Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 Poprzednia strona  1, 2, 3
 Wygląd appki Wolfram Alpha
21
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-11-12, 21:31
Online: 154d 3h 41m
Posty: 3601
Lokalizacja: okolice Warszawy
Podziękowań: 488
Podziękował: 258
Model: GT-S8500
Firmware: XXLG1
Operator: Orange Free na Kartę
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Widget Dev: Developer widgetów dla systemu bada. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. S.O.O.A: Specjalne odznaczenie od Administracji
Napisane: 2012-06-23, 01:20 
Tak to właśnie jest na innych systemach i tak zamierzamy to zrobić. Przykłady również pojawią się z czasem.
Póki co mamy problem, bo na emulatorze Tizena wszystko działa bez problemu, a po przepisaniu kodu dla bady nie działa ani na emulatorze ani na badzie :( W sumie nie wiadomo z jakiego powodu, ale Gomez pewnie rozwiąże ten problem.

-- 2012-06-23, 01:20 --

Tak w ramach ciekawostki to dopiero dzisiaj rozwiązałem problem z pobieraniem danych z internetu poprzez ajax.
W sumie to nie dziwie się teraz że jest tak niewiele aplikacji na badę. Błąd który popełniałem to brak pliku config.xml w którym jest informacja z jakimi adresami aplikacja może się łączyć co jest całkowitą abstrakcją dla mnie. Co ciekawe w dokumentacji polecenia ajax nie ma o tym ani słowa, a samo nadanie przyzwoleń też nie wystarcza jakby ktoś pytał. Dodatkowo plik trzeba stworzyć samemu i umieścić w odpowiednim folderze. Dopiero przeglądanie całej pomocy mnie naprowadziło, a później google jak już wiedziałem czego mam szukać. I tak dałem uniwersalny jak pewnie robi większość czyli wystarczyło wpisać w adres "*".
Gomez pisze że Tizen łatwiejszy i dobrze udokumentowany, ale prawdopodobnie teraz nawet kod z projektu dla systemu Tizen napisany w jquery zadziała, a opisowi poleceń w badzie też nie można niczego zarzucić poza brakiem tak "nieznaczących" szczegółów jak opisałem wyżej. Zagmatwane są jednak te całe klasy do tworzenia UI i nie zamierzam z tego korzystać, bo te niby gotowce zamiast ułatwiać tylko mieszają i utrudniają sprawę.

Nie chcę póki co obiecywać żadnej pierwsze alphy, ale po cichu liczę na czwartek lub piątek przyszłego tygodnia :)

_________________
ObrazekObrazekObrazek Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu

Autor postu otrzymał podziękowanie

 Wygląd appki Wolfram Alpha
22
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-08-01, 14:35
Online: 109d 14h 6m
Posty: 1203
Lokalizacja: Trójmiasto/Gdynia/Oksywie
Podziękowań: 150
Podziękował: 194
Model: Samsun Wave
Firmware: 2.0 SWEET!
Operator: PLAY
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Widget Dev: Developer widgetów dla systemu bada. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Tizen Expert: Ekspert w dziedzinie znajomości systemu Tizen.
Napisane: 2012-06-23, 08:36 
Noi i gitara to ja się zabieram do roboty :)

Kto by pomyślał że ta bada tak rozbudowana ale nie w te stronę co trzeba.. bardziej jak już wspomniałeś przypomina to kompletnie inny język.. i racja po co korzystać z ich UI skoro można zrobić samemu ładniej i lepiej :)

-- 23 cze 2012, o 07:36 --

Dobra trochę mi to zajeło ale ta zasrana bada wkońcu coś pobrała uff .. dzięki qmar :>
ObrazekObrazek
Do poprawy:
-All błędy
-Nowe funkcje
-Oczyszczenie kodu
-Nowy wygląd (jest ktoś skory do pomocy? :))

_________________
były S.mod bada-world.pl and support programmer
tizenos.com.pl
php(mysql), js (jquery), html(css), as(nauka)
i5 2500k, 4x2gb good ram 1333mhz, 6950 2gb, asrock extreme 4, ocz vertex 4 64gb SSD windows 8 64

xbl: Gomezik93


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Wygląd appki Wolfram Alpha
23
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-11-12, 21:31
Online: 154d 3h 41m
Posty: 3601
Lokalizacja: okolice Warszawy
Podziękowań: 488
Podziękował: 258
Model: GT-S8500
Firmware: XXLG1
Operator: Orange Free na Kartę
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Widget Dev: Developer widgetów dla systemu bada. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. S.O.O.A: Specjalne odznaczenie od Administracji
Napisane: 2012-06-23, 12:48 
Wygląd jest. Ja się za to zabiorę jutro.

-- 2012-06-23, 12:48 --

Wygląd jest. Ja się za to zabiorę jutro.

_________________
ObrazekObrazekObrazek Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 Poprzednia strona  1, 2, 3
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl | PaladinsDecks.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download