Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 1, 2  Następna strona
 Problem z Kies, brak połączenia z komputerem
1
Staż: 0%
Dołączył(a): 2011-01-11, 17:39
Online: 44m
Posty: 3
Model: wave
Operator: era
Napisane: 2011-01-11, 18:27 
Siema all

Po zakupie wave`a miałem problem z połączeniem wave`a pod kiesa a i komp mi nic nie wykrywal, kombinowałem na różne sposoby i lipa. W końcu po raz drugi zadzwoniłem do serwisu samsunga i w końcu po wielu chwilach udręki znaleźliśmy problem :lol: .

Na początku proponuję podpiąć wave`a do kompa i sprawdzić czy komputer widzi tel, a najlepiej robimy to tak:

1. Wchodzimy w ustawienia w telefonie USB, czyli: menu/ustawienia / komunikacja / USB (na dole) i zaznaczamy opcję "pytaj przy podłączeniu".
2. Podłączamy komórkę pod kompa, włączamy w trybie pamięci masowej i komputer powinien wykryć komórkę jako pen-driwe (pena, pendrajwa^^) chyba wszyscy skumają.

I tu pies się ukrywa, gadzina jedna. WAŻNE :!: :!: :!: :!:
Jeśli komp nie widzi pena, to podłączamy komórkę pod inny port usb (najlepiej nieużywany, ja znalazłem z tyłu kompa jeden wolny:D).
Jak go nie zobaczy na wszystkich usb`kach to coś nie tak z kablem usb, bądź komórką (niestety).
Jak widzi to ok. Sprawdzamy połączenie z kies, jak nie bangla to instalujemy all soft na kompa (poniżej).

Zatem, potrzebne oprogramowanie wg samsunga:

Należy sobie zlukać system i sprawdzić czy wszystko mamy co potrzeba, bo niestety przy zakupie telefonu nikt nie pomyślał od strony operatora, że nie wszyscy mają firmowych adminów ;p.

Należy upewnić się, że są zainstalowane wszystkie biblioteki systemowe niezbędne do uruchomienia Kies. Samsung Kies wymaga pewnych komponentów Microsoft do instalacji (takich jak .Net). Najlepszym rozwiązaniem będzie wejście na stronę Microsoft Update i ponowne pobranie, odinstalowanie i ponowne zainstalowanie wszystkich potrzebnych komponentów i bibliotek systemowych, w tym:.
Net.Framework (również w wersji 3.5 SP1),
DirectX 9.0,
Windows Media Player 11,
Java SE 6 Runtime Environment (JRE).

Następnie należy ponownie pobrać i ponownie zainstalować najnowszą wersje Kies, którą można znaleźć tutaj:
http://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=PL&CttFileID=3667700&CDCttType=SW&ModelType=N&ModelName=GT-I9000&VPath=SW/201010/20101015082300359/Kies_2.0.0.11011_16_5.exe.

Należy pamiętać, że telefony zakupione w salonach operatorów mają zmodyfikowany system operacyjny co może zaburzać synchronizację z komputerem.

Instalacje programu Kies należy przeprowadzać przy wyłączonym uprzednio oprogramowaniu antywirusowym. (Bo antywirus może podprowadzić nam pliczek np sterownika, bo mu się ubzdrzy, że to wirus) ;p

DirectX End-User Runtime Web Installer
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=2da43d38-db71-4c1b-bc6a-9b6652cd92a3&displaylang=en

Windows Media Player 11
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/player/11/default.aspx

Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=ab99342f-5d1a-413d-8319-81da479ab0d7&displaylang=en

Dla urządzeń z systemem Windows XP:

Microsoft ActiveSync 4.5
http://www.microsoft.com/windowsmobile/en-us/downloads/microsoft/activesync-download.mspx

Dla Windows 7/Vista Windows Mobile Device Center 6.1
http://www.microsoft.com/windowsmobile/en-us/downloads/microsoft/device-center-download.mspx

Tak czy tak aktualizacja zawsze się przyda. Jeśli wystąpi problem z pobieraniem czegoś ze strony microsoftu, polecam wkleić pełną nazwę programu - pliku w google i znaleźć gotową instalkę do pobrania. Jak tak miałem w jednym, czy dwóch przypadkach.

Mam nadzieję, że komuś się przyda mój poradnik. Pzdr



Zobacz profil


 Re: Problem z Kies, brak połączenia z komputerem
2
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-11-22, 18:47
Online: 15d 2h 22m
Posty: 39
Lokalizacja: Szczecin
Podziękowań: 1
Podziękował: 20
Model: WAVE
Firmware: JID
Operator: PLAY
Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum
Napisane: 2011-01-11, 22:37 
Zrobiłem to i dalej pisze "Nie można połączyć się z urządzeniem GT-S8500. Nie można pobrać informacji o urządzeniu". I co teraz?



Zobacz profil


 Re: Problem z Kies, brak połączenia z komputerem
3
Staż: 0%
Dołączył(a): 2011-01-11, 17:39
Online: 44m
Posty: 3
Model: wave
Operator: era
Napisane: 2011-01-12, 01:06 
1. kiedy ci to okno wyskakuje, czy to wina czy kiesa?
2. czy komórka potwierdza, ze "podłączono"
3. czy masz wszystkie aplikacje wyłączone? (ewentualnie przed połączeniem przez usb wciśnij i przytrzymaj środkowy przycisk tel. "diament")

ps u mnie hula



Zobacz profil


 Re: Problem z Kies, brak połączenia z komputerem
4
Staż: 0%
Dołączył(a): 2011-01-11, 17:39
Online: 44m
Posty: 3
Model: wave
Operator: era
Napisane: 2011-01-12, 01:07 
ps jaki masz windows?



Zobacz profil


 Re: Problem z Kies, brak połączenia z komputerem
5
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-11-22, 18:47
Online: 15d 2h 22m
Posty: 39
Lokalizacja: Szczecin
Podziękowań: 1
Podziękował: 20
Model: WAVE
Firmware: JID
Operator: PLAY
Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum
Napisane: 2011-01-13, 19:22 
Włączam kiesa 2, po załadowaniu się kiesa podłączam wave kablem wybierając kies. W komie pisze połączono. Po około 2 sekundach wyskakuje te okienko z komunikatem "Nie można połączyć się z urządzeniem GT-S8500. Nie można pobrać informacji o urządzeniu". Taki sam problem występuje na starym kiesie. Mam win7. Kiedyś na starym kiesie i starej wersji bada 1,0 wszystko działało. Teraz mam wersję JID.



Zobacz profil


 Re: Problem z Kies, brak połączenia z komputerem
6
Staż: 60%
Dołączył(a): 2010-12-25, 18:03
Online: 4d 20h 29m
Posty: 87
Podziękowań: 1
Podziękował: 16
Model: S-8500
Firmware: XXJK1
Operator: Orange
Napisane: 2011-01-21, 12:58 
W Kiesie spróbuj tak: Narzędzia ---> Zainstaluj sterownik ---> OK. Telefon nie musi być podpięty pod USB, bo to jest aktualizacja magistrali sterownikami samsungowskimi.



Zobacz profil


 Re: Problem z Kies, brak połączenia z komputerem
7
Staż: 0%
Dołączył(a): 2011-01-14, 20:01
Online: 0s
Posty: 4
Model: s5330
Operator: play
Napisane: 2011-01-21, 15:30 
Spróbuj wyłączyć telefon , następnie zainstalować Kies od nowa.
Na początku mi też nie działało ale jak to zrobiłem zaczęło.



Zobacz profil


 Re: Problem z Kies, brak połączenia z komputerem
8
Staż: 0%
Dołączył(a): 2010-11-27, 11:22
Online: 46m
Posty: 4
Model: s8500
Firmware: 1.2
Operator: PLAY
Napisane: 2011-01-21, 16:14 
odinstaluj jeszcze sterowniki, zainstaluj kiesa i pozwól aby Windows zainstalował sterowniki, powinno pomóc, miałem ten sam problem. Inną sprawą moze być wersja firmware



Zobacz profil


 Re: Problem z Kies, brak połączenia z komputerem
9
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-11-22, 18:47
Online: 15d 2h 22m
Posty: 39
Lokalizacja: Szczecin
Podziękowań: 1
Podziękował: 20
Model: WAVE
Firmware: JID
Operator: PLAY
Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum
Napisane: 2011-01-24, 17:34 
Dzięki za zainteresowanie, ale dalej nie działa. Czy to możliwe, że podczas zmieniania softu na JID coś poszło nie tak jak powinno i dlatego kies nie chce działać? Dziwne jest to, że w oknie kiesa nie ma nic. Wszystkie pola są puste, a funkcje na pasku nieaktywne. Też tak macie gdy włączacie kiesa?



Zobacz profil


 Re: Problem z Kies, brak połączenia z komputerem
10
Uploader
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-09-20, 21:22
Online: 10d 12h 34m
Posty: 465
Lokalizacja: Poznań
Podziękowań: 252
Podziękował: 29
Model: S8500
Firmware: 2.0 8500XXLA1
Operator: Orange
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-01-24, 17:41 
cytuj_ikona kibol napisał(a):
Dzięki za zainteresowanie, ale dalej nie działa. Czy to możliwe, że podczas zmieniania softu na JID coś poszło nie tak jak powinno i dlatego kies nie chce działać? Dziwne jest to, że w oknie kiesa nie ma nic. Wszystkie pola są puste, a funkcje na pasku nieaktywne. Też tak macie gdy włączacie kiesa?



Ale jak puste ? moze sciagnij starsza wersje kiesa , poprobuj z kazda wersja

_________________
Obrazek
Jeśli pomogłem lub spodobała Ci się gra , którą wstawiłem to Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 1, 2  Następna strona
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Androidpolska.pl | Blog galaktyczny.pl | Smitebuild.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download