Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...


Ta strona korzysta z plików cookiesKorzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas jej przeglądania.
Rozumiem. Nie pokazuj w przyszłości.
Panel użytkownika
     

Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij

Forum Tizen OS!
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 169 Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17
MOD S8500XXLL1_BibolLL1
161
Staż: 10%
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2012-09-14, 18:46
Online: 1d 9h 38m
Posty: 20
Lokalizacja: Poznań
Model: s8500
Firmware: 2.0
Operator: Play
Napisane: 2013-03-17, 17:31 
Witam wszystkich :) Mam jedno pytanko co do tego softu . Ogólnie sofcik bardzo fajny z tym ze zauważyłem jak wyciągnę baterie z telefonu i po ponownym uruchomieniu telefonu muszę ustawiać godzinę ponownie . Po prostu telefonik nie pamięta godziny . I moje pytanie jest takie czy to wina softu czy po prostu coś mam źle ustawione w komie . Jeśli można to jakoś sprawdzić to bardzo był bym wdzięczny no i oczywiście dziękuje za pomoc . Pozdrawiam.

_________________
Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku, bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze niż spokój.


Zobacz profil


MOD S8500XXLL1_BibolLL1
162
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-12-28, 14:06
Online: 79d 6h 43m
Posty: 5930
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękowań: 1439
Podziękował: 556
Model: Lumka 1520
Firmware: W10M RS2
Operator: T-Mobile
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. (3) Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada. Newsman: Laur dla osób, które dbają, aby na forum były nowe tematy do dyskusji. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Uploader: Umieszcza nowe pliki w dziale Download. Tizen Expert: Ekspert w dziedzinie znajomości systemu Tizen.
Napisane: 2013-03-17, 22:37 
hary0000, wycągnięcie baterii zawsze wiąże się z resetem godziny w telefonie. Z tym, że podczas uruchamiania telefon aktualizuje czas z sieci... po prostu najwyraźniej twój telefon ma z tym problem.



Zobacz profil Gadu-Gadu


MOD S8500XXLL1_BibolLL1
163
Staż: 10%
Dołączył(a): 2011-05-18, 15:56
Online: 19h
Posty: 20
Model: GT-S8500
Firmware: KH3
Operator: +
Napisane: 2013-03-23, 23:08 
Nie wiedzieć dlaczego nie mogę zalogować sie na konto samsung. Pojawiła sie aktualizacja gdy chciałem wpisać login i hasło no to ok, pojawiła sie ponownie i zacieła więc wyłączyłem tel, teraz jak wchodze w logowanie do konta (czy w opcjach czy w SA) to pojawiają sie na chwile pola do logowania i znika do pulpitu.

Druga sprawa to aktualizowanie czasu, jak mam tryb pracy automatyczny to nie chce aktualizować (czekałem nawet 3h i nic) a jak ustawie ręcznie na 900/1800 to godzine synchronizuje od razu. (a chciałbym kożystać z 3g ofc)



Zobacz profil


MOD S8500XXLL1_BibolLL1
164
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-12-15, 21:54
Online: 92d 3h 2m
Posty: 2746
Lokalizacja: Stalowa Wola
Podziękowań: 680
Podziękował: 50
Model: S8500
Firmware: MC Finally
Operator: Orange
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada.
Napisane: 2013-03-23, 23:24 
chrris, pewnie nie logowałes sie przy pierwszym uruchomieniu telefonu a później w bada lubią być problemy, dlaczego nie wiem, może sprawdz nowszy MB1

_________________
Obrazek


Zobacz profil


MOD S8500XXLL1_BibolLL1
165
Staż: 10%
Dołączył(a): 2011-05-18, 15:56
Online: 19h
Posty: 20
Model: GT-S8500
Firmware: KH3
Operator: +
Napisane: 2013-03-27, 00:13 
Da sie jakoś wywołać to menu startowe nie tracąc danych z telefonu? Nie chce znowu wszystkiego wgrywać od nowa bo mam tego dość sporo... a konto samsung by sie przydało ;/



Zobacz profil


MOD S8500XXLL1_BibolLL1
166
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-12-15, 21:54
Online: 92d 3h 2m
Posty: 2746
Lokalizacja: Stalowa Wola
Podziękowań: 680
Podziękował: 50
Model: S8500
Firmware: MC Finally
Operator: Orange
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada.
Napisane: 2013-03-27, 00:27 
chrris, wgraj samo Shp jako update (zaznaczasz tylko LSI w Multiloaderze) i wtedy po wgraniu co prawda nie bedzie ekranu startowego do logowania , ale wejdz w Ustawienia, Konta i tam zaloguj sie do konta samsunga , a potem odpal SA i na nowo zaktualizuj

_________________
Obrazek


Zobacz profil


MOD S8500XXLL1_BibolLL1
167
Staż: 10%
Dołączył(a): 2011-05-18, 15:56
Online: 19h
Posty: 20
Model: GT-S8500
Firmware: KH3
Operator: +
Napisane: 2013-05-06, 23:46 
Niestety nic to nie dało i jak wchodzę przez SA albo w opcjach na konta, to jak wyskakuje okienko z wpisaniem maila i hasła nagle sie minimalizuje po przywróceniu to samo minimalizacja.

Dodam tyle, że teraz nie chciał nic aktualizować. A wcześniej chciał aktualizować nie SA tylko w menu opcje -> konta tam chciał coś aktualizować i nie było anuluj... zdziwiłem sie ze w takim podmenu też mi wyskoczy aktualizacja.

Można zrobić coś jeszcze nie tracąc danych?

EDIT: Chciałbym miec w telefonie dźwięk (SMS) z moda Agnes (prawdopodobnie z andka to były voice), da się do dograć nie tracąc Twojego modu i wprowadzonych w nim zmian? Jaki plik za to odpowiada?

-- 2013-05-06, 23:46 --

Po niezliczonych kombinacjach i próbach dostania sie do apps udało się zalogować i konto działa, ale jak wchodze w samsung apps to wykryło mi, że mam aktualizacje jakieś appki ale po kliknięciu nie pokazuje mi co to za aktualizacja jest i nie mogę jej pobrać ;/ no cóż ten błąd jest strasznie irytujący w menu telefonu kiedy obok ikonki mam jedynke.



Zobacz profil


MOD S8500XXLL1_BibolLL1
168
Super moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2010-10-05, 17:56
Online: 148d 23h 56m
Posty: 4089
Podziękowań: 1303
Podziękował: 895
Model: ,s3,4,5,htc-820,idol
Firmware: Najnowsze
Operator: Orange
Złoty Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. Liczymy (Obrazki): Nagroda za napisanie postu zawierającego obrazek z liczbą 500, 1000, itd. Dobroczyńca: Odznaczenie za pomoc dla Forum (4) Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Uploader: Umieszcza nowe pliki w dziale Download. S.O.O.A: Specjalne odznaczenie od Administracji
Napisane: 2013-05-07, 06:37 
chrris,
było o tym już kiedyś klepane.
Jak masz błąd z logowaniem to możesz wgrać sam plik SHP jako update.
Co do aktualizacji to może być jakaś apka którą kiedyś miałeś zainstalowaną na fonie i teraz się chce zaktualizować a nie masz jej teraz zainstalowanej. Wejdź do sklepu przez Kiesa i sprawdź czy są jakieś apki do aktualizacji w pobranych czy kupionych.

_________________
W życiu piękne są tylko chwile. :)
Spoiler: Pokaż




Obrazek


Zobacz profil Gadu-Gadu


MOD S8500XXLL1_BibolLL1
169
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 2011-12-28, 14:06
Online: 79d 6h 43m
Posty: 5930
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękowań: 1439
Podziękował: 556
Model: Lumka 1520
Firmware: W10M RS2
Operator: T-Mobile
Srebrny Puchar za osiągnięcia użytkownika Liczymy: Nagroda za napisanie w swoim poście pełnego tysiąca. (3) Theme Designer: Twórca motywów dla systemu bada. Bada Moder: Specjalista od modyfikacji systemu bada. Newsman: Laur dla osób, które dbają, aby na forum były nowe tematy do dyskusji. Support: Srebrna gwiazda dla osób zaangażowanych w tworzenie forum. Uploader: Umieszcza nowe pliki w dziale Download. Tizen Expert: Ekspert w dziedzinie znajomości systemu Tizen.
Napisane: 2013-05-07, 07:51 
Za dźwięki SMS, połączeń itp. odpowiada plik FactoryFs którego wgrasz tylko z całym softem full (powoduje on formatowanie pamięci telefonu).



Zobacz profil Gadu-Gadu


Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 169 Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Copyright © 2011 bada-WORLD.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek części serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody właściciela jest całkowicie zabronione.
Nasi partnerzy: TizenOs.com.pl | gsmManiaK.pl | Smitebuild.pl | PaladinsDecks.pl
phpBB SEO
| Forum o systemie Tizen Forum TizenOs.com.pl
smite wymagania | smite download