Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 1, 2  Następna strona
bada 2.0 Opera - problem z czcionką
1
Staż: 0%
Dołączył(a): 2012-02-20, 19:27
Online: 9h 58m
Posty: 6
Podziękował: 2
Model: S8500 Wave
Operator: T-Mobile
Napisane: 2013-04-25, 09:48 
Witam, mam następujący problem. Otóż jakiś czas temu Opera ześwirowała: tekst na stronach jest rozciągnięty 2-3 słowa na linijkę, nachodzi na siebie tak że górny wers styka się z dolnym. Przeinstalowałem Operę, dalej to samo. Zmotywowało mnie to to wgrania softu od nowa (wcześniej używałem Amazing TurkoCFW V8 S8500 by hero355). Wstałem więc wcześniej niż zwykle, pobrałem oraz wgrałem Ultimate TurkoCFW V9 S8500 by hero355_LITE. Wszystko pięknie, tel działa. Pobieram więc Operę - i kicha! Dalej to samo. Nie wiem gdzie leży przyczyna tego problemu. Dodam jeszcze, że kiedyś też wystąpił problem, na który nie pomogło wgranie softu, a mianowicie w Operze na danych pakietowych nagle przestał działać protokół Socket/HTTP, długo nie mogłem przeglądać stron zanim skapowałem i włączyłem HTTP, jednak na tym strony zazwyczaj się nie doczytują.

Wie ktoś jak to naprawić bądź spotkał się ktoś już z takim problemem?


Ostatnio edytowano 2013-04-26, 08:38 przez ventrix, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil


bada 2.0 Opera
2
Staż: 30%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-07-06, 10:36
Online: 2d 12h 23m
Posty: 47
Podziękowań: 1
Podziękował: 11
Model: GT-S8530
Firmware: Turko CFW V8
Operator: T-Mobile
Napisane: 2013-04-25, 19:54 
Ja miałem podobny problem, rozstrzelony tekst i u mnie pomogła reinstalacja softu, nie była robiona w tym celu tylko chciałem przetestować inne softy z forum, ale u mnie zadziałało, problem z operą na danych pakietowych też mam nadal, po przestawieniu na http strona się wczytuje, ale jest komunikat, że połączenie przerwano i czasami nie wczytuje wszystkich obrazków na dużych stronach na wi fi brak tego problemu. Miałem Turko 8, a skończyłem w końcu na tym samym sofcie.



Zobacz profil


bada 2.0 Opera
3
Przyjaciel
Dołączył(a): 2011-03-21, 09:55
Online: 73d 7h 10m
Posty: 3156
Podziękowań: 329
Podziękował: 212
Model: SGS3
Firmware: SlimBean 4.2.2
Operator: Red bull Mobile
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada. Andro Expert: Expert w dziedzinie instalowania i modyfikacji systemu Android.
Napisane: 2013-04-25, 23:47 
Temat był poruszany wiele razy...
Włącz widok jedno kolumnowy w ustawiemiach.
Od moderatora Altair:
Chyba raczej "wyłącz".


I popraw nazwę tematu

_________________
"Nie walcz z idiotami, mają przewagę liczebną"

» Wszystkie wideotesty techManiaK-a w jednym miejscu


Zobacz profil Gadu-Gadu


bada 2.0 Opera
4
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-12-28, 14:06
Online: 79d 6h 43m
Posty: 5930
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękowań: 1439
Podziękował: 556
Model: Lumka 1520
Firmware: W10M RS2
Operator: T-Mobile
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. (3) Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada. Newsman: Laur dla osób, które dbają, aby na forum były nowe tematy do dyskusji. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Uploader: Umieszcza nowe pliki w dziale Download. Tizen Expert: Ekspert w dziedzinie znajomości systemu Tizen.
Napisane: 2013-04-25, 23:59 
ventrix, jaką czcionkę masz ustawioną?



Zobacz profil Gadu-Gadu


bada 2.0 Opera
5
Staż: 0%
Dołączył(a): 2012-02-20, 19:27
Online: 9h 58m
Posty: 6
Podziękował: 2
Model: S8500 Wave
Operator: T-Mobile
Napisane: 2013-04-26, 08:37 
W telefonie SAMSUNG FONT, w Operze MAŁĄ, gdyż wtedy jest najlepiej, ale w dalszym ciągu tragicznie. Włączanie/wyłączanie widoku jednokolumnowego nic nie daje.
Dodam, że przesiadłem się na Ultimate TurkoCFW V9 S8500 by hero355.



Zobacz profil


bada 2.0 Opera - problem z czcionką
6
SUPER MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-02-22, 19:49
Online: 22d 22h 5m
Posty: 414
Podziękowań: 40
Podziękował: 40
Model: Alcatel Idol 6030X
Firmware: Jelly Bean 4.1.1
Operator: play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2013-04-26, 10:05 
ustaw sobie taką czcionkę apllemint.Mi pomogło.



Zobacz profil Gadu-Gadu


bada 2.0 Opera - problem z czcionką
7
SUPER MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-11-13, 14:18
Online: 18d 21h 42m
Posty: 289
Podziękowań: 15
Podziękował: 29
Model: S8500
Firmware: TurkoCFW V10
Operator: T-Mobile
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2013-04-26, 12:26 
U mnie to samo od paru dni, reinstalacja opery nic nie daje. Czcionki nie mam żadnej więc ze sklepu ściągnąłem jakąś Rosemary ale nic to nie daje. Macie link do tej applemint? Da się ją jakoś wrzucić do telefonu?



Zobacz profil Gadu-Gadu


bada 2.0 Opera - problem z czcionką
8
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-12-30, 13:02
Online: 27d 45m
Posty: 675
Lokalizacja: Gdynia
Podziękowań: 195
Podziękował: 77
Model: S8530
Firmware: MIUI 6.2
Operator: orange
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum
Napisane: 2013-04-26, 12:40 
A ja myślę ze to nie jest wina naszych modów tylko coś ma opera na sumieniu,bo raczej niemożliwe aby tylu osobom w tym samym czasie mod zwariował.U mnie opera była zawsze sprawna.Dopiero po przeczytaniu pierwszego postu otworzyłem operę a tu dokładne te same objawy co u Was.
Podejżewam że to coś podobnego co było z youtube.Ja nic nie ruszam poczekam.

_________________
Moje małe hobby.
Link:


Zobacz profil


bada 2.0 Opera - problem z czcionką
9
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-02-01, 14:40
Online: 8d 11h 11m
Posty: 227
Podziękowań: 11
Podziękował: 6
Model: Wave S8500
Firmware: XXLG1 Lite
Operator: Play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2013-05-04, 01:49 
Problem jest globalny, nie zależy od wersji softu - to wina Opery... U mnie ten problem właśnie przechylił czarę goryczy. Jeśli jeszcze ktoś się z tym boryka to tutaj jest wątek na forum Opery:
http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=1641042&t=1367624801&page=1#comment14206822

_________________
Era Post PC? Dobre sobie...

Jeśli Ci pomogłem, podziękuj.


Zobacz profil Gadu-Gadu


bada 2.0 [Usunięte]
10
Ten post został usunięty przez pawelek1980 2013-05-05, 20:10.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 1, 2  Następna strona
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl | PaladinsDecks.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download