Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 224 Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna strona
MOD S8500XXLG1_modAgnes87 + Android 4.0.4 + Spoof
191
Staż: 0%
Dołączył(a): 2010-09-06, 21:24
Online: 8h 2m
Posty: 4
Napisane: 2012-09-23, 21:29 
Ogólnie fajna robota.
U mnie android caly czas muli. Pokazuje komunikat o podlączenie do ładowarki.
W Badzie jest problem z zalogowaniem sie na konto samsunga.


// Musiałem poprawić ten błąd ortograficzny... Danielos.



Zobacz profil


MOD S8500XXLG1_modAgnes87 + Android 4.0.4 + Spoof
192
Staż: 0%
Dołączył(a): 2012-05-24, 15:35
Online: 15h 51m
Posty: 3
Model: S8500
Firmware: LG1 + ICS
Operator: Play
Napisane: 2012-09-25, 16:22 
Jak przeprowadzić sprawny reinstall androida?
Chciałbym usunąć z niego śmieci pozostałe po instalacjach, ponieważ wyrzuca komunikat o braku miejsca przy próbie instalacji z marketu.
Z poziomu andka nie działa Kopia i kasowanie danych - próba przywrócenia ustawień fabrycznych kończy się jedynie wyłączeniem telefonu a szkoda...
Czy wystarczy sformatować którąś partycje linuksa, a jego ponowne uruchomienie odbuduje struktue katalogów na niej, a jeśli tak to którą ? Lub czy mogę skasować go całkowicie i wgrać na nowo nie naruszając Bady ? Co w tym przypadku najlepiej zrobić i jak ?



Zobacz profil


MOD S8500XXLG1_modAgnes87 + Android 4.0.4 + Spoof
193
Staż: 10%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-11-20, 22:21
Online: 2d 19h 33m
Posty: 20
Podziękował: 5
Model: Wave S8500
Firmware: XXLG1_B-W_Ultimate
Operator: Orange
Napisane: 2012-09-27, 20:01 
Niestety ja miałem problem z Androidem. Mianowicie bardzo długą się uruchamiał, a czasami w ogóle, wifi nie działało wiec zrezygnowałem z tego oprogramowania bo do niczego innego nie było mi potrzebne. Szkoda!
Natomiast BADA bardzo ładnie chodziła bez większych problemów.

_________________
...


Zobacz profil


MOD S8500XXLG1_modAgnes87 + Android 4.0.4 + Spoof
194
Przyjaciel
Dołączył(a): 2012-02-27, 20:10
Online: 30d 16h 1m
Posty: 681
Lokalizacja: mazowieckie
Podziękowań: 385
Podziękował: 112
Model: S8500
Firmware: LG1 badAND v2
Operator: T-mobile/Orange
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada. Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum Aniołek b-W.pl: Specjalny medal dla kobiety, która wkradła się w serce administratora :)
Napisane: 2012-09-27, 20:28 
przemek511, Najprościej by było podmienić pliki Androida. Możesz je łatwo wyciągnąć z plik factory.ffs z tego softu. Wtedy bada zostaje nienaruszona. :)

Malancia, Najważniejsze, że bada dobrze się sprawowała. Android to właściwie ciekawostka ale czasem jednak przydatna. ;)

_________________
Ach jak miło jest otrzymać podziękowanie... Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


MOD S8500XXLG1_modAgnes87 + Android 4.0.4 + Spoof
195
Staż: 5%
Dołączył(a): 2012-03-07, 21:18
Online: 9h 7m
Posty: 7
Model: S8500 Wave
Napisane: 2012-09-28, 10:46 
a u mnie z kolei jest mały problem z podłączeniem telefonu do komputera przez Kiesa. Połączy się dopiero za któryśnastym razem, co stanowi spory kłopot. Samsung Apps nie działa z poziomu telefonu (nie wiem czy to normalka w spoofowanych systemach). Ogólnie system bardzo stabilny i zdecydowanie sybszy od wcześniejszego który miałem (brandowany Orange LA1). No i jak narazie nie ma tylu bugów co poprzedni system.
Mam jeszcze pytanko - nie korzystam z nawigacji w telefonie, więc NaviExpert jest mi całkowicie zbędny i zajmuje tylko niepotrzebne miejsce w pamięci telefonu, przez co nie da się dograć niektórych rzeczy z backupu z Kiesa, można to jakoś odinstalować ( z poziomu telefonu nie da rady )??
A i jeszcze pytanie - czy można zaktualizaować Andka w tym systemie, bo widze że jest już możliwość wgrania Żelka.



Zobacz profil


MOD S8500XXLG1_modAgnes87 + Android 4.0.4 + Spoof
196
Przyjaciel
Dołączył(a): 2012-02-27, 20:10
Online: 30d 16h 1m
Posty: 681
Lokalizacja: mazowieckie
Podziękowań: 385
Podziękował: 112
Model: S8500
Firmware: LG1 badAND v2
Operator: T-mobile/Orange
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada. Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum Aniołek b-W.pl: Specjalny medal dla kobiety, która wkradła się w serce administratora :)
Napisane: 2012-09-28, 18:25 
szao, U mnie SA działał normalnie, z Kies też się łączył.
NaviEpert mogę usunąć, za jakiś czas dam linka. :)
Musisz pobrać nowe pliki Androida, usunąć pliki ICS'a z telefonu i przekopiować w to miejsce nowe.

-- 2012-09-28, 18:25 --

Do pierwszego postu dodałam CSC bez NaviExpert. :)

_________________
Ach jak miło jest otrzymać podziękowanie... Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


MOD S8500XXLG1_modAgnes87 + Android 4.0.4 + Spoof
197
Staż: 5%
Dołączył(a): 2012-03-07, 21:18
Online: 9h 7m
Posty: 7
Model: S8500 Wave
Napisane: 2012-10-01, 14:43 
nie wiem czy tylko tak u mnie, ale przy próbie przywrócenia wiadomości z kopi zapasowej w Kiesie telefon restartuje się.
drugi problem jaki zauważyłem: restartuje się i to dosyć poważnie, w ciągu kilku dni od zainstalowania miałem już dwa restarty poprostu w kieszeni trzymając telefon.
przy drugim restarcie wystąpił dodatkowo bardzo dziwny błąd - mianowicie przed restartem miałem około 35% baterii, a po ponownym uruchomienie 16% i co najdziwniejsze zaczęło z czasem rosnąć aż osiągnęło 32%. dziwna sprawa, pierwszy raz mi się tak zdarzyło. ale takich restartów to jeszcze nie miałem.
no i szybkość działania softu spadła jakoś, też nie znam przyczyny, dograłem zaledwie pare programów, choć w pamięci urządzenia pozostało tylko 12MB pamięci i może to jest tego przyczyna (dograłem motywy, a te niestety żeby działały to chyba muszą być w pamieci telefonu, przynajmniej ja nie znam innego rozwiązania).



Zobacz profil


MOD S8500XXLG1_modAgnes87 + Android 4.0.4 + Spoof
198
Staż: 15%
Dołączył(a): 2011-01-25, 21:55
Online: 2d 8h 7m
Posty: 21
Podziękował: 3
Model: S8500
Firmware: JK2
Napisane: 2012-10-18, 18:23 
Witam

Czy jest możliwość dogrania product code w tym soficie ? Mam problemy z połączeniem się z kies jak i samsung apps, dodam że mieszkam w UK i czy to może być problemem?



Zobacz profil


MOD S8500XXLG1_modAgnes87 + Android 4.0.4 + Spoof
199
Przyjaciel
Dołączył(a): 2012-02-27, 20:10
Online: 30d 16h 1m
Posty: 681
Lokalizacja: mazowieckie
Podziękowań: 385
Podziękował: 112
Model: S8500
Firmware: LG1 badAND v2
Operator: T-mobile/Orange
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada. Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum Aniołek b-W.pl: Specjalny medal dla kobiety, która wkradła się w serce administratora :)
Napisane: 2012-10-18, 21:55 
magus, Możliwość jest ale wiąże się to z ponownym wgrywaniem softu. Czy problem z Samsung Apps występuje zarówno w telefonie i na komputerze? Od kiedy?
Jeśli tylko na komputerze to prawdopodobnie jest to 'wina' Kiesa.

_________________
Ach jak miło jest otrzymać podziękowanie... Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


MOD S8500XXLG1_modAgnes87 + Android 4.0.4 + Spoof
200
Staż: 15%
Dołączył(a): 2011-01-25, 21:55
Online: 2d 8h 7m
Posty: 21
Podziękował: 3
Model: S8500
Firmware: JK2
Napisane: 2012-10-19, 00:26 
Telefon i PC ;/



Zobacz profil


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 224 Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna strona
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl | PaladinsDecks.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download