Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 1, 2  Następna strona
 Komputer nie widzi telefonu
1
Staż: 5%
Dołączył(a): 2010-11-25, 18:18
Online: 1h 25m
Posty: 10
Model: 8500
Firmware: 1.0
Operator: play
Napisane: 2011-11-06, 21:33 
Witam !

Poważny problem polegający na tym ,że komputer nie rozpoznaje telefonu po zmianie softu przez kiesa na 1105201303LISS8530XXKF1 czyli bada 1.2 (wcześniej też miałem 1.2 tylko jakiś inny)

Długo nie uzywałem USB ,aż nagle wyszło parę nowych gier no to chciałem ściągnąc przez kiesa . Telefon nie jest rozpoznawany ani przez kiesa ani bez niego. nie pomaga uruchomienie przez żaden tryb masówki czy kies , czy router. Dodam ,że kabelek działa bo samsung monte kolegi był wykryty w 2 sec.

Próbowałem zmiany softu multiloaderem na full ,ale po kliknięcu portt search nic się nie dzieje i po ok. 3sc znów mogę nacisnąć to samo...

Pytanie jak zmienić soft jak phona nie wykrywa ?

Aha i najważniejsze to błąd podczas podłączenia pod USB na kompie , coś jak : Windows canot recognize USB coś tam. Czyli po naszemu nie rozpoznaje urządzenia USB .

W menadżerze urządzeń jest info unknow device. Próbowałem zainstalować sterowniki z dostępnej tam opcji ,ale nic nie pomaga. Ponadto ściągałem sterowniki USB ,te potrzebne niektórym do multiloadera ,ale też nic nie daje.

Pomożcie !

Pozdrawiam Michał


P.S testowane na win 7 x64 ultimate jak i XP sp 2 oraz sp 3



Zobacz profil


 Komputer nie widzi telefonu
2
Super moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-13, 16:07
Online: 133d 6h 44m
Posty: 5327
Lokalizacja: Ze świata
Podziękowań: 1007
Podziękował: 477
Model: SGS3 + Note 10.1
Firmware: Android 4.3 / 4.1.2
Operator: Orange
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy (Obrazki): Nagroda za napisanie postu zawierającego obrazek z liczbą 500, 1000, itd. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Andro Expert: Expert w dziedzinie instalowania i modyfikacji systemu Android.
Napisane: 2011-11-06, 21:36 
cytuj_ikona KrilanPL napisał(a):
testowane na win 7 x64 ultimate jak i XP sp 2 oraz sp 3

Tzn. próbowałeś na kilku komputerach i nie działało?
Jak tak to może to wina portu USB w telefonie.

_________________
Obrazek

Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Komputer nie widzi telefonu
3
Staż: 5%
Dołączył(a): 2010-11-25, 18:18
Online: 1h 25m
Posty: 10
Model: 8500
Firmware: 1.0
Operator: play
Napisane: 2011-11-06, 21:47 
Tak na 4 dokładnie. Jeden z 7ką a 3 z windows XP. Kurcze ,ale nie widać ,żeby był uszkodzony. Ale może faktycznie by na gwarancje wysłać.Tylko szkoda mi... rozstawać się ;D



Zobacz profil


 Komputer nie widzi telefonu
4
Super moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-13, 16:07
Online: 133d 6h 44m
Posty: 5327
Lokalizacja: Ze świata
Podziękowań: 1007
Podziękował: 477
Model: SGS3 + Note 10.1
Firmware: Android 4.3 / 4.1.2
Operator: Orange
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy (Obrazki): Nagroda za napisanie postu zawierającego obrazek z liczbą 500, 1000, itd. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Andro Expert: Expert w dziedzinie instalowania i modyfikacji systemu Android.
Napisane: 2011-11-06, 21:51 
A telefon możesz normalnie ładować?

_________________
Obrazek

Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Komputer nie widzi telefonu
5
Staż: 5%
Dołączył(a): 2010-11-25, 18:18
Online: 1h 25m
Posty: 10
Model: 8500
Firmware: 1.0
Operator: play
Napisane: 2011-11-06, 23:04 
Tak bez problemu , więc USB działa ?



Zobacz profil


 Komputer nie widzi telefonu
6
SUPER MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-03-28, 21:58
Online: 4d 21h 16m
Posty: 283
Podziękowań: 9
Podziękował: 43
Model: gt-s8500
Firmware: 2.0 najnowsza beta
Operator: Play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-11-06, 23:06 
Możliwe że któryś styk się zagiął, zepsuł czy coś ;)
Albo działa :P

_________________
___________________________________
"Kto zadziera z Elitą, ten nakrywa się pytą"


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Komputer nie widzi telefonu
7
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-08-10, 18:42
Online: 34d 13h 47m
Posty: 2407
Lokalizacja: Mielec
Podziękowań: 211
Podziękował: 142
Model: GT-S5330
Firmware: S5330XXLD1
Operator: Play
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-11-06, 23:14 
KrilanPL,
W takim wypadku USB działa napewno.
O ile się nie mylę to w KIES'ie było coś takiego jak "Odzyskiwanie sterowników".
Spróbuj użyć tej opcji i sprawdzić czy znajduję Ci telefon.
Ewentualnie odinstaluj wszystkie sterowniki od Samsunga(dodaj/usuń programy). Podepnij telefon i sterowniki automatycznie powinny się zainstalować :)

_________________
Dobrze, że nie wiesz co u mnie, bo pękło by Ci serce..


» Wszystkie wideotesty techManiaK-a w jednym miejscu


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Komputer nie widzi telefonu
8
SUPER MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-03-28, 21:58
Online: 4d 21h 16m
Posty: 283
Podziękowań: 9
Podziękował: 43
Model: gt-s8500
Firmware: 2.0 najnowsza beta
Operator: Play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-11-06, 23:37 
Albo ściągnij najnowszą paczkę sterów do 2.0 (chyba są w temacie z flashowaniem) (na 1.0 tez działają)
I jak wyżej odinstaluj stare :P

_________________
___________________________________
"Kto zadziera z Elitą, ten nakrywa się pytą"


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Komputer nie widzi telefonu
9
MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-14, 21:17
Online: 16d 9h 10m
Posty: 198
Lokalizacja: Kraków
Podziękowań: 12
Podziękował: 3
Model: GT-S8500 Wave
Firmware: XPKJ1
Operator: T-mobile (Era)
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-11-07, 12:49 
Odinstaluj wszystko. Kiesa, stery itp.
Następnie zainstaluj >semseyite-V5.02.0.0< w trybie zgodności z vistą (jeżeli masz win7).
Podepnij telefon i pozwól mu zainstalować stery. Jeżeli wszystko pójdzie ok, zainstaluj Kiesa i powinno grać.
Jeżeli jednak po podłączeniu telefonu, pokaże Ci się komunikat, że stery jednak się nie zainstalowały, ponownie usuń wszystko (dodatkowo możesz uruchamiać komputer ponownie). Jeszcze raz zainstaluj semseyite, a następnie >SAMSUNG_USB_Driver_for_Mobile_Phones< również w trybie zgodności. Telefon i sterowniki. Na końcu Kies.
Jeżeli dalej będzie jakiś problem, przeinstaluj softa.

_________________
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+ 4GB RAM
Gainward Nvidia 9500GT MS Windows 7 Ultimate
Realtek High Definition Audio
Creative 5.1 Inspire P5800 RMS 72W
Creative 2.1 Inspire T3100 RMS 33W
Tracer Staccato 2.1 RMS 25W
LG FR - 686 + FJ - 686 RMS 2 x 120W


Zobacz profil


 Komputer nie widzi telefonu
10
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-11-12, 21:31
Online: 153d 20h 40m
Posty: 3619
Lokalizacja: okolice Warszawy
Podziękowań: 488
Podziękował: 258
Model: GT-S8500
Firmware: XXLG1
Operator: Orange Free na Kartę
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Widget Dev: Developer widgetów dla systemu bada. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. S.O.O.A: Specjalne odznaczenie od Administracji
Napisane: 2011-11-07, 14:32 
Co wy gadać że jak telefon się ładuje to port jest w 100% sprawny. Do ładowanie potrzebne są dwa styki na krańcach wtyczki. Dwa środkowe są od przesyłania danych i prawdopodobnie tutaj coś albo popsuło się w środku albo po prostu się zabrudziły. Mój też ostatnio zaczął świrować że jest podłączony pod kabel. Pomógł paragon od dentystki i kilka dmuchnięć :) Wyczyść dokładnie te styki i napisz czy pomogło.

_________________
ObrazekObrazekObrazek Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 1, 2  Następna strona
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Androidpolska.pl | Blog galaktyczny.pl | Smitebuild.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download