacjonarne wyswietlone na mapie o pozaostalych lotnych pewnie bedzie głosowo
dzieki kolego podziekowania sie naleza xD

-- 2012-02-25, 21:36 --

Hubal, a powiedz mi jeszcze jedna rzecz ciekaw jestem jakbym wyedytowal w notatniku te pliki alerts z ta baza danych i wstawil najnowsza baze danych medota po porstu wycial wklej ze strony poipoint równiez w formacie kml. jak myslisz zadzialaloby czy folder z istniejacymi w nim plikami jest powiazany



Zobacz profil


 Dodawanie lokalizacji fotoradarów dla NDrive
36

Napisane: 2012-02-25, 22:44 
czorny27,
te pliki robiłem sam, ściągnąłem radary z neta i przerabiałem je programem tylko nie pamiętam jakim.
miałem go na kompie ale w styczniu padł mi dysk i nie wszystko odzyskałem.
Ten program ściągałem z neta - jest powiązany z nawigacją NDrive





 Dodawanie lokalizacji fotoradarów dla NDrive
37
Staż: 20%
Dołączył(a): 2012-02-07, 19:39
Online: 1d 3h 12m
Posty: 33
Podziękowań: 5
Podziękował: 2
Model: wave s8500
Firmware: bada 1.2 KG1
Operator: Y-mobile
Napisane: 2012-02-25, 23:04 
yhymm czyli lipka z sama podminka kopiuj wklej szkodaaa ale moze cos pokombinuje teraz sprawdzimy jak sie sprawuje w trasie bo narazie jestem na etapie aktualizowania navi i wgrywania wszystkiego co trza :)



Zobacz profil


 Dodawanie lokalizacji fotoradarów dla NDrive
38

Napisane: 2012-02-25, 23:12 
czorny27,
są strony w necie gdzie można ściągnąć fotoradary i potem skonwertować plik na rozpoznawalny przez NDrive.
Ja tak ładuje raz w roku radary do nawigacji w samochodzie :)





 Dodawanie lokalizacji fotoradarów dla NDrive
39
Staż: 20%
Dołączył(a): 2012-02-07, 19:39
Online: 1d 3h 12m
Posty: 33
Podziękowań: 5
Podziękował: 2
Model: wave s8500
Firmware: bada 1.2 KG1
Operator: Y-mobile
Napisane: 2012-02-26, 12:46 
Hubal, no wlasnie zassalem pliki o rozszerzeniu kml. takie jakie sa w ndrive ze strony poipoint.pl tam sa na biezaco aktualizowane i tych gotowych nie moge zaladowac nic nie jest widoczne na mapie nie mam pojecia dlaczego nie chce odpalac a tym sposobem z pierwszej strony to musze cos zle robic tylko jeszcze nie wiem co bo przy odpaleniu navi nie mam zadnej aktualizacji.
Twoje gotowe jak wkleilem odpalilo bez problemu.
Poszukam programu do konwersji moze sie uda miec biezaca baze choc baza z pazdziernika to nie taka staroc ;P

-- 2012-02-26, 11:46 --

jakbys mial namiar na programik ndrive converter on przerabia cale pliki ale nie moge nigdzie znalesc bylbym wdzieczny



Zobacz profil


 Dodawanie lokalizacji fotoradarów dla NDrive
40
Staż: 15%
Dołączył(a): 2011-05-25, 20:25
Online: 2d 14h 56m
Posty: 26
Napisane: 2012-02-26, 14:18 
ja też biorę fotoradary z poipoint.pl żeby po wgraniu pokazało ci aktualizacje zrób tak Połączyć pliki razem w jeden (nazwa dowolna, rozszerzenie musi być kml). Plik powinien mieć jeden nagłówek:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" type="P.PP"?>
<kml xmlns="http://earth.google.com/kml/2.2" >
<Document>
<name>Kontrola</name>
i jedno zakończenie:
</Document></kml>
Pomiędzy nagłówkiem a zakończeniem powinna znaleźć się zawartość plików pobranych wcześniej plików z usuniętymi z nich nagłówkami i zakończeniami.w plik alerts i wpisujesz nazwę taka samą jaką zrobisz plik z pobranymi fotoradarami.Następnie połączony plik należy skopiować do katalog NDrive/speedcams i tyle.



Zobacz profil


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl | PaladinsDecks.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download