Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 1, 2  Następna strona
 Wgrywanie nowych Launcherów
1
SUPER MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-02-10, 20:29
Online: 12d 16h 38m
Posty: 295
Lokalizacja: Okolice Pułtuska
Podziękowań: 9
Podziękował: 56
Model: LG Google Nexus 4
Firmware: Android 4.2.2
Operator: Orange
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-06-28, 15:38 
Witam. Dział ten jest poświęcony Instalacji/Modyfikacji a więc dzisiaj zajmiemy się modyfikacją naszego Androida :)
Na początek od razu was uspokajam ponieważ nie będzie to nic trudnego :). Tak naprawdę to będzie jedynie link do chomika który posiada owe Launchery.

Dobra zaczynamy:

1. Wchodzimy na chomika o nazwie "okti" (bez znaków ") wchodzimy do folderu Android/Launchery i ściągamy na komputer interesujący nas styl. (ja osobiście polecam Regina.3D.Launcher.0.9.65.zip ale inne też są fajne :) )
2. Jeżeli masz już Launcher na swoim PC podepnij telefon (pod kontrolą Androida rzecz jasna ;) ) i zrzuć cały folder na kartę pamięci.
3.Odłącz tel. od PC i wejdź w Moje Pliki i w ten folder gdzie masz swój styl (w moim przypadku to Moje Pliki/ Regina.3D.Launcher.0.9.65) i zainstaluj wszystkie pliki apk.
4.Gdy zainstalujesz już całą zawartość folderu wyjdź na pulpit główny i wciśnij środkowy przycisk. Powinna wyświetlić Ci się lista zainstalowanych Launcherów.
5.Wybierasz zainstalowany Launcher i czekasz aż wszytko się załaduje.
6.Cieszysz się nowym Launcherem :)

_________________
"Śmierć jest najwspanialszym wynalazkiem, gdyż dopiero ona naprawdę nadaje życiu sens."
Steve Jobs


Zobacz profil


 Re: Wgrywanie nowych Launcherów
2
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-09-14, 03:58
Online: 170d 19h 20m
Posty: 5197
Podziękowań: 1352
Podziękował: 350
Model: Wave S8500
Firmware: XPKJ1 - bada 2.0
Operator: Orange/Orange Free
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum (2) Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum.
Napisane: 2011-06-28, 15:43 
Link do chomika 0kti'ego jest w jego profilu:
Link:

_________________
Obrazek


Zobacz profil


 Re: Wgrywanie nowych Launcherów
3
MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-03-04, 17:11
Online: 26d 14h 33m
Posty: 170
Podziękowań: 16
Podziękował: 34
Model: Galaxy Note II
Firmware: XXALIH
Operator: Orange
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-06-28, 15:54 
Poprawka do punktu 2. Nie musi być pod kontrolą Androida. Gdy podłączymy Wave z działającym Androidem (pod USB) i nie wykrywa karty pamięci (tak jak u mnie) to można to zrobić na badzie. Ważne aby folder był na karcie pamięci :).



Zobacz profil Gadu-Gadu


 Re: Wgrywanie nowych Launcherów
4
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-06-18, 23:11
Online: 57d 23h 13m
Posty: 1925
Lokalizacja: Polska?
Podziękowań: 230
Podziękował: 12
Model: Wave&WaveM
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. bada-os.info: Administrator oraz redaktor bloga bada-os.info
Napisane: 2011-06-28, 15:58 
To ja się podepnę pod temat może - jak zmienić launcher na TouchWiz (korzystałem z plików podanych przez Altaira)? Przez lagi po pierwszym uruchomieniu wybrałem ten Zeange czy coś takiego, a to trochę głupie jest :/

Środkowy przycisk po naciśnięciu przechodzi na pulpit - dłuższe przytrzymanie to menadżer zadań, więc nie bardzo wiem jak. W ustawieniach jest gdzieś taka opcja? Bo jakoś nie bardzo mogę to znaleźć :/

_________________
Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Re: Wgrywanie nowych Launcherów
5
Super moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-13, 16:07
Online: 133d 22h 8m
Posty: 5340
Lokalizacja: Ze świata
Podziękowań: 1008
Podziękował: 477
Model: Note 3
Firmware: Android 5.0
Operator: Virgin Mobile
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy (Obrazki): Nagroda za napisanie postu zawierającego obrazek z liczbą 500, 1000, itd. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Andro Expert: Expert w dziedzinie instalowania i modyfikacji systemu Android.
Napisane: 2011-06-28, 16:11 
@up
Możesz zrobić tak:
- Pobierasz dowolny launcher z marketu
- Po zainstalowaniu launchera, klikasz Home, powinna się wyświetlić lista launcherów wybierasz "Sieć".
- Usuwasz ściągnięty launcher (opcjonalnie) i cieszysz się TouchWizem

_________________
Obrazek

Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Re: Wgrywanie nowych Launcherów
6
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-06-18, 23:11
Online: 57d 23h 13m
Posty: 1925
Lokalizacja: Polska?
Podziękowań: 230
Podziękował: 12
Model: Wave&WaveM
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. bada-os.info: Administrator oraz redaktor bloga bada-os.info
Napisane: 2011-06-28, 16:19 
Nie mam w domu żadnego routera, więc market odpada...
Inaczej się nie da?

_________________
Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Re: Wgrywanie nowych Launcherów
7
Super moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-13, 16:07
Online: 133d 22h 8m
Posty: 5340
Lokalizacja: Ze świata
Podziękowań: 1008
Podziękował: 477
Model: Note 3
Firmware: Android 5.0
Operator: Virgin Mobile
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy (Obrazki): Nagroda za napisanie postu zawierającego obrazek z liczbą 500, 1000, itd. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Andro Expert: Expert w dziedzinie instalowania i modyfikacji systemu Android.
Napisane: 2011-06-28, 16:20 
@up
Możesz wgrać przez plik apk.

_________________
Obrazek

Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Re: Wgrywanie nowych Launcherów
8
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-08-10, 18:45
Online: 45d 7h 50m
Posty: 1106
Podziękowań: 51
Podziękował: 37
Model: Wave
Firmware: LA1
Operator: Play
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-06-28, 16:20 
@Matej

Mialem doczynienia troche z andoridem, ale dokladnie nie pamietam gdzie to bylo, ale w ustawieniach wyswietlacza bodajze musisz odznaczyc, ze srodkowy przycisk to "domyslny laucher" jak to odznaczysz to jak klikniesz srodkowy przycisk to zobaczysz wybor laucherow i wybierasz touchwizz i na dole zaznaczasz, ze touchwizz to domyslny laucher. To by bylo na tyle :)

No i po co cytujesz? //Altair



Zobacz profil Gadu-Gadu


 Re: Wgrywanie nowych Launcherów
9
Staż: 55%
Dołączył(a): 2011-03-17, 16:44
Online: 2d 21h
Posty: 80
Lokalizacja: Szczecin
Podziękowań: 2
Podziękował: 6
Model: S8500
Firmware: KF3
Operator: PLAY
Napisane: 2011-06-28, 16:47 
@Matej

Zainstaluj sobie z marketu program "Home Switcher for Froyo". Rozwiązuje on wszystkie problemy z launcherami.

//Nie mam wifi ;)
//Matej



Zobacz profil


 Re: Wgrywanie nowych Launcherów
10
Super moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-13, 16:07
Online: 133d 22h 8m
Posty: 5340
Lokalizacja: Ze świata
Podziękowań: 1008
Podziękował: 477
Model: Note 3
Firmware: Android 5.0
Operator: Virgin Mobile
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy (Obrazki): Nagroda za napisanie postu zawierającego obrazek z liczbą 500, 1000, itd. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Andro Expert: Expert w dziedzinie instalowania i modyfikacji systemu Android.
Napisane: 2011-06-28, 17:26 
Home Switcher for Froyo 1.1 (nie testowałem):
Link:

_________________
Obrazek

Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 1, 2  Następna strona
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl | PaladinsDecks.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download