Nie masz konta? Zarejestruj
Zapomniałeś hasła? Przypomnij
![]() ![]() |
Strona 1 z 3 |
[ Posty: 27 ] | 1, 2, 3 Następna strona |
Online: 154d 4h 28m Posty: 3601 Lokalizacja: okolice Warszawy Podziękowań: 488 Podziękował: 258 Model: GT-S8500 Firmware: XXLG1 Operator: Orange Free na Kartę ![]() ![]() ![]() ![]() |
Napisane: 2012-07-07, 02:48
![]() Compute it jest aplikacją do obsługi strony WolframAlpha.com zoptymalizowaną do wyświetlania ogromnej ilości danych na wyświetlaczu telefonu. Kto jeszcze nie zna tej witryny to w skrócie powiem że jest tam wszystko od prostych definicji encyklopedycznych przez pogodę, aż do skomplikowanych obliczeń matematycznych i fizycznych co jest jedną z największych jej zalet i jest szczególnie chętnie używana przez studentów studiów technicznych. Więcej o możliwościach: Link: Aplikacje mobilne takie jak przygotowane dla systemów iOS lub Android wykorzystują API udostępnione przez twórców. Ta aplikacja również pod tym względem się nie wyróżnia, ale nie będzie mieć takich możliwości jak oryginalne aplikacje z powodu przygotowania jej w HTML5 (WebApp). Nie można również wymagać szybkości, ale pod tym względem aplikacja radzi sobie dobrze. Na samym początku chcę napisać o perypetiach jakie spotkały Nas podczas rozmów z zarządem Wolframa. Chcieliśmy stworzyć bezpłatną aplikację, której brakuje na tym systemie, ale okazuje się że jest to niemożliwe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aktualna wersja to 0.9b i nie chcemy już więcej zmieniać w wyglądzie oraz funkcjach poza kilkoma szczegółami. Aplikacja pobiera podstawowe dane bez żadnego problemu w formie obrazków jak również dodatkowe przyciski działają w większości przypadków. Niestety niektóre powodują błędy aplikacji lub przenoszą do pustych stron, nie pozwalając na powrót do aplikacji, ale nad tym cały czas pracujemy, aby tego uniknąć. Dodatkowo aplikacja posiada zakładkę przykładów widoczną zaraz po otworzeniu, a dostępną po kliknięciu w logo oraz ulubione i historię dostępne pod prawym przyciskiem. Lewy przycisk to Pomoc i ustawienia w których mamy możliwość wyczyścić zapisane dane i zmienić klucz aplikacji (póki co nieaktywne). Ulubione zapytania można dodać na dwa sposoby: 1. poprzez gwiazdkę znajdującą się na dole pobranych wyników; 2. wpisując zapytanie do pola wyszukiwania i klikając plusik znajdujący się na belce listy ulubionych. Otrzymane wyniki można również powiększać klikając na nie. Aplikacja ma również dodatkową klawiaturę zawierającą kilkanaście dodatkowych znaków matematycznych jakie udało się uzyskać w domyślnej czcionce. Zostanie ona jeszcze poprawiona i dopasowana, a w przyszłości może nawet całkowicie zastąpi tę systemową. Pracujemy jeszcze nad wpisywaniem dodatkowych znaków w wybranym przez użytkownika miejscu zapytania. Na razie zawsze dodają się na końcu zapytania, a to nie jest wygodne. Póki co aplikacja nie ma wpisanej pomocy, dodane są tylko 3 kategorie przykładów oraz ma splash screen zrobiony przeze mnie jedynie do celów testowych. Teraz najważniejsza część. Otwarte beta testy ![]() Aplikacja jest na serwerze testowym samsunga i można ją zainstalować przez program Test Kit dostępny w sklepie Samsung Apps: Link: wpisując w zakładce Registration klucz:Link: 5f8e-24w2-b87c-j629 Nim jednak to zrobicie musicie podać w tym temacie lub na PW swój unikatowy Device ID wygenerowany w aplikacji żeby mógł uprzywilejować Wasze urządzenia ![]() W sumie to by było na tyle co mam Wam dziś do przekazania i czekam na pierwsze recenzje i opinie. Szukamy również chętnego do zrobienia przykładów. Jest to dość żmuda praca, więc jeśli komuś się bardzo nudzi to zapraszam do mnie na PW. Wytłumaczę skąd wziąć teksty i jak je formatować ![]() _________________ |
|||
|
Online: 109d 14h 7m Posty: 1203 Lokalizacja: Trójmiasto/Gdynia/Oksywie Podziękowań: 150 Podziękował: 194 Model: Samsun Wave Firmware: 2.0 SWEET! Operator: PLAY ![]() ![]() ![]() ![]() |
Napisane: 2012-07-07, 08:18
Qmar potrzebne więcej przykładów? Mi chodziło tam o to że jest nie ograniczona możliwość wpisywania zapytan dlatego dałem tylko 3 przykładowe ![]() _________________ były S.mod bada-world.pl and support programmer tizenos.com.pl php(mysql), js (jquery), html(css), as(nauka) i5 2500k, 4x2gb good ram 1333mhz, 6950 2gb, asrock extreme 4, ocz vertex 4 64gb SSD windows 8 64 xbl: Gomezik93 |
|||
|
Online: 14d 20h 55m Posty: 558 Podziękowań: 58 Podziękował: 28 Model: s8600 / Lumia 800 Firmware: XXLC3 ![]() ![]() ![]() |
Napisane: 2012-07-07, 10:11
Nie znam szczegółów, ale moim zdaniem QmarXX za szybko postawiłeś krzyżyk nad tą taryfą 1$ za aplikację. Przemawia za tym parę rzeczy: 1) Nie jest to haracz za ilość zapytań, czyli w przypadku spiracenia aplikacji (co jest w przypadku WebAppek jeszcze prostrze niż przy innych), nie dokładasz niechcianie do interesu 2) Aplikacja jest jedyna w swoim rodzaju, nie jest "nabijaczem" jak Chat for Facebook, i w dodatku nie ma lepszej darmowej alternatywy takiej jak Monami względem CfF, więc spokojnie cenę na 9,84 można ustawić dla zainteresowanych. Dzieciarnia raczej po program tego rodzaju nie sięgnie i tak, więc larum się nie podniesie - to nie jest w końcu port popularnej gry z Androida która "tam jest darmowa". Warunki licencji Wolframa rozumiem nie są jakieś szczególne dla platformy Bada, czyli inne platformy nie mają w tym względzie żadnej przewagi 3) Taką aplikacją zainteresują się nie tylko Polacy, ale także narody nie robiące "zbiorowych manifestacji w obronie kradzieży własności intelektualnej" (jakkolwiek prowokacyjnie to zabrzmi - nie mam zamiaru wszczynać dyskusji na ten temat) - Niemcy, Francuzi, Włosi, Brytyjczycy... kawał Europy, a i świata też. W Polsce też by się znaleźli uczciwi nabywcy. 4) Skoro i tak planowałeś, że aplikacja nie przyniesie Ci zysków, to kwestia wielokrotnej prowizji nie będzie miała tak dużego znaczenia, prawda ? A nie wiem nawet, czy jakby Ci się nie odwidziało, to czy Samsung nie ma jakiegoś mechanizmu implementacji silnika reklamowego AdHub do aplikacji webowych ? Bo to obecne podejście to coś na wzór: "Jestem szewcem -> prowadzenie zakładu mi się nie opłaca z powodu wysokich opłat -> robię i rozdaję więc buty za darmo". W realnym świecie nie miałoby to kompletnie sensu. Może jednak warto spróbować ? _________________ Moje aplikacje: Andrunaway ![]() |
|||
|
Online: 109d 14h 7m Posty: 1203 Lokalizacja: Trójmiasto/Gdynia/Oksywie Podziękowań: 150 Podziękował: 194 Model: Samsun Wave Firmware: 2.0 SWEET! Operator: PLAY ![]() ![]() ![]() ![]() |
Napisane: 2012-07-07, 10:21
Niestety wolfram zastrzega sobie do używania tego ich api. ja osobiście mam wylane czy by ciągali nas po sądach (mogą mi ***).. niechce wstawiać tego na swoje konto a qmar można powiedzieć się boi.. a co oni mogą nam zrobić jak tylko napisać do samsunga by ten zdjął appke z sklepu? czy samsung zrobiłby takie chamstwo? wątpie ![]() skoro coś jest udostępnione dla każdego? jaki sens płacenia za to? to nie kradziesz.. dają bierzesz jest twoje... Qmar załóż 2 konto do wystawiania appek podaj fikcyjny adres i sio.. zobaczymy.. już proszę cię tylko nie mówcie że nas wykryją po IP Swat przyjedzie i nas zgarnie.. to tylko darmowe api ![]() appka miała być za 2/3/4 zł... max.. ale jak widać nie możemy tego zrobić.. moim zdaniem..zakładamy nowe konto wstawiamy appke za te parę zł... po paru dniach dajemy jakąś promocje na parę dni i tyle.. zobaczymy co zrobi wolfram.. z płaczem napisze do samsunga i tyle. _________________ były S.mod bada-world.pl and support programmer tizenos.com.pl php(mysql), js (jquery), html(css), as(nauka) i5 2500k, 4x2gb good ram 1333mhz, 6950 2gb, asrock extreme 4, ocz vertex 4 64gb SSD windows 8 64 xbl: Gomezik93 |
|||
|
Online: 154d 4h 28m Posty: 3601 Lokalizacja: okolice Warszawy Podziękowań: 488 Podziękował: 258 Model: GT-S8500 Firmware: XXLG1 Operator: Orange Free na Kartę ![]() ![]() ![]() ![]() |
Napisane: 2012-07-07, 10:49
Za darmo to ja moge ja wystawic z fikcyjnego konta ale jak dodajesz konto bankowe to dane musza byc prawdziwe bo wysylasz im tez skan dowodu osobistego oraz potwierdzenie z wlasnosci konta bankowego. Jak widzisz maja jak Ci znalezc bez problemu. Dodatkowo zastrzegli sobie prawo do pisania apek ogólnych wiec podejrzewam ze na te apke nie podpisza umowy. Każda osoba ktora pobierze bedzie musiala podac swój wygenerowany AppID w aplikacji i po problemie z ilosia zapytan. Pytanie jeszcze jakie są prowizje Samsunga. Niech Trzebiat sie wypowie w tym temacie. -- 2012-07-07, 10:49 -- Za darmo to ja moge ja wystawic z fikcyjnego konta ale jak dodajesz konto bankowe to dane musza byc prawdziwe bo wysylasz im tez skan dowodu osobistego oraz potwierdzenie z wlasnosci konta bankowego. Jak widzisz maja jak Ci znalezc bez problemu. Dodatkowo zastrzegli sobie prawo do pisania apek ogólnych wiec podejrzewam ze na te apke nie podpisza umowy. Każda osoba ktora pobierze bedzie musiala podac swój wygenerowany AppID w aplikacji i po problemie z ilosia zapytan. Pytanie jeszcze jakie są prowizje Samsunga. Niech Trzebiat sie wypowie w tym temacie. _________________ |
|||
|
Online: 11d 16h 10m Posty: 312 Podziękowań: 15 Podziękował: 18 Model: s8500 Firmware: 1.2 Operator: Play ![]() |
Napisane: 2012-07-07, 12:04
To może popytaj jakiejś profesjonalnej firmy developerskiej, czy nie chce kupić gotowego projektu, i sami zająć się negocjacjami z Wolframem ? ![]() ![]() Ogólnie apka wygląda zbyt profesjonalnie żeby nie była dostępna w sklepie! |
||
|
Online: 170d 19h 23m Posty: 5197 Podziękowań: 1352 Podziękował: 350 Model: Wave S8500 Firmware: XPKJ1 - bada 2.0 Operator: Orange/Orange Free ![]() ![]() ![]() ![]() |
Napisane: 2012-07-07, 16:48
Jeśli decydować się na udostępnienie w sklepie jako płatną z tym 1$ za każdą aplikację, to trzeba by dogłębnie przeanalizować jaką ustalić cenę w poszczególnych krajach żeby nie dokładać. W większości europejskich krajów wystarczyłaby cena 3 USD (3 EUR, 12 PLN), ale w niektórych krajach zysk z jednej aplikacji to gdzieś 0,11 USD za aplikację za 1 USD, więc nawet nie ma sensu tam udostępniać, chyba że dowalić ostrą cenę. Do tego trzeba też wziąć pod uwagę, że z SMS Premium zysk będzie jeszcze mniejszy, więc żeby nie dokładać to cena musiałaby być na poziomie 4-5 USD (Niemcy, Francja, Włochy, Polska i inne kraje europejskie). dev-pytania/zysk-ze-sprzedazy-w-poszczegolnych-krajach-t10084.html Inna sprawa, skąd oni będą wiedzieć ile aplikacji zostanie kupionych? -- 7 lip 2012, o 16:47 -- Jeśli decydować się na udostępnienie w sklepie jako płatną z tym 1$ za każdą aplikację, to trzeba by dogłębnie przeanalizować jaką ustalić cenę w poszczególnych krajach żeby nie dokładać. W większości europejskich krajów wystarczyłaby cena 3 USD (3 EUR, 12 PLN), ale w niektórych krajach zysk z jednej aplikacji to gdzieś 0,11 USD za aplikację za 1 USD, więc nawet nie ma sensu tam udostępniać, chyba że dowalić ostrą cenę. Do tego trzeba też wziąć pod uwagę, że z SMS Premium zysk będzie jeszcze mniejszy, więc żeby nie dokładać to cena musiałaby być na poziomie 4-5 USD (Niemcy, Francja, Włochy, Polska i inne kraje europejskie). dev-pytania/zysk-ze-sprzedazy-w-poszczegolnych-krajach-t10084.html Inna sprawa, skąd oni będą wiedzieć ile aplikacji zostanie kupionych? _________________ |
|||
|
Napisane: 2012-07-07, 17:27
Trzebiat przez api key nasz mogą widzieć wpisane hasła. Ale jak damy ją za kase i własny klucz by pisać. to nic nie wykryją oO _________________ były S.mod bada-world.pl and support programmer tizenos.com.pl php(mysql), js (jquery), html(css), as(nauka) i5 2500k, 4x2gb good ram 1333mhz, 6950 2gb, asrock extreme 4, ocz vertex 4 64gb SSD windows 8 64 xbl: Gomezik93 |
|||
|
Napisane: 2012-07-07, 19:44
Faktycznie ilości sprzedanych sztuk nie sprawdzą, chyba że w umowie będzie zapis o wyciągach ze sklepu, albo Samsung doda ilość pobrań dostępną z poziomu witryny. O to właśnie mi chodziło że cena aplikacji to minimum 12zł i wtedy wyklucza się również możliwość zakupu SMS, a to nie mało. Mimo wszystko Terms of Use którego wcześniej nie przeczytałem ze zrozumieniem ![]() Póki co aplikacja myślę w przyszłym tygodniu trafi do certyfikacji jako DEVELOPERSKA. Dostałem też nowego splasha od frikollo więc możecie spodziewać się aktualizacji. _________________ |
|||
|
Napisane: 2012-07-07, 20:06
Ktoś wogle ją testuje? tak z ciekawości?:) _________________ były S.mod bada-world.pl and support programmer tizenos.com.pl php(mysql), js (jquery), html(css), as(nauka) i5 2500k, 4x2gb good ram 1333mhz, 6950 2gb, asrock extreme 4, ocz vertex 4 64gb SSD windows 8 64 xbl: Gomezik93 |
|||
|