Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 1, 2, 3, 4  Następna strona
 [update 10.07] Progorod z mapą Polski OSM
1
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-10-27, 04:06
Online: 41d 13h 40m
Posty: 235
Lokalizacja: Wrocław
Podziękowań: 211
Podziękował: 101
Model: XPERIA ION
Firmware: JB 4.1
Operator: Play
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum
Napisane: 2012-06-22, 20:41 
Witam!

O nawigacji Progorod można poczytać w linku do SA.
Prezentowany sposób pozwala na używanie tej nawigacji w wersji full, bez napisu demo na mapie, w polskiej (choć miejscami nie dokońca) wersji językowej.
Obrazek
Crack (omija aktywacje) zrobił bezimienny Rosjanin.
Moja zasługa to usunięcie napisu demo oraz tłumaczenie.

Jak zainstalować:

1. Ściągamy aplikację z SA i instalujemy na karcie pamięci
Link:


2. Z paczki poniżej kopiujemy plik progorod.exe z archiwum do folderu bin, folder aplikacji to n65c63why0 oraz pliki forms.vol i languages.vol zamieniamy z obecnymi w folderze Data:
Link:

(link trzeba cały skopiować i wkleić w pasek adresu)
Link:
pass: bada-world.pl


3. Ściągamy mapy ze strony producenta (nie ma możliwości tworzenia własnych, ale ma się pojawić). Ściągnięty plik wypakowujemy i kopiujemy do folderu Data/maps.
Link:



Alternatywnie paczka do spoofu dla bada 2.0 lub zamiany katalogów jeśli zainstalowaliśmy ze sklepu SA (zamieniamy całość)- aktywowana, bez napisu demo, z mapą Polski, ładniejsza ikonka, ale bez tłumaczenia, czyli z paczki powyżej zamieniamy dodatkowo plik languages.vol.
Mirror Cretaor (linki do serwisów)
Link:

Chomik
Link:


Usunięcie napisu DEMO i polonizacja
W przypadku już wgranej nawigacji, z paczki trzeba wyciągnąć plki forms.vol i zamiecić z istnejącym w katalogu Data i language.vol do polonizacji.


Gotowe!

Uwagi!

- mapa całkiem nowa - kwiecień
- komunikaty głosowe po rosyjsku
- przed wyznaczeniem trasy trzeba wyłączyć uwzględnianie ruchu drogowego (funkcjonuje tylko w Rosji)
- trasy wyznacza sensownie są trzy opcje
- producent obiecuje konwerter map z formatu .mp na progorodowy - czyli może ta navi będzie alternatywą dla Navitela.
- dużą wadą aktualnej mapy jest brak możliwości wyszukiwania ulic (tylko miasta)


Ostatnio edytowano 2012-07-27, 15:09 przez remomaster, łącznie edytowano 16 razy _________________
Szajsung never again.


Zobacz profil


 Progorod - full nawigacja z mapą Polski
2
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-10-25, 21:18
Online: 32d 20h 21m
Posty: 2147
Podziękowań: 412
Podziękował: 553
Model: HTC 8X
Firmware: WP8 DGR3
Operator: PLAY
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum (2) Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Uploader: Umieszcza nowe pliki w dziale Download.
Napisane: 2012-06-22, 21:39 
W linku do aplikacji na pewno ma być wersja dla słabszych modeli?
Dział jest wave 1/2/3 ...



Zobacz profil


 Progorod - full nawigacja z mapą Polski
3
Staż: 50%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-03-15, 18:22
Online: 11d 23h 59m
Posty: 70
Lokalizacja: Ziemia
Podziękowań: 7
Podziękował: 4
Model: 8500
Firmware: Turko CFW
Operator: T- Mobile
Napisane: 2012-06-22, 23:31 
remomaster jezyk zmieniony na english,mimo to przy wpisywaniu nazwy ulicy klawiatura z jez.rosyjskim jakaś rada na ten problem



Zobacz profil


 Progorod - full nawigacja z mapą Polski
4
Staż: 0%
Dołączył(a): 2012-04-09, 13:16
Online: 3h 3m
Posty: 2
Model: 8500
Firmware: xxkl
Operator: play
Napisane: 2012-06-24, 01:51 
link do mapy nie dziala

-- 2012-06-24, 01:51 --

ok juz jest ok ale wchodzac na karte nie mam folderu maps, a wrzucajac caly folder mpas z tego linku nawigacja nie widzi tej mapy ?



Zobacz profil


 Progorod - full nawigacja z mapą Polski
5
Staż: 30%
Dołączył(a): 2012-02-08, 20:12
Online: 1d 15h 5m
Posty: 47
Podziękowań: 1
Model: S8500
Operator: Open
Napisane: 2012-06-24, 11:11 
@chawrun68
Z opisu programu:
"The main language for maps, search data base, voice guide sounds is Russian. This can't be changed."



Zobacz profil


 Progorod - full nawigacja z mapą Polski
6
Staż: 15%
Dołączył(a): 2012-01-18, 20:13
Online: 2d 16h 9m
Posty: 22
Model: s8500
Napisane: 2012-06-24, 18:21 
cytuj_ikona chawrun68 napisał(a):
remomaster jezyk zmieniony na english,mimo to przy wpisywaniu nazwy ulicy klawiatura z jez.rosyjskim jakaś rada na ten problem

Mam to samo. Miasto można wpisać bez problemu. Niestety nie da się wpisać ulicy, tak jakby w ogole nie bylo ich w bazie.



Zobacz profil


 Progorod - full nawigacja z mapą Polski
7
Staż: 30%
Dołączył(a): 2012-02-08, 20:12
Online: 1d 15h 5m
Posty: 47
Podziękowań: 1
Model: S8500
Operator: Open
Napisane: 2012-06-25, 18:09 
U mnie po zainstalowaniu mapy Polski klawiatura jest normalna i ulice tez wyszukuje bez problemu ale za to komunikaty mam tylko w języku rosyjskim.



Zobacz profil


 Progorod - full nawigacja z mapą Polski
8
Staż: 0%
Dołączył(a): 2011-04-08, 19:02
Online: 1h 13m
Posty: 3
Model: s8500
Firmware: 1.0
Operator: play
Napisane: 2012-06-25, 22:04 
Najlepsza navi jaka wyszła do tej pory na bada... mam tylko jeden problem, przy nawigowaniu w tle pojawia sie napis "demo" po rosyjsku i data ( równy miesiąc po zainstalowaniu) ktoś ma tak samo?? wecie jak to rozwiązać



Zobacz profil


 Progorod - full nawigacja z mapą Polski
9
Staż: 30%
Dołączył(a): 2012-02-08, 20:12
Online: 1d 15h 5m
Posty: 47
Podziękowań: 1
Model: S8500
Operator: Open
Napisane: 2012-06-25, 22:31 
Trzeba podmienić plik progorod.exe z linka od Remo w pierwszym poście



Zobacz profil


 Progorod - full nawigacja z mapą Polski
10
Staż: 0%
Dołączył(a): 2011-04-08, 19:02
Online: 1h 13m
Posty: 3
Model: s8500
Firmware: 1.0
Operator: play
Napisane: 2012-06-25, 22:35 
chodzi o to ze podmienilem... jakis inny pomysl?



Zobacz profil


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 1, 2, 3, 4  Następna strona
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl | PaladinsDecks.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download