Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
 Dodawanie lokalizacji fotoradarów dla NDrive
51
Staż: 5%
Dołączył(a): 2012-01-04, 18:01
Online: 16h 29m
Posty: 12
Podziękował: 3
Model: GT-S8500
Firmware: bada 2.0
Operator: PLAY
Napisane: 2012-04-13, 19:32 
djlosiu
w Wavie istnieje takie coś jak "przechwytywanie ekranu". Zamiast robić zdjęcia wyświetlacza wciśnij jednocześnie klawisz "menu" i "blokady", wyświetli się napis "Przechwycono". Owy zrzut znajdziesz w folderze Obrazy->Przechwytywanie ekranu.

Cusikowo7
reuploadnij ten plik proszę, bo mi też coś nie chce zaskoczyć :P



Zobacz profil


 Dodawanie lokalizacji fotoradarów dla NDrive
52
Staż: 0%
Dołączył(a): 2012-03-23, 01:07
Online: 15h 37m
Posty: 2
Model: s8600
Firmware: bada 2.0S8600XXLB1
Operator: Play
Napisane: 2012-04-19, 01:40 
Potwierdzam, działa w wersji NDrive11 (11.1.03).
Fotoradary można dodać przez wklejenie do lokalizacji "Karta pamięci:\Others\__@@bada_applications@@__\pbe461664n\Data\NDrive\speedcams" dwóch plików użytkownika cusikowo7:
cytuj_ikona Cusikowo7 napisał(a):
Udało mi się dojść jak poprawnie zrobić pliki aby pojawiła się aktualizacja w NDrive11

Jeżeli plik z radarami nazwiecie np. 'radary.kml' to plik 'alerts.lst' ma wyglądać tak:
Link:


Tu oba pliki z radarami stacjonarnymi z dnia 26.03.2012:
Link:


Gdy chcemy mieć aktualne fotoradary pobieramy je np. ze strony http://poipoint.pl
,uprzednio rejestrując się tam, w formacie pliku dla NDrive czyli .kml, następnie zmieniamy nazwę na radary.kml i razem z plikiem alerts.lst kopiujemy do w/w lokalizacji i powinno działać. Chciałbym zauważyć, że po aktualizacji nawigacji, plik alerts.lst znika z lokalizacji "speedcams", dlatego albo kopiujemy go na kompa (aby mieć go do późniejszej aktualizacji naszej bazy z fotoradarami), albo sami tworzymy plik tekstowy o nazwie "alerts" i zapisujemy go z rozszerzeniem ".lst" i zawartości: "
filename;radary;
", gdzie "radary" to nazwa naszego pliku z aktualnymi fotoradarami pobranego z internetu.
U mnie działa.
Chciałbym też dodać, że nie należy modyfikować pliku "alerts_db", czy innego "alerts" w NDrive 11, gdyż może to tylko coś popsuć.
Reasumując: chcąc zaktualizować radary tworzymy plik alerts.lst i pobieramy plik z netu w formacie .kml, wklejamy oba pliki do lokacji "speedcams" i powinno działać.

Pozdrawiam.
P.S. Pytanie do posiadaczy NDrive 11, czy też w Waszej wersji nie ma obsługi Facebooka?



Zobacz profil


 Dodawanie lokalizacji fotoradarów dla NDrive
53
Staż: 0%
Dołączył(a): 2012-02-18, 15:52
Online: 5h 11m
Posty: 4
Model: s53330
Operator: plus
Napisane: 2012-05-04, 19:39 
Ja chciałem się spytać jak zrobić żeby w wersji 11 można było mieć różne ikonki fotoradarów, kamer itp, bo jak dodałem do ulubionych i chciałem importować to nie dało rady bo inne menu.



Zobacz profil


 Dodawanie lokalizacji fotoradarów dla NDrive
54
Staż: 0%
Dołączył(a): 2012-06-11, 07:15
Online: 17h 27m
Posty: 2
Napisane: 2012-06-17, 23:49 
WITAM JAK DODAĆ PLIKI DO NDRIVE ŻEBY NAS OSTRZEGAŁY
CZARNE PUNKTY,FOTORADARY PRZENOŚNE ITD



Zobacz profil


 Dodawanie lokalizacji fotoradarów dla NDrive
55
Staż: 0%
Dołączył(a): 2011-09-18, 11:58
Online: 8h 17m
Posty: 6
Model: samsung wave s8500
Firmware: bada 1.0
Operator: orange
Napisane: 2012-08-15, 22:26 
Witam serdecznie, mam pytanko, wie ktoś może jak zmienić nazwę pod ikoną nawigacji z Portugal na np. NDrive? Z góry dziękuję za pomoc, pozdrowionka
(mam Bada 2.0, Samsung Wave 3 i nDrive 10.2.06 (25696) H



Zobacz profil


 Dodawanie lokalizacji fotoradarów dla NDrive
56
Staż: 5%
Dołączył(a): 2011-05-12, 17:51
Online: 21h 38m
Posty: 8
Model: 8500
Napisane: 2012-12-20, 14:01 
korek99 poszperaj trochę po tym forum! Możesz też użyć dr Google, aby Ci to ułatwił. Tu masz wszystko na temat dla Bada 2.0: http://bada-world.pl/poradniki-instrukcje/zmiana-nazwy-aplikacji-t7125.html. Poza tym to inny wątek niż "Dodawanie lokalizacji fotoradarów dla NDrive"!



Zobacz profil


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl | PaladinsDecks.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download