Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 1, 2  Następna strona
 Jak przystosować aplikacje JAVA na swój model telefonu.
1
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-08-16, 22:37
Online: 173d 12h 58m
Posty: 1456
Lokalizacja: Białystok
Podziękowań: 370
Podziękował: 1351
Model: S8500, SGS+, 4X HD
Firmware: Zawsze najnowsze
Operator: T-Mobile, Play
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. S.O.O.A: Specjalne odznaczenie od Administracji
Napisane: 2011-02-21, 14:58 
Witam! Informacja zaczerpnięta z jakiegoś forum o symbianie.

Aplikacje w Javie zapisane są w postaci "nazwa.jar". Trzeba ją przerobić zanim ją zainstalujemy.

Potrzebujemy programu do archiwizacji np. WinRar lub 7-zip.
Za pomocą któregoś z programów otwieramy plik .jar
Odszukujemy w nim katalog "META-INF" a w nim plik "MANIFEST.MF".
Następnie za pomocą notatnika otwieramy go.

Więc:

MIDlet-Touch-Support: true - usunie nam przykrą konsolę, obsługa na dotyk
MIDlet-ScreenMode: ROTATE - włączy nam autorotację ekranu

Dodanie tych trzech linijek dostosuje nam rozdzielczość ekranu do 480x800 np. S8500
MIDlet-Scaleup-Support: False
LGE-MIDlet-Width: 480
LGE-MIDlet-Height: 800

Gotowe.

_________________
Obrazek
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!


Zobacz profil Gadu-Gadu

Podziękowania przyznane za post: 3

 Re: Jak przystosować aplikacje JAVA na swój model telefonu.
2
Staż: 65%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-08-24, 00:13
Online: 6d 1h 30m
Posty: 94
Podziękowań: 1
Podziękował: 3
Model: gt s8500
Firmware: 2.0
Operator: play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-04-08, 21:47 
Klijent remotedeskop posiada pewną funkcję która pozwala pracować aplikacji w tle, mam problem aby sie w tym połapać:(

------------- 8 kwi 2011, o 20:56 -------------

Pomylka,anyRemote Wiem na bank że komunikat na zezwolenie pracy w tle pokazuje sie w czasie mikmalizacji aktywnej wtyczki do sterowania muzyki,

_________________
RSM:TO PROSTE
radio.alternation.pl


Zobacz profil


 Re: Jak przystosować aplikacje JAVA na swój model telefonu.
3
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-06-18, 23:11
Online: 57d 23h 13m
Posty: 1925
Lokalizacja: Polska?
Podziękowań: 230
Podziękował: 12
Model: Wave&WaveM
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. bada-os.info: Administrator oraz redaktor bloga bada-os.info
Napisane: 2011-04-09, 01:23 
watero, a o jakiej konsoli mówisz? I jakim skalowaniu? Czy tego nie można czasem zrobić z poziomu telefonu? :P

_________________
Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Re: Jak przystosować aplikacje JAVA na swój model telefonu.
4
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-27, 20:06
Online: 53d 7h 20m
Posty: 1499
Podziękowań: 717
Podziękował: 647
Model: S8500
Firmware: S8500XXJK1
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Widget Dev: Developer widgetów dla systemu bada. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum.
Napisane: 2011-04-09, 09:28 
cytuj_ikona Matej napisał(a):
watero, a o jakiej konsoli mówisz? I jakim skalowaniu? Czy tego nie można czasem zrobić z poziomu telefonu? :P


mozna, ale po sugestii watero mamy gotowy pliczek, który możemy umieścić w internecie, bez dodatkowych instrukcji, by użytkownicy klikali po menu Gry i aplikacje i wylaczali konsole/dopasowanie do ekranu. Czyli pełna automatyka :)

_________________
Obrazek

Obrazek


Zobacz profil


 Jak przystosować aplikacje JAVA na swój model telefonu.
5
Staż: 10%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-04-03, 19:53
Online: 10h 46m
Posty: 14
Podziękował: 2
Model: S5380D
Operator: Orange One
Napisane: 2012-05-12, 15:54 
to trzeba wkleić wszystko tam tak ? bo mi nie dziala nic sie nie zmienia...

_________________
Coś nam ucieka, coś nas omija, dlatego ważna jest każda chwila!

CARPE DIEM! :D


Zobacz profil


 Jak przystosować aplikacje JAVA na swój model telefonu.
6
Staż: 5%
Dołączył(a): 2012-04-14, 14:44
Online: 18h 24m
Posty: 13
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 1
Model: Wave 723, Wave 3
Firmware: Bada 2.01
Operator: Orange, Aero2
Napisane: 2012-05-13, 15:07 
bardzo dobry poradnik dzięki niemu przsytosowałem aplikacje itiner



Zobacz profil Gadu-Gadu


 Jak przystosować aplikacje JAVA na swój model telefonu.
7
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-11-12, 21:31
Online: 154d 4h 1m
Posty: 3601
Lokalizacja: okolice Warszawy
Podziękowań: 488
Podziękował: 258
Model: GT-S8500
Firmware: XXLG1
Operator: Orange Free na Kartę
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Widget Dev: Developer widgetów dla systemu bada. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. S.O.O.A: Specjalne odznaczenie od Administracji
Napisane: 2012-05-13, 16:31 
cytuj_ikona kasia7192 napisał(a):
to trzeba wkleić wszystko tam tak ? bo mi nie dziala nic sie nie zmienia...

widzę że masz podany Wave Y w profilu, więc musisz ustawić inne proporcje ekranu.

_________________
ObrazekObrazekObrazek Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


 Jak przystosować aplikacje JAVA na swój model telefonu.
8
Staż: 10%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-04-03, 19:53
Online: 10h 46m
Posty: 14
Podziękował: 2
Model: S5380D
Operator: Orange One
Napisane: 2012-05-16, 15:44 
Ustaliłam inne proporcje czyli 480x320...

_________________
Coś nam ucieka, coś nas omija, dlatego ważna jest każda chwila!

CARPE DIEM! :D


Zobacz profil


 Jak przystosować aplikacje JAVA na swój model telefonu.
9
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-03-22, 20:15
Online: 20d 15h 45m
Posty: 539
Podziękowań: 82
Podziękował: 152
Model: Wave S8500
Firmware: Bada 2.0
Operator: Orange
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2012-05-16, 17:14 
A da się zrobić to, by mój wave nie pytał ciągle, czy może się połączyć z internetem? (w gg z forum pobrane i przy każdym uruchomieniu pyta się o zgodę dwa razy)

_________________
Obrazek
Jeśli pomogłem, podziękuj, to bardzo motywuje do dalszej pracy ;)


Zobacz profil


 Jak przystosować aplikacje JAVA na swój model telefonu.
10
Staż: 5%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-01-16, 12:36
Online: 3d 10h 8m
Posty: 10
Podziękował: 1
Model: GT-S8500 Wave
Firmware: S8500XXLG1
Operator: Orange
Napisane: 2012-06-12, 11:17 
cytuj_ikona Xiviali napisał(a):
A da się zrobić to, by mój wave nie pytał ciągle, czy może się połączyć z internetem? (w gg z forum pobrane i przy każdym uruchomieniu pyta się o zgodę dwa razy)


Da się podobno. Z folderu appdb należy usunąć plik setting.bin. Nie testowałem tego, znalazłem jedynie w Internecie.



Zobacz profil


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 1, 2  Następna strona
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl | PaladinsDecks.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download