Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9
 Jak zainstalowac androida na Alcatel idol
1
SUPER MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-02-22, 19:49
Online: 22d 21h 51m
Posty: 414
Podziękowań: 40
Podziękował: 40
Model: Alcatel Idol 6030X
Firmware: Jelly Bean 4.1.1
Operator: play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2013-06-21, 08:27 
Witam wszystkich, zakupiłem ostatnio telefon Alcatel idol 6030 x. Chciałbym się dowiedzieć czy można na ten telefon instalować różne rodzaje Androida. W tym modelu mam Android 4.1.1 kompilacja jelly bean. Chciałbym się dowiedzieć czy można na niego zainstalować np. Android ice cream sandwich, jeśli tak to jak to zrobić i czy jest to równie bezpieczne jak wgrywanie Bady? Z góry dziękuje za wszelką odpowiedź i pomoc. Pozdrawiam!



Zobacz profil Gadu-Gadu


 Jak zainstalowac androida na Alcatel idol
2
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-09-21, 16:25
Online: 38d 15h 49m
Posty: 502
Lokalizacja: Malopolska
Podziękowań: 114
Podziękował: 167
Model: Wave II
Firmware: bada 2.0
Operator: HEYAH
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada.
Napisane: 2013-06-21, 08:35 
Wgrywanie jest bezpieczniejsze i łatwiejsze w porównaniu do bady. Wgrywasz najczęściej paczkę .ZIP za pomocą recovery.
Masz do niego w ogóle jakikolwiek rom?

_________________
Zapraszam na Galaktyczny.pl


Zobacz profil


 Jak zainstalowac androida na Alcatel idol
3
SUPER MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-02-22, 19:49
Online: 22d 21h 51m
Posty: 414
Podziękowań: 40
Podziękował: 40
Model: Alcatel Idol 6030X
Firmware: Jelly Bean 4.1.1
Operator: play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2013-06-21, 09:18 
Właśnie nie mam żadnego romu i nie wiem nawet jakiego mam pobrać, może ktoś pomoże?



Zobacz profil Gadu-Gadu


 Jak zainstalowac androida na Alcatel idol
4
Przyjaciel
Dołączył(a): 2011-03-21, 09:55
Online: 73d 6h 22m
Posty: 3156
Podziękowań: 329
Podziękował: 212
Model: SGS3
Firmware: SlimBean 4.2.2
Operator: Red bull Mobile
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada. Andro Expert: Expert w dziedzinie instalowania i modyfikacji systemu Android.
Napisane: 2013-06-21, 10:26 
Jeżeli oficjalnym, najwcześniejszym romem jest Jelly Bean to nie masz szans na wgranie starszych kompilacji gdyż ich nie ma. Bo po co? :) Sprawdzę zaraz na xda może coś będzie

-- 2013-06-21, 10:26 --

Znalazłem tylko alcatel one touch idol 6030 x.... To jest Twój? Bo nie wiem :P

_________________
"Nie walcz z idiotami, mają przewagę liczebną"

» Wszystkie wideotesty techManiaK-a w jednym miejscu


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Jak zainstalowac androida na Alcatel idol
5
SUPER MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-02-22, 19:49
Online: 22d 21h 51m
Posty: 414
Podziękowań: 40
Podziękował: 40
Model: Alcatel Idol 6030X
Firmware: Jelly Bean 4.1.1
Operator: play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2013-06-21, 11:57 
Tak. To jest mój.



Zobacz profil Gadu-Gadu


 Jak zainstalowac androida na Alcatel idol
6
EXPERT MEMBER!
Dołączył(a): 2011-12-20, 19:03
Online: 93d 23h 24m
Posty: 3635
Podziękowań: 1106
Podziękował: 993
Operator: dan
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. (3) Liczymy (Obrazki): Nagroda za napisanie postu zawierającego obrazek z liczbą 500, 1000, itd. Newsman: Laur dla osób, które dbają, aby na forum były nowe tematy do dyskusji. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Uploader: Umieszcza nowe pliki w dziale Download. S.O.O.A: Specjalne odznaczenie od Administracji
Napisane: 2013-06-21, 19:51 
pawelek1980,
pewnie niewiele znajdziesz, a zresztą czemu chcesz zejść niżej z softem

_________________
dan


Zobacz profil


 Jak zainstalowac androida na Alcatel idol
7
SUPER MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-02-22, 19:49
Online: 22d 21h 51m
Posty: 414
Podziękowań: 40
Podziękował: 40
Model: Alcatel Idol 6030X
Firmware: Jelly Bean 4.1.1
Operator: play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2013-06-21, 21:59 
Rayyan, Właśnie chciałbym wypróbować inny soft dlatego że,w moim alcatelu mam jeden problem,gdy piszę sms-a do kogoś i gdy w tym czasie ktoś do mnie napisze to pojawia się problem w postaci melodii,otóż gdy nawet po otwarciu smsa melodia dalej gra w kółko,i tak w nieskończoność,chyba że wyłącze telefon wtedy już jest ok.Pierwszy raz widze taki problem i nie wiem jak go usunąć,wiec chciałem sie dowiedzieć jak zainstalować jakiś inny soft który zapewne nie miał by takiego BUGA!



Zobacz profil Gadu-Gadu


 Re: Jak zainstalowac androida na Alcatel idol
8
Super moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-13, 16:07
Online: 133d 22h 8m
Posty: 5340
Lokalizacja: Ze świata
Podziękowań: 1008
Podziękował: 477
Model: Note 3
Firmware: Android 5.0
Operator: Virgin Mobile
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy (Obrazki): Nagroda za napisanie postu zawierającego obrazek z liczbą 500, 1000, itd. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Andro Expert: Expert w dziedzinie instalowania i modyfikacji systemu Android.
Napisane: 2013-06-22, 08:57 
A spróbuj użyć innej aplikacji do SMS a stockową wyłącz (tzn. jej powiadomienia).

_________________
Obrazek

Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Jak zainstalowac androida na Alcatel idol
9
Staż: 0%
Dołączył(a): 2016-07-14, 19:44
Online: 6m
Posty: 1
Napisane: 2016-07-14, 19:50 
Jak wgrać od nowa androida za pomocą sd? Bo mam nastepujący problem, po załaczeniu telefonu wyskakuje komunikat "szyfrowanie zakończone niepowodzeniem". Szyfrowanie zostało przerwane i nie można go dokończyć. Z tego powodu dane znajdujące się w telefonie nie są już dostępne.
Aby dalej używać telefonu, przywrócić ustawieni fabryczne.

Dałem przy starcie Power + Volume + i wpie data i nic.

Wie ktoś może jak wgrać za pomocą karty sd i skąd pobrać odpowiednie pliki??
Z góry dziękuję



Zobacz profil


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl | PaladinsDecks.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download