Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 [RECENZJA] DON'T PANIC Polska
11
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-11-22, 18:47
Online: 15d 3h 40m
Posty: 39
Lokalizacja: Szczecin
Podziękowań: 1
Podziękował: 20
Model: WAVE
Firmware: JID
Operator: PLAY
Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum
Napisane: 2011-12-19, 19:27 
Spodobała mi się ta nawigacja więc chętnie bym ją kupił, ale poprzez płatność sms. Wiecie dlaczego nie można jej kupić w taki sposób? Mam sporo kasy na komie, a nie widzi mi się wydawanie kasy z konta :P



Zobacz profil


 [RECENZJA] DON'T PANIC Polska
12
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-06-18, 23:11
Online: 57d 23h 13m
Posty: 1925
Lokalizacja: Polska?
Podziękowań: 230
Podziękował: 12
Model: Wave&WaveM
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. bada-os.info: Administrator oraz redaktor bloga bada-os.info
Napisane: 2011-12-19, 19:41 
kibol, ponieważ płatności SMS są do 20PLN, pomijając aplikacje za 12PLN.

_________________
Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu

Autor postu otrzymał podziękowanie

 [RECENZJA] DON'T PANIC Polska
13
Staż: 20%
Dołączył(a): 2011-01-03, 23:04
Online: 7d 13h 6m
Posty: 33
Podziękowań: 3
Model: S8500
Operator: Play
Napisane: 2011-12-22, 22:51 
Bez wątpienia najlepsza nawigacja na bade i jedna z lepszych na inne systemy.

Może jak znajdę czas rozwinę wypowiedź.



Zobacz profil

Autor postu otrzymał podziękowanie

 [RECENZJA] DON'T PANIC Polska
14
Staż: 50%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-03-12, 18:11
Online: 2d 12h 24m
Posty: 75
Lokalizacja: Poznań
Podziękowań: 6
Podziękował: 7
Model: S8530
Firmware: NexusLB1
Operator: Plus
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-12-26, 18:01 
Ogólnie zbyt wiele aplikacji do nawigacji nie miałem ale ta zdecydowanie jest dla mnie wystarczajaca. Co ważne działa szybko i płynnie (+ wygrałem ja w konkursie ;p). Ma dokładne mapki i co mnie zdziwiło nawet numeracje domów gdzie tego w sumie z tym nigdzie się nie spotkałem

_________________
Każdy z nas to wie! Co w życiu liczy się!
Tylko poznański Lech!


Zobacz profil

Autor postu otrzymał podziękowanie

 [RECENZJA] DON'T PANIC Polska
15
MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-11-22, 21:15
Online: 17d 13h 43m
Posty: 241
Lokalizacja: Szczecin
Podziękowań: 35
Podziękował: 29
Model: S8600 oraz S8500
Firmware: MOD S8600FRMA2_MC2
Operator: Play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-12-27, 22:40 
cytuj_ikona dino napisał(a):
Bez wątpienia najlepsza nawigacja na bade i jedna z lepszych na inne systemy.

Może jak znajdę czas rozwinę wypowiedź.


Czekam na rozwinięcie przez Ciebie wypowiedzi, i zastanawiam się dlaczego twierdzisz że jest to jedna z najlepszych nawigacji.
Ja niestety mam całkiem inne zdanie na temat tej nawigacji, nie lubię gdy nawigacja próbuje mnie prowadzić pod prąd albo każe zawracać na zakazie.
Dużo poprawek jest jeszcze do zrobienia, to że szybko wyznacza trasę to nie wszystko.
Ja używam nawigacji do pracy a nie do zabawy i wymagam dużo więcej niż tylko podstaw.

_________________
Obrazek


Zobacz profil


 [RECENZJA] DON'T PANIC Polska
16
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-08-01, 14:35
Online: 109d 14h 7m
Posty: 1203
Lokalizacja: Trójmiasto/Gdynia/Oksywie
Podziękowań: 150
Podziękował: 194
Model: Samsun Wave
Firmware: 2.0 SWEET!
Operator: PLAY
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Widget Dev: Developer widgetów dla systemu bada. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Tizen Expert: Ekspert w dziedzinie znajomości systemu Tizen.
Napisane: 2011-12-27, 22:53 
Marklund, to nie używaj nawigacji z komórki do pracy ale nawigacji samochodowej?

_________________
były S.mod bada-world.pl and support programmer
tizenos.com.pl
php(mysql), js (jquery), html(css), as(nauka)
i5 2500k, 4x2gb good ram 1333mhz, 6950 2gb, asrock extreme 4, ocz vertex 4 64gb SSD windows 8 64

xbl: Gomezik93


Zobacz profil Gadu-Gadu


 [RECENZJA] DON'T PANIC Polska
17
MEMBER!
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-11-22, 21:15
Online: 17d 13h 43m
Posty: 241
Lokalizacja: Szczecin
Podziękowań: 35
Podziękował: 29
Model: S8600 oraz S8500
Firmware: MOD S8600FRMA2_MC2
Operator: Play
Brązowy Puchar za osiągnięcia użytkownika
Napisane: 2011-12-27, 23:03 
Używam NaviExperta na temat którego tak wszyscy płaczecie że nie można go mieć w wersji pirackiej i który na domiar złego ściąga mapy na bieżąco z internetu.
Gdybyś nie wiedział to często NaviExpert wygrywa w testach nawigacji z Auto Mapą.
Don't Panic również posiadam w pełnej wersji ponieważ ją wygrałem, ale nie da się jej używać do takich zastosowań jak ja potrzebuję.
Mi jest potrzebny dokładny traffic żeby nie marnować czasu w korkach .
[ Post napisany z urządzenia mobilnego. ] Obrazek



Zobacz profil


 [RECENZJA] DON'T PANIC Polska
18
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-08-16, 22:37
Online: 173d 13h 26m
Posty: 1456
Lokalizacja: Białystok
Podziękowań: 370
Podziękował: 1351
Model: S8500, SGS+, 4X HD
Firmware: Zawsze najnowsze
Operator: T-Mobile, Play
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. S.O.O.A: Specjalne odznaczenie od Administracji
Napisane: 2011-12-27, 23:29 
U mnie niestety nie działa. Sprawdzałem na 3 softach bada 2.0. Zrobiłem 300km z włączoną i nie wyszukało sygnału, poddałem się...

_________________
Obrazek
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!


Zobacz profil Gadu-Gadu


 [RECENZJA] DON'T PANIC Polska
19
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-06-18, 23:11
Online: 57d 23h 13m
Posty: 1925
Lokalizacja: Polska?
Podziękowań: 230
Podziękował: 12
Model: Wave&WaveM
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. bada-os.info: Administrator oraz redaktor bloga bada-os.info
Napisane: 2011-12-28, 11:19 
Marklund, no więc sam widzisz - Ty masz dość spore wymagania, ale skoro NE daje radę, to bardzo dobrze. Taki ja, jak pojadę raz na jakiś czas gdzieś dalej - chyba sam przyznasz, że DON'T PANIC bez problemu mnie tam doprowadzi :)

_________________
Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


 [RECENZJA] DON'T PANIC Polska
20
Staż: 20%
Dołączył(a): 2011-01-03, 23:04
Online: 7d 13h 6m
Posty: 33
Podziękowań: 3
Model: S8500
Operator: Play
Napisane: 2011-12-31, 19:34 
Marklund nie rozwijałem, bo chciałem ją jeszcze trochę protestować, ale Twój komentarz sprawił, że coś napisze.

Korzystałem z wielu rożnych nawigacji: Miomap, IGO, TomTom, Garmina, a na osławionej Automapie kończąc i Don't Panic na tym tle prezentuje się nieźle. Automapa mapy ma naprawie dokładne, ale interfejs mi nie przypadł do gustu, więc mimo, że mam ją zainstalowaną na moim starym Mio 500, to i tak najczęściej korzystam jadąc po mniej więcej znanym terenie z podstawowej miomap, bo interfejs dużo przyjaźniejszy i oczywiście szybciej się włącza. Dopiero na bardziej wymagające trasy załączam Automape. Robie ok. 20k kilometrów rocznie, więc całkiem sporo zwazywszy, że prace mam praktycznie pod domem, a nie zarabiam na życie jako kierowca.

Wracając do meritum tematu, to DON'T PANIC jest najlepszą nawigacją na BADE. Nie ogólnie. Naviexpert nie jest dedykowaną aplikacją na bade. A poza tym w moim przypadku odpada z powodu stosunkowego wysokiego kosztu eksploatacji - koszt licencji plus transfer danych. Korzystałem z nawigacji na Bade. Warto wspomnieć dwie. NDrive i Sygic. Obie nie umywają się do Don't Panic. Mapy maja gorszej jakości i dużo gorsza optymalizacje.

A teraz w skrócie dlaczego ta nawigacja jest dobra:
- Działa szybko.
- Przejrzysty interfejs.
- Bardzo łatwo i szybko można przejrzeć mapę i stosunkowo łatwo w razie potrzeby coś skorygować - tu jednak przydałoby się rozwinąć ręczną korekcje trasy.
- Mapy są stosunkowo aktualne - może dlatego, że ostatnio jeździłem głównie po Warszawie, ale i tu pojawiły się babole.
- Dzięki tej nawigacji odkryłem drogo dzięki której mogę dostać się szybciej do mojej dziewczyny, a rano jak wracam unikam korków;-).
- Bateria ładnie znosi korzystanie z niej.
- Można przejrzeć sobie historie przebytych tras - ja nawet sobie popatrzyłem jak po Lidlu chodziłem, kiedy nawigacji nie wyłączyłem;-).

Co jest słabe:
- Algorytm wyznaczania trasy jednak mimo wszystko do poprawy.
- Brak niektórych ustawień.

To tak na szybko. Jak będę wracał z buta z Sylwka to sprawdzę, czy jak jest się pod wpływem ta nawigacja potrafi poprowadzić tak, abym o słupy się nie obijał ;-). No i ciekawe, czy na mapia będzie widoczny zygzak, którym będę szedł...
Pozdro i szczęśliwego Nowego Roku.



Zobacz profil

Autor postu otrzymał podziękowanie

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl | PaladinsDecks.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download