Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10
 Kabel HDMI-EuroScart?
1
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-27, 20:06
Online: 53d 7h 20m
Posty: 1499
Podziękowań: 715
Podziękował: 647
Model: S8500
Firmware: S8500XXJK1
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Widget Dev: Developer widgetów dla systemu bada. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum.
Napisane: 2011-07-14, 12:14 
Mam chęć by podłączyć moje nowe urzadzonko które kupiłem do telewizora. Problem w tym, że tablecik ma gniazdo mini-HDMI, a telewizor jest starszego typu i ma tylko złącze Euro(Scart)/chincze. Czy jest jakiś kabelek, przez który to podłącze czy nie jest to możliwe z przyczyn 'cyfrowo-analogowych'?

Ewentualnie poszukuję kabla/adaptera, etc z D-Sub na Euro/chinch.

_________________
Obrazek

Obrazek


Zobacz profil


 Re: Kabel HDMI-EuroScart?
2
EXPERT MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-10, 20:35
Online: 36d 5h 24m
Posty: 1068
Podziękowań: 103
Podziękował: 39
Model: S8500
Firmware: LB4
Operator: play
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-07-14, 12:35 
Nie ma. Przez Euro się przesyła sygnał analogowy(czyli taki bez określonej rozdzielczości) a przez HDMI przesyła się cyfrowy czyli np. z rozdzielczością Full HD. Jeśli samemu byś takie coś zrobił to i tak by nie działało właśnie przez to co wcześniej napisałem.

_________________
Post roku? :)
Spoiler: Pokaż


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Re: Kabel HDMI-EuroScart?
3
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-09-14, 03:58
Online: 170d 19h 11m
Posty: 5199
Podziękowań: 1352
Podziękował: 350
Model: Wave S8500
Firmware: XPKJ1 - bada 2.0
Operator: Orange/Orange Free
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum (2) Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum.
Napisane: 2011-07-14, 12:51 
Jeśli masz w tablecie gniazdo jack, które może działać taka jak w Wave'ie - działać jako słuchawki lub wyjście TV - to będziesz mógł podłączyć w ten sposób. Wystarczy kabel od kamery, a jak nie masz w telewizorze gniazd chinch, tylko euro, to kup przejściówkę 3xRCA -> SCART.

_________________
Obrazek


Zobacz profil


 Re: Kabel HDMI-EuroScart?
4
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-27, 20:06
Online: 53d 7h 20m
Posty: 1499
Podziękowań: 715
Podziękował: 647
Model: S8500
Firmware: S8500XXJK1
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Widget Dev: Developer widgetów dla systemu bada. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum.
Napisane: 2011-07-14, 16:25 
Żeby mieć kabel od kamery, wypadałoby najpierw mieć kamerę :D Nie sądzę, żeby przez gniazdo słuchawkowe (które ma tylko taką narysowaną ikonkę na obudowie) dałoby radę to zrobić... No nic, trudno. Ciekawe tylko że jak podłącze go kablem usb do komputera na pasku pojawia się napis HDMI? To jakas autosugestia? :P

Trudno, a druga kwestia. Dałoby radę podłączyć laptopa tylko ze złączem od monitora (D-Sub) do telewizora [Trzebiat, Euro+chinche]? Mam laptopka [netbooka właściwie] który ma tylko złącze DSub, bez S-Video. Słyszałem że jest jakiś konwerter za 50zł który konwertuje sygnał cyfrowy na analogowy. Ktoś ma jakieś rozeznanie w tej kwestii? :) Chyba najwyższa pora kupić telewizor :D

_________________
Obrazek

Obrazek


Zobacz profil


 Re: Kabel HDMI-EuroScart?
5
EXPERT MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-10, 20:35
Online: 36d 5h 24m
Posty: 1068
Podziękowań: 103
Podziękował: 39
Model: S8500
Firmware: LB4
Operator: play
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-07-14, 18:16 
cytuj_ikona Cytuj:
Żeby mieć kabel od kamery, wypadałoby najpierw mieć kamerę Nie sądzę, żeby przez gniazdo słuchawkowe (które ma tylko taką narysowaną ikonkę na obudowie) dałoby radę to zrobić... No nic, trudno. Ciekawe tylko że jak podłącze go kablem usb do komputera na pasku pojawia się napis HDMI? To jakas autosugestia?


Nie pokaże. Wyjaśnić mogę ci tym że w Wave po podłaczeniu kabla usb zwykle albo uruchamia się dany tryb albo się pyta jakim sposobem połączyć. A przy ładowarce tylko ładuje. Wszystko polega na tym że te druciki są inaczej ułożone przez co telefon jest w stanie rozpoznać do czego jest podłaczony.

_________________
Post roku? :)
Spoiler: Pokaż


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Re: Kabel HDMI-EuroScart?
6
Staż: 75%
Dołączył(a): 2010-12-20, 18:57
Online: 20d 8h 38m
Posty: 114
Podziękowań: 6
Podziękował: 3
Model: Wave/Galaxy S II
Firmware: 1.0/2.3.5
Operator: Play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-07-14, 22:49 
o żeś dał druciki... Nie druciki tylko w akcesoriu jest opornik o różnej rezystancji, a w telefonie układ który to rozpoznaje.

D-sub i euro to sprawa prosta, oba są analogowe. Kupujesz kabelek i już.

Link:



Zobacz profil


 Re: Kabel HDMI-EuroScart?
7
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-27, 20:06
Online: 53d 7h 20m
Posty: 1499
Podziękowań: 715
Podziękował: 647
Model: S8500
Firmware: S8500XXJK1
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Widget Dev: Developer widgetów dla systemu bada. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum.
Napisane: 2011-07-14, 23:03 
Super, dzięki :) Problem w tym że karta wbudowana w netbook jest zintegrowana i nie wiem czy "uradzi" ten kabel... producent kabla pisał że nie na każdej karcie graf. to odpali więc tu jest pies pogrzebany. Dziękuję za odpowiedzi ;)

_________________
Obrazek

Obrazek


Zobacz profil


 Re: Kabel HDMI-EuroScart?
8
Staż: 0%
Dołączył(a): 2011-05-01, 14:43
Online: 1d 5h 30m
Posty: 1
Podziękował: 1
Napisane: 2011-07-15, 01:47 
Zauważcie że są przejściówki DVI(cyfrowe) na D-Sub(analogowe) Różni się to tylko tym że niektóre piny nie są podłączone. Przejściówka DVI-HDMI też jest. Nie słyszałem tylko o przejściówce D-Sub-Scart.



Zobacz profil Gadu-Gadu


 Kabel HDMI-EuroScart?
9
Staż: 75%
Dołączył(a): 2010-12-20, 18:57
Online: 20d 8h 38m
Posty: 114
Podziękowań: 6
Podziękował: 3
Model: Wave/Galaxy S II
Firmware: 1.0/2.3.5
Operator: Play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-07-18, 00:32 
Dziś łaziłem po Auchan i wynalazłem takie urządzenie, tam kosztowało 30 zł, tu niecałe 2 zł, może się przyda, sam sobie chyba kupię. 40 zł żałowałem a za tyle to kupię ;)

Link:



Zobacz profil


 Kabel HDMI-EuroScart?
10
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-11-12, 21:31
Online: 154d 8m
Posty: 3619
Lokalizacja: okolice Warszawy
Podziękowań: 488
Podziękował: 258
Model: GT-S8500
Firmware: XXLG1
Operator: Orange Free na Kartę
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Widget Dev: Developer widgetów dla systemu bada. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. S.O.O.A: Specjalne odznaczenie od Administracji
Napisane: 2011-07-19, 00:19 
Nie wiem co to jest, bo jak można przesłać dźwięk przez kartę graficzną :x
Dodatkowo zauważcie że to ma żeńskie wtyczki, więc potrzebujemy jeszcze kabla żeby to podłączyć pod TV.

_________________
ObrazekObrazekObrazek Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Muciek92 i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download